כמה מבאס זה...

yardeni21

New member
אני אמנם הקטנה מבינכם

אבל מזדהה עם כל מילה. כל כך קשה לראות בנות בגילי בעבודה ש"זורמות" עם כל מטלה. שמדברות חופשי עם הבוס בעבודה, שמגישות לו קפה כשהוא מבקש וגם אם לא. ורק אני רועדת. ורועדת. ורועדת.

מגישות לבוס קפה? איכססס.... עוד קיימת

אפליית הנשים הזו? יש לך לספר לי גם על בוסית שפקידים זכרים שלה מגישים לה קפה?

כמה מבאס זה...

כמה מבאס זה שאתה רואה אנשים,שאתה יודע שלכל הפחות אתה ברמה שלהם(אם לא יותר), והם הסתדרו בחיים, עם עבודות טובות יותר, משכורות גבוהות יותר וכו.. וכל זה בגלל שהם לא מפחדים מראיונות עבודה, ולא מפחדים לדבר עם הבוס או עם גורמים סמכותיים אחרים בעבודה. ואנחנו נמנעים או לפחות מצמצמים למינימום את הדברים האלה... אני מרגיש שהיום בגילי המופלג (35) יחסית, הייתי יכול להיות במקום הרבה יותר גבוה בחיים מבחינת עבודה ומיצוי עצמי, וזה ממש מבאס אותי... אני עכשיו נמצא בצומת דרכים מקצועית והחלטתי לטפל בעצמי...גם הפורום הוא סוג של תראפיה , אבל בעיקר החלטתי ללכת לפסיכולוג שמתמחה בחרדה חברתית.. מקווה שזה יעזור לי ושעדיין לא מאוחר מדי לתקן... שבת שלום

זכר מגיש קפה לאשה..... כך צריך, בעצם.

בסרטים האמריקניים (משקפים את החיים שם?) מראים כל הזמן את הגבר מגיש לאשה. כולל מכין ארוחת ערב ומארח אותה. אני מרגישה שזה הדבר הטבעי והנכון. אשה מגישה קפה לאיש? נראה לי מעוות לגמרי.

אני יכול להגיד לך

שלי אישית מאוד עוזר "כוחו של הרגע הזה" ושאר החומרים של מורים רוחניים כמו אקהרט טולה למשל, שמעודדים אנשים לחיות בהווה ולא בעבר או בעתיד. יש לך "סיפור" שאתה בן 35 ושיש לך בעיות. אבל אם תנסה שנייה להיות בהווה, להיות פשוט ברגע הזה....בלי הסיפור שלך, אז תגלה שאין לך באמת בעיות. ובכלל תחשוב על זה- אולי אין בכלל מה לתקן? אולי אתה מושלם כמו שאתה? אולי כל הבעיה של העולם שלנו זה הניסיון "לתקן" דברים?

ההווה

בעולם לא חומרני וקפיטליסטי אולי היית צודק... בעולם כמו שלנו, חשוב במה אתה עובד וכמה אתה מרוויח, במיוחד אם יש לך משפחה וילדים השאלה כמה אתר מרוויח ובמה אתה עובד היא פונקציה של הההשכלה שלך ושל היכולות שלך כעובד. היכולות שלך כעובד יבואו לידי ביטוי רק אם תדע לשווק את עצמך כמו שצריך בראיונות עבודה,ובהתנהלות שלך בעבודה עצמה... אני מרגיש שיש לי בעיה במקומות האלה ולכן זה עצר אותי.. אנחנו חיים בחברה מערבית קפייטליסטית, שמעודדת צריכה - לצערי גם אני תוצר של החברה הזאת, ולא אחד שמסתפק במועט ומוכן לחיות באיזה חווה בגליל ללא חשמל או משהו כזה.. לכן, מבחינתי השורה התחתונה היא שיש לי בעיה ואני צריך ורוצה לטפל בה...

Lichy87

New member
שניכם צודקים

לחיות בהווה זה הכי נכון. כי אי אפשר לשנות את העבר. ואי אפשר לדאוג כל הזמן לגבי העתיד. מצד שני אם קיימת בעיה בהווה, לא להשלים איתה, אלא לעשות הכל כדי לטפל בה ולהתגבר עליה.

