כמה כבר יש?!?!?!?

arroyo

New member
כמה כבר יש?!?!?!?

שלום לכולם, לאחרונה התחלתי לקרוא את רשומות רומח הדרקון. לאחר שקראתי את דרקונים של ליל סתיו ודרקונים של ליל חורף, קניתי את דרקונים של שחר האביב ודרקונים של להבת קיץ. כבר כשקניתי אותם זה נראה לי מוזר בגלל הכריכה השונה, ולכן הסתכלתי בפנים וראיתי שרשום DRAGONLANCE CHRONICLES VOLUME 4. חוץ מזה אני יודע שאופוס לא אחראיים עם הכריכות שלהם, ודברים כאלה קרו כבר כמו בסידרת "אנדר" עם הספר השלישי קסנוסייד. בכל אופן אחרי שסיימתי את דרקונים של שחר האביב, התחלתי לקרוא את דשלק אבל משהו לא הסתדר. החלטתי לבדוק בפורום הזה ואז ראיתי שיש פה עוד הרבה ספרים שאין לי מושג מה הם. קראתי קצת את ההודעות בניסיון להבין איך לקרוא את הספרים.נראה שזה תופס את רוב זמנכם, אבל בכל אופן לא הצלחתי להבין כמה ספרים יש בכלל! דיברתם פה על רשומות, ואגדות שאלה הכי מוכרים, אבל בנוסף הזכרתם את: שישית המפגשים, לפי מה שהבנתי זה ספרים על ששת הגיבורים רשומות רייסטלין, אם הבנתי נכון אז אלו הם כבשן הנשמה ואחים לנשק. THE SECOND GENERATION - הבנים של הגיבורים??? (לקרוא לפני דשלק)? מלחמת הנשמות- לא ממש הבנתי, אבל לפי מה שראיתי זה DRAGONS OF A LOST STAR,FALLEN SUN,VANISHED MOON??? אבל חוץ מכל אלה הוזכרו פה גם טרילוגיית המלך הכהן, אומות האלפים ודרקונים. מישהו גם אמר (אולי בצחוק) שיש 108 ספרים!!!! אז בעצם אחרי כל ההקדמה הזאת רציתי לבקש מכם שתכתבו את כל הספרים שקשורים לעולם בדרך זו או אחרת ואולי אם זה לא מוגזם לבקש תכתבו גם קצת על כל אחד.

SaberTooth

New member
יש כבר קרוב ל-130 ספרים...

דרקונים של להבת קיץ שייכת לסידרה אחרת, הדור השני. אחרי הרשומות ("... דמדומי הסתיו", "... ליל חורף", "... שחר האביב"), כרונולוגית, מתרחשת סידרת האגדות ("עת התאומים", "מלחמת התאומים", "מבחן התאומים") ורק אחר כך, כרונולוגית, דרקונים של להבת קיץ.

arroyo

New member
את זה אני יודע

אבל חוץ מהספרים העיקריים שהם בערך 10 פחות או יותר, יש עוד ספרים שבאמת שווה לקרוא, אני לא מצפה שתפרטו על כל ה- 130, אבל אולי על ה20 החשובים או הטובים.

הם לא תורגמו

חוץ מהרשומות, האגדות ודרקוני להבת קיץ תורגמו רק שישיית המפגשים שממש לא צריך לקרוא, וסדרת רייסטלין, אותה חובה לקרוא- "כבשן הנשמה", ו"אחים לנשק".

מכמונת

New member
מהידע שלי..

