כמה לחסוך לטיול ...

natii067

New member
כמה לחסוך לטיול ...

אני ובן זוגי רוצים לטוס לתאילנד,לאוס קמבודיה , טיבט סין מונגוליה והודו..הטיול בערך בן חצי שנה לשנה. כמה יהיה עלינו לחסוך כדי לטוס לטיול כזה?? האם תוכלו בבקשה להוסיף טיפים מצויינים בהקשר למיקום הטיול? מי שהיה בבמקומות האלו, אבקש לנדב קצת טיפים:) תודה רבה.. נתי ואבישי |

kogawa

New member
כמו ללמוד תוכנה או מקצוע

תוכלו בקלות ללמוד לבד מקריאה בפורומים ומאמרים והרצאות, ותוכלו כדי להכניס אותכם לעניינים לקבל יעוץ מקצועי. למרות שלרבים זה נראה מיותר, אלו השקלים הטובים ביותר שתוכלו להוציא בטיול. למידע נוסף פנו בפרטי למי שנראה לכם מתאים ליעץ לכם.

יעוץ מקצועי? הגזמת...../images/Emo4.gif

אבל כן כדאי לקרא כמה שיותר על הארצות שאתם מתכננים לנסוע אליהן ולשמוע הרצאות ולארגן מסלול מתאים מבחינת עונות ודרכי נסיעה וויזות וכו'. מצד שני תזכרו שלזרום זה לא פחות חשוב...לדעתי לא כדאי לתכנן לפרטי פרטים אלא ללמוד מסלול כללי כדי להבין איזה מקומות חשוב לכם לראות ולהתארגן בהתאם...

kogawa

New member
למה הגזמתי?

אמנם לא נהוג עד כה אלא בארופה הקלאסית, אבל לדעתי למי שרוצה להתאפס על עצמו לקראת טיול, ועומד להוציא עשרות אלפי שקלים, יעוץ מקצועי היא אחת ההוצאות השוליות שיחסכו ממנו אלפי שקלים והרבה התרוצצויות.

לדעתי זאת הגזמה

זה כולה טיול וחצי מהכיף הוא לתכנן אותו לבד! לשבת ולקרא, להסתכל במפות,לקנות מדריכים,לשאול אנשים... מה עוד שלדעתי זאת הוצאה מיותרת שלא נחוצה לאנשים שהולכים לחיות שנה כתרמילאים שצריכים כל שקל. את כל העצות הכי טובות אפשר לקבל מאנשים שטיילו באותם מקומות , לא צריך יותר מזה. ועוד משהו קטן,אל תשכח שישראל זאת לא אירופה:) זאת דעתי.

sela v

New member
למה להוציא 1000 שקל על תרמיל

זה לא מיותר, ואם מישהו יארגן לך את הטיול תמורת 500 שקל, ואולי יחסוך לך בטיסות כמה מאות שקלים, ועוד כל מיני טיפים שיעזרו לך בטיול, ואולי יחסכו עוד כסף, זה מיותר? לא אמרתי שזה הכרחי, ואפשר גם בלי, אבל לא צריך לפסול. למה למשל את לא קונה ספר ועושה טיפולים לאוטו שלך לבד במקום לבזבז אלפים במוסך? זה לא מיותר?

אז אני אענה...

קודם כל טעית בבחורה. אני בהחלט לא אחת שתוציא 1000 שקל על תרמיל:) דבר שני,כמו שאמרתי קודם,אני לא חושבת שטיפים ועצות מועילות ותכנון מסלול הוא משהו שמצריך יעוץ מקצועי. לדעתי מספיק לקרא ספרים ,לשוטט בפורומים ופשוט לשאול אנשים שכבר חוו את הטיול כמה חודשים לפני. הם המקור הכי טוב. ולגבי אוטו- השוואה קצת לא במקום. אוטו זאת מכונה ששוה במקרה הטוב כמה אלפי שקלים ושיכולה לגרום להרבה דברים לא סימפטיים במידה והיא לא מטופלת היטב, זה לא משהו שכדאי להתעסק איתו אם אתה לא מבין. ותתפלא,בהרבה מקרים אחרים,אני כן מעדיפה לנסות לפתור דברים לבד לפני שאני רצה לבעל מקצוע. (למשל לפתור בעיות במחשב וכו'). בכל אופן,אני באמת לא מנסה לשכנע אף אחד. למי שיש כסף לייעוץ אז סבבה.

sela v

New member
יעוץ יכול לעזור

כנראה שפחות בטיול תרמילאי, שזמן הוא לא אחד מגורמי המשוואה.

כמה לחסוך זו שאלה מאד קשה

קודם כל תלוי אם זה שנה או חצי שנה - קצת הבדל לא ? שנית מאד תלוי איפה תהיו בכל מדינה מחיה לחודש זה שונה. גם רמת המחיה שאתם מעדיפים מאד תשנה את המסלול. רב ההמלצות פה בפורום אומרות בערך ככה הודו זה -400 500 $ בערך לחודש לאדם, לזוג בטח 700-800 $ סין יותר קרוב ל 500-600 $ לחודש לאדם. תאילנד נורא תלוי מה עושים אבל כ 500-600 $ לחודש לאדם. כרטיסי טיסה תלוי מתי אתם נוסעים ושוב תלוי לכמה זמן. אני קניתי כרטיס לשנה יציאה במאי הלוך לבייג'ין חזור מדהלי ב 1050 $ כולל מיסים. וכשתדעו לאן נוסעים ומתי אז אפשר גם לתת לכם טיפים כי העונה מאד חשובה לקביעת המסלול הנכון.

natii067

New member
לתגובוכתכם

אנו לא צריכים לפנות ליועץ מקצועי משום שזו לא פעם ראשונה שאנו מתכננים לטוס אלא היינו בהודו ונפאל אך מה שלא היינו?לא היינו בתאילנד סין טיבט מונגוליה וכו... בהודו בזבזתי 200$ לחודש ,הרגשתי שאני כאילו מלך של הודו. אני גם הייתי בדרום אמריקה ואוסטרליה וניו זילנד,תודה על כל התגובות שלכם,אני אולי אוכל לעזור לכם שאם תרצו לדעת על טיפים ואשמח לעזור ולענות. בתודה אבישי

jeshu

New member
טוב אז השאלה שלך הייתה צריכה להיות מנוסחת באופן שונה. "מה היא עלות המחייה המינימאלית בסין/מונגוליה/טיבט ?" יעשה את העבודה. ואז כמובן להוסיף כמה יעלו שם נסיעות למי שנוסע הרבה/מעט ? וכמה יעלו האטרקציות התיירותיות (כגון ביקור בחומה הסינית). ולבסוף - כמה עולות הויזות. ומזה תבנה לך תקציב חודשי. אגב,אם הרשת מלך בהודו ב-200$ לחודש אז לא תצטרך 500$ לתאילנד לחודש.יותר משהו כמו 300 אם תוותרו על האיים.

jonh

New member
ניראה לי שאם בהודו בזבזת $200 בחודש

סימן שזה היה בשנות ה90?

למעלה