אם אתה טוב מקצועית

ורק בשיווק עצמי מתגלה חולשתך, יש מסגרות ללמוד את הנושא הזה. בשעתו היתה סדנת חינם של משרד העבודה למובטלים , שעסקה בדיוק בזה. אולי יש גם עכשו? יש גם ספרים בנושא אפשר לחפש , ואולי למצוא ,בספריה ציבורית, חינם. ואולי יש פורומים ברשת שנותנים הדרכה כזו?

ar29041

New member
בטח המשפטים האלה יצאו לך כבר מכל החורים אבל..

אפילו שאני בן אדם צעיר אולי בכל זאת אני יכול קצת לשפוך אור על המצב שלך מנקודת המבט שלי. לא בוכים על חלב שנשפך, את הזמן שלקח לך לכתוב את ההודעה הזאת היית יכול להשקיע בעוד חשיפה. עדיף היום מאשר לעולם לא. אם אומרים לך שזה יקח יותר זמן כי אתה מבוגר אז תילחם בזה עד הסוף. אם אומרים לך שאתה מקרה אבוד אז אתה תוכיח לעולם שזה לא נכון. זו הגישה הנכונה, סליחה אם אני קצת בוטה.

אכן לא בוכים על חלב שנשפך...

למרות שמבאס שצריך לנקות וכו..
לעצם העניין, שנה חדשה, בפרט בימים שלפני יום הכיפורים , זה זמן לחשבון נפש... אני לא יושב כל היום ומבכה את מר גורלי.. לאחרונה אני קצת מתעסק בזה יותר, כי אני נמצא באיזשהו צומת דרכים מקצועי וזה גורם לך להסתכל אחורה ולראות את הדרך שעשית. מן הסתם, גם ההודעות בפורום הזה הם על הדברים שמציקים ופחות על הדברים הטובים שהם פחות מורגשים. לעניין החשיפות- אני סובל מח״ח יחסית קלה, אפילו מאוד. אני מתנהל טוב יחסית בחיי, סיימתי שני תארים, עבדתי בעבודות לא רעות ( אפילו כראש צוות בחברת הייטק), אני אסטרטיבי בהרבה מקומות שבהם צריך להיות ( כולל כאלה שפעם היה לי מאוד קשה בהם), אין לי בעיות גדולות מדי ליצור קשרים עם אנשים חדשים ( גם אם לא הכי הדוקים) ועוד... אבל - וזה אבל גדול מאוד מבחינתי קשה לי מאוד בסיטואציות שאני תופס אותן כסוג של מבחן בע״פ כמו ראיונות עבודה ודיבור מול אנשים סמכותיים. עד היום עשיתי את הדברים האלה, ומן הסתם גם הצלחתי לפעמים, אבל תמיד ידעתי לברוח למקומות הקלים יותר עבורי. עכשיו אני רוצה לטפל בזה ע״י לממש את הפוטנציאל שאני מאמין ויודע שטמון בי. חשיפות יזומות זה פחות רלוונטי כי ראיונות עבודה והתמודדות מול סמכות , אלו דברים שלא כל הזמן נתקלים בהם. בגלל זה אני מתכנן להתחיל טיפול ומקווה שהוא יעזור לי במקומות הקשים, ושעדיין לא מאוחר....

8j0

New member
זה נכון

אני אוהבת את השקט שלי.. בחברה אני פשוט אבלה. אני חוששת שישימו לב אליי. גם אני חוששת שאני יעמיד אנשים במקומם או אביך אנשים כי אני יהיה פשוט עצמי ואני נוטה להיות עוקצנית כזאת כשאני נותת לזה ביטוי.. אני כזאת סמרטוטי ומנסה לספק תשובות לאנשים גם כשאני אמורה להיות בשלי כי אני כזאת שצריכה ספייס לחשיבה והתכנסות עצמית וקשה לי להראות את זה.. לפעמים זה ממש כמו להיות ערום מול כולם. לא בטוחה למה כתבתי את זה אבל שיהיה.. אני חושבת שאני לא ארגיש טוב אחרי שאני ישלח את זה. כמעט בטוח זה כל הזמן קורה לי.. טוב שיהיה..

למעלה