כמה מבחן טובה אמין?

כמה מבחן טובה אמין?

נעשה לה מבחן טובה, כחצי שעה מול המחשב, ללא ריטלין. כמה מבחן זה אמין מול איבחון פסיכולוגי/פסיכיאטרי? כמה אחוז יש לכל דבר בתוצאה הסופית? ושאלה נוספת - איך אפשר לבחון מוסחות במבחן טובה אם יושבים מול מחשב בשקט מוחלט ואין רעשים שמסיבים את תשומת הלב?

מבחן טובה מהווה רק מדד נוסף באבחון

המלא והנכון. הבדיקה אינה תחליף לאבחון ע"י פסיכיאטר המתמחה ב-ADHD. היא משמשת לו כלי נוסף לאבחון. על מנת שהבדיקה תהיה אמינה ויעילה, יש צורך לעשות גם את החלק השני, עם ריטלין.

האיבחון הפסיכיאטרי יהיה ביום רביעי

אבל בטובה הם אמרו שלא צריך לעשות מבחן עם ריטלין ויש לנו פגישה עם ד"ר למפיט ביום רביעי. ד"ר למפיט הוא הרופא במכון ענבר, המכון שעשה את מבחן טובה לילדה.

ללא החלק השני, אין לרופא מידע

מדויק מה תהיה מידת השפעת הריטלין, אם תהיה בכלל. לדעתי,היא תתן לו רק אינדיקציה מוגבלת לגבי הקשב והריכוז, אך ללא השוואה המידע הזה מוגבל בשימושו. בכל מקרה, מצרפת עבורך קישור למידע לגבי הבדיקה מספריית הפורום. נשמח להתעדכן

הם מסרבים לעשות, כתבו שלא נצפו

בעיות קשב וריכוז (אני כוטתבת בתמציות רבה), זה על רקע נפשי ואולי בעיות ראיה. היו תנועות שעוד אף פעם לא נצפו אצל ילדים אחרים.

נ.ב. הם נותנים שם אבחנות

פסיכולוגיות עם המלצות איך לטפל. האם זה מקובל במבחני טובה?

nur6219

New member
מנסיוני עם המכון הנ"ל והמלצותיו

הרעיון שלהם הוא לערוך בדיקה מקיפה ככל האפשר, על העקרון של case management ולתת הכוונה קצת יותר מקיפה מאשר תוצאות טובה וזהו. אין ספק שזו לא הדרך האורתודוקסית לבצע אבחון ממוחשב (אגב, עושים שם קונרס ולא טובה), אבל היא בהחלט מוכיחה את עצמה (לפחות בשני מקרים שאני מכירה). לרוב לא נותנים בכלל אבחנות (גם לא ADHD) במבחן טובה, אלא תוצאות לפני ואחרי ריטלין וזהו, היות ולא ניתן לאבחן אך ורק לפי טובה. ד"ר למפיט מלאך.

היו שאלונים אבל גם בדיקת מחשב

בדיקת המחשב היא לא הטובה הקלאסית? את/ה מעוד מעודד/ת אותי לגבי המפגש עם הרופא. הציעו לי גם לדבר איתו על אפשרות של בעיה בוויסות חושי - האם כדאי?

zivadina

New member
הסתייגויות

קודם כל, מי שעושה TOVA באופן רציני, בודק עם ובלי ריטלין. שנית, אבחון רפואי של הפרעת קשב כולל, בנוסף ל-TOVA, גם שאלונים להורים ולמחנכת וגם בדיקה קלינית של הרופא מול הילד. שלישית, ד"ר למפיט הוא נוירולוג, ולא ברור לי מהי ההסמכה שלו לתת המלצות פסיכולוגיות. רביעית: אבחון ה-ADHD הראשון של בתי נערך על ידי נוירולוגית ידועה שקבעה שאין לה הפרעת קשב וכדאי ללכת לפסיכולוג. מאז הדרדר המצב, אבחון אצל פסיכיאטר קבע שיש לה הפרעת קשב, וטיפול בריטלין העלה אותה על דרך המלך. ודי לחכימא ברמיזא...

למעלה