כמה לשאוב?

ממי28

New member
כמה לשאוב?

ביתי בת כמעט 7 חודשים סרבנית בקבוק עיקשת... בכל זאת רציתי לדעת כמה מ"ל של חלב שאוב היא אמורה לאכול בארוחה אחת?

1טלטלים

New member
כמויות

שבת שלום, כמות : בין 120-150 מ"ל לארוחה,כמובן,היא יכולה להשתנות ... אין צורך בכמויות גדולות מאלו,לחלב אם ישיכולת מדהימה להתאים את עצמו ליונק בשונה לתמ"ל .תמ"ל:מעלים כל פעם את הכמות לפי משקלו וגילו של התינוק בזמן שאיכות והרכבים נשארים ללא שינוי,חלבאם בדיוק הפוך :כמות לא גדלה,אך הרכב משתנה בהתאם לצרכים של היונק. בקטגוריית "שאלות נפוצות" בראש הדף של הפורום יש מאמר עם טיפים בנושא סרבני בקבוק,ממליצה לעיין בו ,אולי תמצאי טיפים שיעזרן לכם...אפשר גם לא בבקבוק,אלא בכוס מעבר (כוס פלא שלא נשפך).וכמובן,אל תנסי את בעצמך להציע לה את הבקבוק (ממך היא מחכה לדבר האמיתי) ,גם כאשר היא מרוגזת מדי,עצבנית,או רעבה מדי... בהצלחה!

ממי28

New member
תודה!

בקשר לכמות החלב - זה נישמע לי קצת מידי מכיוון שהקטנטונת כשהייתה בת כחודש וחצי והייתה עוד מוכנה לקחת בקבוק בלי בעיה אכלה כ-180מ"ל חלב שאוב, אז ייתכן שעכשיו רק 120-150 מ"ל יספיקו לה?? בקשר לטיפים בנושא סרבנות הבקבוק- ה כ ל ניסינו! את כל השיטות, הבקבוקים, המאכילים והטריקים, כלום לא עבד ולצערי אני צריכה לחזור בקרוב לעבודה...

1טלטלים

New member
המשך

180 מ"ל נשמע לי הרבה מדי אם כי יש נטיה לאכול יותר מהבקבוק רקבגלל שזה בקבוק ואין צורך להתאמץ הרבה על מנת לקבל את התכולה.120-150 מ"ל אמורות להספיק לה,בגלל שהיא סרבנית בקבוק ובגלל שכל טיפת חלב חשובה,אולי עדיף לחלק את הכמויות לכמה מנות וכך לחסוך ולא לזרוק חלב לחינם.תראי,בעניין סרבנות,זה מסתדר בסוף,תינוק מבין שאין ברירה אחרת וחוסר ברירה מקבל בקבוק,הייתי משאירה את הדילמה לאדם שאמור לטפל בה בהעדרותך. מה אוסיף עוד,צריך להמשיך ולהציע ולא להתאייש ...

ממי28

New member
ושוב תודה!

כולי תיקווה שזה יסתדר בסוף... אני עוד לא הרמתי ידיים....

okole

New member
מה עם הנוסחה?

התינוק שלי אכל 120ccבגיל 10 ימים בגלל שאושפזתי. מאז הוא רק המשיך לעלות כל פעם ב-10-20. היום הוא בן 7 חוד' ואוכל 240cc!!! לפי יועצות הנקה חישבנו בהתחלה לפי 150xמשקל גוף לחלק למס' ארוחות ביממה. כשגדל 150 של הנוסחה הפך להיות 175.הוא שוקל 8 קילו ואוכל 6 ארוחות ביום. לפי הנוסחה זה בערך 233., והגענו לכמות זו לא לפי הנוסחה אלא לפי האופן בו סיים ארוחה - אם סיים רגוע לא העלנו ואם בכה כשהבקבוק נגמר העלנו ב-10. אני יודעת שזה מאוד אינדבדואלי לכל תינוק. בן של חברה שלי אוכל 120 והוא בן שנה. אכל כך גם לפני שהתחילו מוצקים, אך ינק יותר פעמים ביממה.

1טלטלים

New member
נוסחאות

היי, מתנצלת על התשובה המאוחרת ...
ככה,כמה דברים : - 120 מ"ל בגיל 10 ימים נראה לי הרבה מדי .קיבולת קיבה של תינוק בגילאים הללו היא בערך 45-60 (גיל חודש 80-150 מ"ל ובכלל בימים ראשונים לאחר לידה גודלה כגודל של אגוז מלך בקליפתו ...גם תינוק אשר ניזון מתמ"ל לא מקבל כמות כזו של תמ"ל בהאכלה אחת(הרי הם לא שונים
- אם משתמשים בפטמה עם קצב זרימה מאוד מהיר מלכתחילה קל מאוד להרגיל את התינוק לכמוות מאוד גדולות,מעין בלבול פטמות או בלבול קצב זרימה,אשרייך אם את מתמידה בשאיבה ומניבה כמויות שתינוקך החמוד זקוק להן, מורידה כובע ,עבודה קשה !!! -נוסחאות: מתאימות יותר לתינוקות אשר ניזונים מתמ"ל ופחות ליונקים,נכון,זה לא תמיד מסתכם בכמות המדוברת כפי שציננת תמיד יש שינויים,לעתים אוכלים קצת יותר ולעתים קצת פחות... מקפיצה לאסתר/אושינקה תובנות נוספות בנושא ... צירפתי לך משהו להמחשה ,

למעלה