כמה יקר זה יקר?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
כמה יקר זה יקר?

אתמול הלכתי לקנות חולצה עם מישהי באמת מידה גדולה, מידה 6-7 של מתאים לי ושות.
נכנסנו לחנות, היא מדדה כמה דברים (הרשו לי להגיד שעצוב כמה הסגנון אחיד למרות שבחנות היה מבחר של כל מיני יצרנים)
ומאחר ואפילו המידות גדולות היו לה קטנות המוכרת הפנתה אותה לסקשן נפרד, יקר, ששם היו חולצות במידה עוד יותר גדולה שהתאימו לה, אבל אני חייבת להודות, חולצות טריקו, ציור מקדימה, ליום יום, אמנם מאד יפות, אבל אני נדהמתי כששמעתי את המחיר.
אני יודעת שזה שוק קטנטן, שזכותם לבקש כמה שהם רוצים וכו', אבל אני לא מצליחה להבין איך ביקשו ממנה כזה סכום על משהו שעשוי מבד...

כמה עולה לתפור חולצה ליום יום למידה גדולה אצל תופרת? כבר נראה לי אופציה הגיונית לחלוטין...
כמה נראה לכם הגבול העליון לבקש על חולצת טריקו מידה גדולה מאד שנועדה ליומיום, לעבודה?

ואם יש לכם המלצות על מקומות או תופרת במחיר סביר (בואו נגיד שהמושגים שלי לסביר השתנו מאתמול
) אני אשמח לשמוע :)

dify

New member
מ-א-ד נמוך ותשובה לאנט

בואי נגיד שאני יודעת שקשה למצוא חולצות במידות גדולות, גדולות, אבל עדיין, אין מילים כמה נדהמתי מהמחיר שביקשו, פשוט אין. ואני יודעת שקשה, אני לא מדברת על מידה 54 אלא יותר גדול. ובכל זאת, לקחת 550 שח על חולצה?? זה בלתי נתפס בעיני! (ומזל שלא אני הייתי הלקוחה, אני פשוט עמדתי שם בדממה בצד וסתמתי את הפה, כי לדעתי זה לגמרי לא היה שווה את הכסף, אבל אני יודעת כמה קשה לה למצוא בגדים למידה שלה אז אם זה משמח אותה, שיהיה לה בכייף, באמת, היא לא אשמה).

אז יתכן שהן מאד איכותיות, לא יודעת הן עוד לא באמת עמדו בניסיון.
כתוב עליהן VARDA, אני לא מכירה ולא מצאתי את זה ברשת.
ואני מקווה שהיא ממש ממש תהנה מהן.
ובינתיים אני מחפשת לה עוד אפשרויות, כי באמת אין סיכוי שהיא תוכל לממן חולצות במחיר הזה.
וכן, חיפשתי באתרים מחו"ל, לא יודעת מה המידה שלה אבל לדעתי 6-7XL לפחות... אני לא באמת מוצאת כאלו (וגם אם כן הייתי מוצאת, ממש עדיף לראות על הגוף במקרה הזה).

יאני1

New member

hell no!!

איזה ניצול דוחה, הרשתות פשוט מחזיקות כאלה נשים בביצים.
הקאתי בפה.
אין מצב שאצל תופרת זה יעלה לה ככה..(אני מקווה שלא)

אם אני לא טועה מדובר בורדה מלילית וורדה

יש סיכוי כדאי לבדוק גם חולצות יומיומיות באולדנייבי לדוגמא
עם המשלוח החולצות לא יגיעו לכאלו מחירים

אמורים להיות שם בגדים עד מידה 60

Anett

New member
550 זה לא נורמלי

זה אפשר לשלם על בגד מעצבים בסגנון של "אלמביקה" אבל גם כן בע"מ
לחולצות פשוטות ויומיומיות לא צריך להיות יותר מ150 ש"ח גג לחולצה.
ובאמת אמרו כאן "קרנית" יש להן מידות עד 6 ואני יודעת שיש להן גם משהו שניקרא BB או משהו כזה כמדומני. ראיתי אתזה ב"בורדו" באמת. ויש להם חנות באלנבי לא רחוק מכלבו שלום כפי שאמרו לך כאן.

ראיתי בחנות המעצבים של צומת בילו ברחובות גם כן איזה יצרנית (לא זוכרת את שמה) אבל יש לה חולצות ענקיות ודי איכותיות בסביבות ה 150-170 ש"ח. כדאי להציץ.

