כמה לבקש על תרגום

stkachov

New member
כמה לבקש על תרגום

שלום לפורום הנכבד... שאלה: כמה עלי לבקש על תרגום מאנגלית לעברית של דף A4. התרגום ייעשה בגופן 12 עם רווח של שורה וחצי. התרגום הוא של חומר עזר של קורסים בטכניון שהמרצה מבקש לתרגם חלק מהחומר מאנגלית לעברית. הערה: אני לא מתרגם מקצועי ולא מתיימר להיות כזה. אני סטודנט רגיל להנדסה. תודה לעונים

Eldad S

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

כבר נאמר כאן בפורום בעבר שקשת המחירים היא די רחבה. כבסיס לתמחור מדברים בדרך כלל על יחידת כימות בת 250 מילה של טקסט היעד (קרי, התרגום עצמו) - זה נחשב לעמוד תרגום. באתר מד"ס (www.madas.co.il) תוכל לבדוק מהם המחירים שמציעים מתרגמים עבור סטודנטים. אם אינני טועה, המחירים שם מתחילים ב-30 ש"ח לעמוד, ואפילו למטה מזה. אם אינך מתרגם מקצועי ואתה לא מתיימר להיות כזה, כדאי שתציע סכום נמוך, יחסית, משהו כמו 25 ש"ח לעמוד. מעבר לכך, הייתי מציע לך גם לתרגם עמוד או שניים כניסיון לעצמך, לראות כמה זמן נדרש ממך, ולתמחר את העבודה לפי מחיר פר שעה שבו אתה מעוניין. אם המחיר הזה אכן תואם את התעריף של 25 ש"ח לעמוד (יחידת תרגום בת 250 מילה) - אז יש לך כבר הצעת תעריף למרצה. הערה: סכום של 25 ש"ח נשמע נמוך יחסית; אני מעריך שלא יוכלו לבוא אליך בטענה שאתה דורש סכום גבוה מדי פר עמוד - כשאינך מתרגם מקצועי. להערכתי, מתרגם מקצועי צריך לגבות כמה עשרות שקלים יותר.

Eldad S

New member
אני מנצל"ש:

אני מחפש את הדף הספציפי באתר מד"ס http://www.madas.co.il/site1/index.asp שעוסק בתעריפי תרגום ו/או הדפסה - אבל ללא הצלחה. מישהו יכול להעלות קישור לעמוד המדויק באתר?

Eldad S

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

ואיפה הסתתר התפריט הזה בעמוד הראשי? מאיזו כותרת משנה הייתי אמור להגיע אליו?

Layman

New member
טוב, כבר חשבתי שיש איזה דף אחר

עם תעריפים מומלצים או משהו.
למעשה, הגעתי לזה דרך 'חיפוש מתקדם' של גוגל > חפש רק בתוך אתר ספציפי. אבל בעמוד הראשי אתה יכול לראות את זה מתחת לנושא "לימודים".

Eldad S

New member
חן חן.

דרך אגב, נתת לי רעיון שלא חשבתי עליו - להשתמש במחרוזת החיפוש הבאה:
site:www.madas.co.il מתרגמים​
שזה, בעצם, שימוש בחיפוש המתקדם של גוגל.

מישי24

New member
אני דווקא כן

מתיימרת להיות מתרגמת מקצועית, ולסטודנטים אני לוקחת הרבה הרבה הרבה פחות מ25 ל- 250... נתקלתי אפילו במחירים של 10 ש"ח לעמוד וכאלה... (עמוד בממוצע, לפי בדיקה אישית שלי: גופן david, גודל 12, רווח שורה וחצי, זה כ- 380-400 מילים בד"כ). כשהתחלתי להתעסק עם זה שיחקתי קצת עם המחירים, ובסוף התאפסתי על 20 לעמוד פחות או יותר. הרבה לא מוכנים לשלם אפילו את זה...

stkachov

New member
תודה לעונים

ועוד שאלה: כמה זמן בערך לוקח לכם לתרגם עמוד 1? תודה

Eldad S

New member
זה מאוד אינדיבידואלי,

ויכול להשתנות גם כפונקציה של סוג החומר (קשה או קל). לפעמים אני מספיק לתרגם שני עמודים בשעה, בעבודות מסוימות, ולפעמים - בקושי עמוד ורבע. זה תלוי, כמובן, גם בחיפושים שונים שצריך לעשות ברשת תוך כדי התרגום, או שהתרגום קולח וכל המונחים ברורים - ואז אפשר להספיק לא מעט בשעה.

למעלה