כמה מילות הבהרה

ג רפאל

New member
כמה מילות הבהרה

אני עוסק בפיננסים כ50 שנה. לא מעט זמן. מעולם אבל מעולם בכל התקופה הזו בין בעיסוקי ובין בפרטי לא קיבלתי שיק ללא שם המוטב ולא נתבקשתי לתת שכזה [ולו נתבקשתי הייתי מגלגל את המבקש מכל המדרגות]
מעולם -תיקון. פעמיים.
בפעם הראשונה זומנתי לביתה של אלמנה לראות להעריך ואולי לקנות ספרים מספריית בעלה.
אגב על הדרך הציעה לי לקנות ינשוף מתכת שקישט אצלה מדף נמוך והראתה לי - לא יודע למה סכו"ם לבנוני.
אבל הספרים הם העיקר. והיא בקשה תמורתם שיק פתוח - ללא שם המוטב. וזאת יש לדעת כל השקים שלי משורטטים למוטב בלבד. הרימותי גבה, שמעתי הסבר שלא התקבל על דעתי -ועברנו הלאה
אחרי איזה זמן באה האלמנה אלי. דיברה מעט גם על מה שמעניין אותה. ניזכרתי באלבומי האפמרה המרובים של אבי על אוצרותיהם, וחשבתי בלבי אולי... אבל קודם היה עלינו לסיים עסקה . ושוב נתבקשתי לתת שקים פתוחים. אפילו השיק שהיה אמור להינתן לחברתה.
[אגב הספרים - במקום אחר, היום, ציינה האלמנה שחנותמ סוימת היתה מוכנה לשלם 10% ממחיר שהיא גובה על הספר. אני שילמתי 30% ויותר בהתחשב גם שהגלריה הורידה את מחיר הספר בקטלוג שלה, אבל זה ממש לא חשוב]
בלשון המעטה . הדבר לא מצא חן בעיני. ניזכרתי גם בהודעותיה הרבות של האלמנה על מכירות פומביות ומכירות וקניות באיביי. והחלטתי שלא מתאים לי כל קשר איתה.[שום השמצה - לי לא מתאים שום עסק וענין איתה] אבל כבר הזמנתי אותה לחדר הסמוך, אז מלמלתי משהו על אוסף הינשופים וחלק מהספרים שבויטרינה. וזהו.

בזמנ האחרון היו פה עשרות הודעות ויותר בגנותי. נזכיר את ההתחלה לפני כחצי שנה לא הסכמתי לקבל תכתיב מהסבתא ומאברהם שניכסו לעצמם את הפורום והחליט מה וכמה יש לכתוב ואיךבקשר לדבר שלא היה מעניינם. מאסתי בהתנפלותם וכיניתי אותם 'ידידי' מפעם קרנפים - אני עומד מאחורי הביטוי ההולם.
ובאותה העת החזרתי מחמת המיאוס פריטים שקיבלתי מאברהם ולא רציתי להתחלף איתו
כאן המקום להזכיר מעולם לא נתן לי מישהו דבר בלי לקבל דבר אחר בתמורה. איש מגולשי הפורום לא יכול לטעון כדבר הזה. להיפך נתתי ללא קבלת תמורה בולים לזו ואחד מספרי להדי.

והעלאת תמונות. אני גולש בפורום למעלה מ8 שנים. מעט מאוד תמונות מאוספי העליתי בהשוואה לאלה שמפגיזים ללא הרף, אם רלבנטי ואם לא.
אז כאשר העלית תמונות של ספרים נדירים לבקשתו המפורשת של המנהל זכיתי להתקפה מכוערת של אברהם שזכה מיד לתמיכה של הסבתא ועוד אחד או שנים קולניים חסרי חשיבות.
מעט מאוד פעמים אמרתי שיש לי פריטים. מעולם לא אמרתי שהם הכי. ובפעמים הבודדות שהעליתי -ראו אלבום- הוכחתי את אמיתותי [זו שזכתה ללעג ולתמיכת חסרי-דעת]
וכמות ההודעות הלא רלבנטיות שעיקרם מעשה לינץ בי עולים על כל שרשור מעודו. \מי שטען נגד ההודעותי בעבר מציף כעת.
ועל מה הותקפתי ? בין השאר על שאיני קופץ כהדי עם אוספיו ואיני להוט להשתתף בתצוגות, על זה שחלק מאוספי הם ירושה [לא נהגתי כאלמנה שפיזרה ספרי בעלה -אני משמר ספריית הורי] ולא קנייה.
והגדיל לעשות אחד שמעולם לא פגשתי בו ולא פגעתי בו.זנב לחולדות.
אבל כן אמרתי לפני כמה ימים שיש לי מכשירי רדיו יפים יותר מכל אשר הועלה כאן - הוכחתי זאת. על אפם ועל חמתם.
ואת אשר ארע מאז אתם יודעים.