באמת מעצבן

הפתרון לדעתי הוא כמו שאמרת, לתפור אצל תופרת. לשם כך הייתי בוחרת חולצה שיש לה והיא אוהבת, או משהו אחר שחשבתן עליו ולא מצאתן במידה המתאימה, ופשוט לבדוק מחירים אצל תופרת. אני חושבת אגב שהתופרות הביתיות, כלומר אלו שעובדות בבית באופן צנוע יתאימו למשימה, זה לא אומר שהן פחות טובות ומוכשרות אבל כמעט תמיד יהיו זולות והגונות במחירים. לפחות מהנסיון שלי... לצערי הנסיון שלי הוא מלפני כמה שנים אז אין לי המלצה וזה גם תלוי מאיזה אזור הבחורה/האישה עליה את מדברת.
יש גם את עניין הבדים עצמם שבמקרה הזה יכולים להבחר על ידי הבחורה עצמה כמובן.

ברגע שתמצאו אחת כזאת, תופרת וחולצה, פשוט לתפור כמה וריאציות לאותו הדגם או לדגם דומה והבעיה נפתרה.
טוב לא חידשתי לך למעשה, אבל אני רק מחזקת אותך שזה הכיוון גם בעיני. זאת התעסקות מעצבנת אבל מהרגע שתמצאו תופרת מבינת עניין, זה יהיה מאוד פשוט ואפילו נחמד.

איזה אזור רלוונטי לה? אנסה לשאול את אימי אם היא מכירה מישהי...

שכחתי משהו

אם אני לא טועה, גלית 1967 שכותבת פה בפורום מידי פעם תופרת או נהגה לתפור חולצות אצל תופרת. היא בטח תוכל לתת לך קנה מידה של מחירים.

אדום כהה מאוד ודיפי

אדום כהה - סליחה על הניצלו''ש אבל האם במקרה את או אמך יודעות על תופרת טובה ונוחה במחירים בירושלים ? יש לי כמה וכמה תיקונים קצת מורכבים ואשמח לשמוע אם כן ..
.

ודיפי - בעיני זה אכזרי ומנצל למכור חולצה פשוטה בכזה מחיר , הרי גם אם המטראז' של הבד אפילו מכפיל את עצמו , כל עוד אין מלא דיטיילים בגזרה עצמה אני לא רואה איך תפרי אורך ורוחב פשוטים במכונה מייקרים כל כך הרבה חולצה בגזרה פשוטה . זה מכעיס ופוגע בעיני .. גם אני הייתי מחפשת אונליין , אולי ברשתות אנגליות ואמריקאיות , בטח צריך קצת לנבור ברחבי הרשת . אולי אפשר גם למצוא בלוגריות אופנה שאולי מזכירות את מידתה של חברתך ולראות אם הן מפרטות על רשתות מהן הן רוכשות .. גם אופציית התופרת הביתית היא מצוינת בעיני , ולו רק כדי ללמוד על העלויות האמיתיות של בד ושעות עבודה בחישוב כללי . אני גם יודעת שהרבה בנות או נשים שמאוד מתקשות למצוא בגדים עבורן לפעמים פשוט מואסות בניצול הזה ולומדות תפירה בעצמן ושלום על ישראל

בהצלחה רבה

פיו

מעליב, מרגיז, מעצבן.

אבל באמת אבל, למה לא להזמין מחו"ל? ב- 500 שקל כולל משלוח היא תוכל לצאת עם יותר מפריט אחד בטוח, כבר שווה.
ואם כבר תופרת, אז יאללה, אני במקומה הייתי תופרת את בגדי חלומותיי. כל מה שרציתי וחלמתי ללבוש ולא מצאתי בחנויות למידתי.

Shusho

New member
חולצה אצל תופרת כולל חומרים:

אני אנחש שהיא צריכה לפחות מטר בד בשביל חולצה (לוודא עם התופרת קודם כמובן). היא יכולה לקנות בד נחמד ליום יום ב-20 ש"ח.
התפירה לא צריכה להיות מסובכת וכל התפירה לא צריכה לעלות יותר מ-50 ש"ח.

אני חושבת שלפנות לתופרת זה רעיון מאוד טוב. היא יכולה למצוא תמונות של חולצות וכו' שהיא אוהבת (נגיד, כיווצים בכל מיני מקומות כמו בכתפיים, שרוולים...) ולבקש העתק.

550 ש"ח זה מחיר לא שפוי. אני חושבת ששמלה שעולה 400 ש"ח במתאים לי זה מחיר לא הגיוני, אז חולצה?