האמת...יש דיי הרבה
הסדר ההתחלתי הולך ככה: רשומות רומח הדרקון: דרקונים של דמדומי הסתיו דרקונים של ליל חורף דרקונים של שחר אביב הספר הראשון מהטרילוגייה, מספר על גיבורי מלחמת הרומח ועל תחילת דרכם, במהלך שלושת הספרים לומדים להכיר את כל החברים, ובעצם מדובר על המלחמה הקשה "מלחמת רומח" בהם הזדון מתאחד ומנסה לכבוש את העולם בעזרת דרקוני הרשע האגדיים ודרגונים מעוררי אימה. מסופר על מסעותיהם המפרכים של גיבורנו והחזרת האמונה של האלים הקדומים בבני האדם שנטשו את אמונתם. אגדות: עת התאומים מלחמת התאומים מבחן התאומים בעיקר מדובר על התאומים האהובים על כולנו קרמון ורייסטלין, על השינוי שחל בכל אחד מהתאומים שנתיים לאחר שנפרדו דרכי החבורה מאז מלחמת רומח. כפי שפר סילאן אומר "מסע להצלת הנשמה", השאלה של מי מהם? דעתי, שלישיית הספרים הטובה ביותר מהסדרה, עוברים לתקופות זמנים שנגעו בהם ממש בקצרה ברשומות, זמנים שאיסתר עוד היתה קיימת, תקופת מלחמת הגמדים בתורבדין...גיבורינו בספרים אלו הם גדילן קוץ רגל השובב והאהוב, רייסטלין הערמומי שתוכניותיו נשגבות מפני האדם הפשוט, קרמון המנסה להגיע לשלמות רוחנית, וכמובן קריסיניה היפיפייה שנלחמת בצד האפל שלה כנגד הטוהר שבה. רשומות רייסטלין: כבשן הנשמה אחים לנשק עוד לא הגעתי לשם...אבל מדובר על משפחת מאז'ר בתחילת דרכה, על הזמנים בהם קרמון ורייסטלין (וקיטיארה בעלת החיוך המקסים והמעוקל) מתחילים להשיג את מיומנותם במה שהם הכי טובים- הכישוף והפלדה. הדור השני: דרקוני להבת קיץ ספר מאוד-אבל מאוד מותח ומעניין, על הדור השני של גיבורי מלחמת הרומח. כאוס אבי הכל והלא כלום מגיע לקריין, והגעתו מביאה עמו זעם רב עד שהאלים עצמם מתאחדים האופל הנייטרליות והטוב יחדיו על מנת למנוע את השמדת עולמם האהוב שיצרו מפני אביהם העצבני. אל תדאגו, גם כאן תמצאו את גדילן קוץ רגל יוצא להרפתקאותיו והפעם עם בנו של קרמון- פאלין קוסם בגלימות לבנות ובנו של סער -פלד המשרת את האופל. טרילוגיית מלחמת הנשמות שמכאן והלאה זה ספרים ללא תרגום לעברית..יש גם ספרים שקשורים לקריין כמו "אביר השושנה השחורה" שמסופר על מסעותיו של לורד סוט ,מיקומו בציר הזמן לאחר קריאת האגדות...לצערי קראתי אותו לפני האגדות אז הכל התערבב בצורה לא כל כך טובה:) מידע נוסף ניתן להשיג בלינקים המצורפים

arroyo

New member
תודה רבה אבל

אני באמת מעריך את זה שכתבת לי אבל בעצם את כל זה אני יודע. רציתי יותר לדעת על הספרים הפחות מוכרים כמו המלך הכהן ואומות האלפים.

מכמונת

New member
תוספת...מקווה שזה יותר יעזור

הספרים שמביאים רקע tales על קריין הם (מסדרת רומח): the magic of krynn kender gully swaeves and gnomes love and war the reign of istar the cataclysm the war of the lance סדרת הגיבורים heroes the legend of huma the gates of thorbardin סיפורי הגזעים lost histories the irda the dragons land of the minotaurs יש עוד..אין לי כוח יותר לרשום:)

