כמה כמוני יש כאן ?

babylon_a1

New member
כמה כמוני יש כאן ?

אני מדבר על חילונים חובשי כיפות (זרם חדש ביהדות
) פשוט חילונים, אבל ניראים מתנהגים כמו דתים למעשה זה הכי חמור שאתה נשוי והצד השני דתי

babylon_a1

New member
ספר קצת

נשוי ? מה זה מבחינתך לא דתי - הכל שאין דתים בסביבה ? מה עושים עם החזות הלא מתאימה ?

babylon_a1

New member
קיבלתי את השכל....

בגיל 12, אבל היום אני עדין תקוע - רגל בחוץ רגל בפנים בגיל יחסית מתקדם כחלק ממערך הדת ישנו מעין "הריגת" כל סיכוי לחיים נורמלים אם וכאשר תהיה חילוני

מירגל

New member
תתעודד- אף פעם לא מאוחר מדי

יש יוצאים שעברו תהליך יציאה כאשר היו נשואים לבן זוג דתי/חרדי. צרת רבים היא אמנם לא חצי נחמה, אבל לפחות תדע שאפשר לעשות את זה בכל גיל ובכל מצב משפחתי. אבל כדאי לך להיכנס לתהליך רק אם אתה באמת באמת רוצה, כי התהליך כואב, כל כך כואב... ובסוף - התגמול הוא עצום והשיחרור מהמשא נותן את הכח להתמודד

וכדי לשפר את ההרגשה

לכל ה'אנוסים'. אתם יכולים ללבוש ארבע כנפות בלי ציצית מתחת לחולצה וזו עבירה למהדרין שתוכלו לקיים 24/7 ממש א מחייה !!! ולנשואים שאנוסים להסתר גם מהאשה [או בחוגים שנהוגה ציצית בחוץ] ניתן להקל ולשים ציציות בארבע כנפות ו ב ל ב ד ש ה צ י צ י ת פ ס ו ל ה

babylon_a1

New member
אני במצב טוב אם ככה

המצווה היחדיה שאני מקיים זה כיפה
שומר שבת, אבל זה חסר משמעות, בגלל שזה תלוי בכיפה
אני לא יכול להדליק את האור בשבת ליד אנשים אחרים שאני חובש כיפה

תנוח דעתך, baby

לפי דבריך, אף מצווה אחת, אינך מקיים, שהלא חבישת כיפה, מצווה היא רק מהפסוק הפיקטיבי, "וחבשת כיפתך לראשך". ומכאן לנו הוכחונת לאי אמיתות דברי חז"ל, בגמרא מסופר על האי ינוקא דהיה מהלך בפרדס ונפלה ירמולקתו, מיד נשאו יצרו לגנוב מפרי העץ. מכאן למדו, שהכיפה מסוגלת היא ליראת שמים. והנה אתה baby חובש כיפה ואת השמים אינך ירא... ומכאן נלמד בגזירה שווה לשאר דבריהם ז"ל מה כאן דבריהם הבל אף וגו'.

למעלה