יש לי ידידים בפורום יש גם רוב דומם יש כאלה שאני תמה על שתיקתם. ויש כאלה שאני מאוכזב מעט מהם- אני נפרד מהם כאן
אני מבחינתי אין לי עניין יותר בפורום.
הפורום ראוי למנהלו ולמשתתפיו.

אני רוצה גם להגיד משהו
הפורום הזה נקרא אוספים ואספנות. לא פורום ריבים, לא פורום התנצחויות, לא פורום כינויי גנאי ולא פורום השמצות אישיות.

אני אישית מרגיש מאוד שלא בנוח עם כל השתלשלות העניינים כאן. אני רוצה להנות גם מהידע של ג.רפאל בנושאי ספרים, וגם מהפוסטים של סבתא רות, אברהם (powo), הדי אור וכל השאר, מבלי לקחת צד בריבים ביניהם. האם בכך אני מייצג נאמנה את הרוב הדומם? האם מותר לי לחשוב בעת ובעונה אחת שגם ההשתלחות כלפיך רפי וההתנפלות עליך היו מכוערים ולא מוצדקים, ובו זמנית גם הכינויים שכינית את חברי הפורום, החשדות שלך וצורת הדיבור שלך עליהם לא היו מוצדקים? ודאי תענה לי ש"הם התחילו", והם יעלו מהאוב דברים שנכתבו עוד קודם, וכך הלאה - אלו הן התנצחויות שמתאימות לגיל הגן, לא לפורום של אנשים בוגרים. אני רוצה לפנות כאן בבקשה לכל משתתפי הפורום לעזוב את הויכוחים, העלבונות, ההעלבויות, קריאת השמות זה לזה, ושנחזור כולנו להתמקד בנושאי אוספים ואספנות שלשם כך התכנסנו כאן בצורה וירטואלית. ואני מבקש מכם את זה בלי לנקוט צד ובלי להתערב במי אמר למי מה ומתי, מי צודק, למי עשו עוול ולמי יש מה יותר גדול.

אין ספק שברמה העקרונית אתה צודק. עם זאת לא

בטוחה שאתה היית יושב בשקט ולא מגיב להאשמות שווא על גבול לשון הרע, לסילופים מופרכים של מציאות והאמן לי, לא ראית הכל. לא את הכל הוא שפך בפומבי...
לא אמשיך בסאגה הזו למרות שגם הפוסט הזה שלו מסולף ההתחלה ועד הסוף. אבל אם משהו היה מכוער, אךו לא היו התגובות שלנו.
שלך בכבוד רב - האלמנה. עוד דרך להתבטא....

ג רפאל

New member
שמח שעלית וראיתי אותך כאן -וזו הזדמנות שלי להפרד

גם ממך אישית תודה על חליפת המסרים בעבר[אם שמרת -יעוררו את זכרונך]

ויש לזכור הכל אבל הכל כתוב בפורום הזה מי שירצה ויגלול ויחפש ימצא
יש חשיבות עצומה למי שזרק גפרור והדליק את האשץ
אני כאן חבר מ2006 עם רקורד.
רדיפת השדים הניבזית התחילה לפני שבוע הספר. ויש לה כתובת אחת.
לשקר אין לו רגליים -אבל יש לו סבתא.

גלעד133

New member
אוספים ואספנות

כל מילה שלך נכונה וכל תוספת שלי תהיה מיותרת. מזדהה עם כל מילה שאמרת וחושב שרובם חושבים כמונו. מה שכתבת בראשי כתבתי למספר משתתפים שפנו אלי במסרים אישיים. מהמריבות המיותרות הללו כולנו - ללא יוצא מהכלל - רק מפסידים.
המשך מוצלח לכולנו
גלעד

powo

New member
נכון גלעד כולנו מפסידים

ואני בפורום הזה משנת 2003.אז מה

גלעד133

New member
לאברם

לא הבנתי את הקשר.מה בין 2003 ותק בפורום לבין אז מה אם מפסידים ? ברצינות, אני חושב שלכולם יש אופציה ללמוד דברים חדשים ומענינים מכולם, לא כולם חייבים לשתות קפה עם כולם אבל ממש לא חשוב למי יש יותר גדול. פשוט פחות להתייחס לאגו.