strahd

New member
סדרות שונות ומשונות

הסדרת החשובות באמת שלא תורגמו לעברית, לפי דעתי, הן: סדרת ההקדמות (PRELUDES) - סדרה המספרת על קורות החבורה מסוף שישיית המפגשים עד תחילת הרשומות ומתארת מה עבר על כל אחד מהחבורה לאחר שהם נפרדו ועד הפגישה המחודשת בפונדק הבית האחרון. הספרים המומלצים מהסדרה הם: האחים מאז'ר, מי-נהר, איש המישורים ותניס, שנות הצללים (מה לעשות, אהבתי את הספר הזה...) סדרת אומות האלפים (ELVEN NATIONS) - סדרה המתארת על התפרקותה של ממלכת האלפים סילבנסטי ועל הקמת ממלכת קואלינסטי. העלילה מתרחשת מלידתם של התאומים סיתאס וקית'-קאנאן ועד להתפלגות הממלכה לאחר מלחמת השארים והקמת קואלינסטי ויורשיו של קית'-קאנאן. זוהי סדרה שהפתיעה רבים מכיוון שהיא הייתה ממש טובה. סדרה המלך הכוהן (KINGPRIEST TRILOGY) - באופן מפתיע ביותר, זוהי אחת הסדרות הטובות ביותר שנכתבו בעולם רומח הדרקון. המפתיע בו הוא שאתה יודע את כל העלילה, אבל אתה עדיין מופתע ואף מוקסם ובמתח כל הספרים. הסדרה מתארת את סופה של אימפריית איסטר העצמתית. לאחר שהמלכים הכוהנים כבר לא כוהנים אמיתיים וקסם האלים האמיתי מתחיל לעזוב את העולם, מופיע בעל האור, באלינדס, נבחר האלים, אשר יביא שגשוג ופריחה לקרין. אך כוחות אפלים ממתינים לו, כשאחד מהם הוא לא פחות מאשר פיסטאנדאנטילוס שמראה לנו בדיוק מדוע העולם פחד ממנו וכמה מרושע הוא מסוגל להיות. סדרה מאוד מאוד מומלצת. בינתיים יצאו רק שני ספרים והספר השלישי יוצא בעוד חודש וחצי! סדרת הגיבורים (HEROES) - סדרה יחסית חלשה של רומח הדרקון, אך יש בה מספר דברים חשובים, כגון ספריו של ריצ'ארד נאק, המספר על הומה וחברו המינוטאור קאז. שאר הספרים הם סתם שטויות. כדאי לקרוא אותם, מכיוון שההמשך של מלחמת הנשמות, מלחמות המינוטאורים, אשר נכתב על ידי ריצ'ארד נאק שואב המון מהספרים הקודמים שלו ועל עולמם של המינוטאורים. זהו בינתיים, יש משהו כמו 120 ספרים, ואני קראתי בערך 100 מהם. אם יש לך שאלה בנוגע לאחד הספרים ספיציפית או אחת מהסדרות, אז אשמח לעזור. כדי לבדוק את רשימת הספרים, אני ממליץ על האתר העולמי של רומח הדרקון.

KagomeSama

New member
גם אני לא מצאתי...

אבל עכשיו קיבלתי חשק עצום לקרוא את סדרת המלך הכוהן, וסדרת אומות האלפים... רע שכמותך! תתבייש!

strahd

New member
אכן, אדם רע אנוכי ../images/Emo123.gif

אבל אני גם מאוד אוהב את רומח הדרקון ואאת כל הספרים שציינתי גם קראתי. אפילו אם זה לקח לי עשר שנים.

wisp

New member
:p

100 ספרים בעשר שנים.... 10 ספרים בשנה?? הלוואי ולי היה גם ספרים לקרוא...-_-, כמה עלה לך בערך??:p

strahd

New member
יותר מדי...

הייתי צריך למכור את הספרים כדי לקנות חדשים, אבל צריך לזכור שבתקופה שקראתי את רוב ספרי רומח הדרקון הם עלו מאוד בזול. ספר עלה אז משהו בסביבות 15-20 ש"ח, לא יותר. אני זוכר שנדהמתי שהעלו את מחיר הספרים ל-22. היום זה עולה משהו כמו 50 ש"ח ספר. אח, סטימצקי שלי...

KagomeSama

New member
עשר שנים..?!

אני בחיים לא אוכל לקרוא הכל! *הולכת לבכות בפינה*

סרינה99

New member
אני קראתי כל ספר של רשומות ביומיים

אז אני אסתדר אבל אין סיכוי שאני אוכל לקנות את כל הספרים האלה אין לי אפילו את הרשומות והאגדות יש לי רק את דשל"ק דרך אגב למישהו פה יש את האגדות והוא רוצה למכור

למעלה