powo

New member
פשוט מישהו נפנף על שנת 2006.וזה באמת סתם

גלעד אני לא מכיר אותך.אבל אני מתאר לעצמי שאם היית צריך לשבת בחדר אחד בחברת אדם שלא נוח לך במחיצתו.או לחילופין אפילו במרחב ציבורי.אני לא יודע איך היית מתנהג או מגיב.מבחינתי זה בסדר שאתה מסנגר עליו.כל אדם רצוי שיהיה לו סניגור.ככה הכל התחיל בפורום קולקט.ואתה כנראה באמת לא יודע את כל מה שקורה..ושיהיה לך אחלה יום

גלעד133

New member
לאברם

אינני מכיר איש בפורום אישית ואינני יושב בחדר עם אף אחד ולכן קל ופשוט יותר כי אין צורך בנושאים אישיים אלא רק במה שמעניין את כולנו. קרא שוב את מה שכתב מנהל הפורום - הפעם הוא דייק. ובזאת מבחינתי לפחות מוצה הנושא.
כל טוב לכולנו

menashehacohen

New member
אדון ג רפאל - נא לפרסם כאן ומיד את מה ששלחת לי

אתה לא הולך כל כך מהר עד שמה ששלחת לי ילובן פה.

menashehacohen

New member
למנהל שלנו - בבקשה להעלות כאן את דברי ג רפאל אלי במסר

זו צריכה להיות פרידה הוגנת מהחבר הנכבד, לאחר עיון ודיון.

powo

New member
גלעד למה אתה מפחד? .ומה אתה מסתיר?

אתה המנהל .לא???

'האלמנה שפיזרה ספרי בעלה'? טינופת שכמותך!

ספרייתו העיונית נתרמה ללא תמורה בשלמותה, להנצחתו במוסד מכובד אחרי שביקש ממני שאדאג לכך, לפני פטירתו.
רצה שסטודנטים יעיינו בה ולא שתעמוד כאן כאבן שאין לה הופכין.
גם 'פיזרתי' מילגות על שמו, באוניברסיטה העברית.
מה לעשות אני פזרנית ואתה קמצן מדופלם.

למעט העובדה המצערת שאני אלמנה - כל מילה אחרת

בפוסט הלעוס הזה היא שקר או סילוף עובדות. נקעה נפשנו. לך לך לשלום! אתה ורפאלו...

JAMES DEAN

New member
אני אגיד לך פה מול כולם

אני מעריך אותך, אוהב את ההסברים שלך ואת הידע שלך, לא במיקרה באתי במיוחד מי-ם לתערוכה שלך.
אבל ישנם הערות ומילים שצריך לא להגיד. פשוט לשתוק. או לבחור במילים אחרות.
אני יודע שאתה כועס עליי ועל ההנהלה ועל מספר אנשים. חלק מוצדק וחלק לא.

אני לא רוצה שתיעלם לגמרי מהפורום כי אתה תורם הרבה מהידע שלך בנושאים מסויימים, בדיונים השונים, ואפילו בתמונות.
אז אם תחליט להישאר אפילו במינון נמוך אני אשמח.
תודה לך. גלעד.

menashehacohen

New member
אם כך, אנא מנהלנו - העבר את המסר שהאיש שלח לטיפול המערכת

וברשותך, אני עומד על זה. האיש יכול לכעוס עד מחר על כך שהוציא דיבת כמה אנשים כאן - ומדובר בדיבה ללא שום בסיס - וזה לא משכנע.

קללות נוסח פולסא דנורא זה עובר כל גבול. לתשומת לבך, רציתי לענות לו במסר אבל הוא חסם אותי. זה חד סטרי אצלו - אז בבקשה, נעלה את הגיגיו כאן בפורום, לדיון. היות ומדובר בקללות קשות אבקש משלושה חברי הפורום שישבו כבית דין להתיר את קללותיו. האפשרות האחרת אינה בהכרח לטובתו: שהכל עובר אליו בריבאונד, ועבדכם נקי.

guysoffer

New member
כל הרעל שפיזרת פה בשבועיים האחרונים השאירו אותי חסר מילים

אז לא אענה לך, פשוט אספר סיפור, והמבין יבין:

שני אנשים נפגשים בבוקר בבית קפה.
הראשון אומר: "נסעתי אתמול בערב באיילון, והיה איזה משוגע אחד שנסע נגד כיוון התנועה !"
השני משיב: "אחד ? כולם נסעו נגד כיוון התנועה !"

כל הרעל שפוזר פה הוא כאין וכאפס לעומת מה שפוזר בנוסף...

אני מאד מקווה שמנשה יפרסם פה את הפולסא דנורא שהוא קיבל. זה ישים קץ לכל הספקות של כל אנשי ה'או"ם' בפורום. יש דברים שהם יותר חד משמעיים מבדיקה של פסיכיאטר מומחה. לא סתם השפן קיפל את הזנב וברח...הוא
יודע למה מנשה מתכוון!

למעלה