התפירה כן מסובכת יותר למידות גדולות - חייבים לתפור בתפרים מיוחדים שיחזיקו את הבד במקום כי הוא נתון תחת יותר לחץ, אבל לא מדובר פה בתורה מסיני ומי שרוצה לעשות קופה על מידות גדולות מאוד יכול ללכת לחפש.

dify

New member
יש הבדל

בין כמה אני חושבת שהעלות לבין כמה שלוקחים במציאות.

כשאני מקבלת מנת פסטה במסעדה אני יודעת שבבית היה עולה לי גג גג גג 5 שקלים להכין את כל המנה הזו ועוד אשאר בעודף. אני גם יודעת בודאות שאת הקולה הם קונים לכל היותר בבקבוק שעולה 5 שקלים אבל מגישים לי אותו בכוס צרה ב14 שח לכוס.. כך שאני יודעת בוודאות שיש הבדל בין המחיר האמיתי לבין מה שהם מרשים לעצמם לגבות...

אני תופרת בעצמי, אפילו תפרתי לאמא שלי חולצה. דווקא בגלל שהחולצות הללו לא צמודות ולא מחוייטות מאד מאד קל לתפור אותם ולא צריך תפר מיוחד, הם לא צמודות לגוף (וגם אם היה צריך, זה רק להזיז במכונה מוד כזה למוד אחר, חבילת החוטים עולה שקל אחד ומספיקה לאלף חולצות בערך). כך שתכלס לא גובים על הבד (צריך לדעתי כ2.5 מטר... כי זו טוניקה גם ארוכה וגם רחבה) והבד הוא העלות הזניחה פה.. ללא ספק. ואחרי שיש את הדגם מוכן, זה לא בעיה לשכפל עוד ועוד (ואת זה עושה שכירה שעובדת בשביל שכר מינימום.. היתה לי שכנה שעבדה בכזה מקום פעם). כך שבאמת עלות ההכנה של החולצות הללו, אפילו בארץ, הוא ממש לא המרכיב העיקרי של מחירן, בדיוק כמו מנת הפסטה במסעדה... העלות זה מה שאפשר לבקש, ואותה מכרה שלי שילמה, למה? לא יודעת מה הייתי עושה במקומה, מי יודע, אולי גם אני הייתי משלמת, אני חושבת שאם אנחנו פה בוכות שאין לנו מבחר, אז במידות שלה המצב רע ה-ר-ב-ה יותר, ובאמת שאני קצת מודעת כי אני תמיד מחפשת מידות גדולות עבור אמא שלי שיש לה מבנה מעצבן ולכן צריכה טוניקות גדולות (מבחינתי, המידה שלי, 50, זה עוד בגבול שיחסית ניתן למצוא, יחסית לאמא שלי יותר קשה למצוא אבל אפילו היא מצאה במחירים של 200 שח ולא 550!).

ועם כל זה שאני תופרת, אמא שלי לא רוצה שאכין בשבילה.. אני לא מבינה את זה
נראה לי שהיא חושבת שזו הטרדה עבורי. אוף.

נראה לך שתופרת תתפור בשביל 50 שח?

אין מצב.
תופרת פחות ממאה שח לא תזיז את עצמה.

dify

New member
תראי

אין לי מושג מה היא מכירה ברשת ומה לא, אבל נראה לי שאני אנסה להכיר לה את הפורום המהמם הזה ואדבר איתה לגבי קניות ברשת (כרגע אני במסע שכנוע עבורה שתזמין חזיה מהרשת
)

הבעיה היא, ואני כן מבינה אותה בזה, זה שאצל שמנים עניין המבנה של הגוף משפיע לא פחות מעניין המשקל עצמו, לזו יש אגן גדול, להיא יש בטן, להיא יש ציצים. כך שזה לא מספיק רק המידה אלא צריך לדעת איך הבגד ישב על הגוף... ומה שמידה גדולה לא בהכרח יהיה מספיק רחב בדיוק בחלק שאצלה הוא הגדול וכד', אפילו בחנות היא לא לקחה את מה שהיה סתם טוב עליה, זה היה חייב להיות גדול ומרווח אחרת היא לא לוקחת...
בקיצור היא אישה קשה, ולקנות ברשת דורש איזשהי גמישות מחשבתית שצריך להתרגל אליה
לאור התגובות פה והמצב בשטח, נראה לי שאני אתחיל לעבוד בלריב איתה על להיחשף לרשת

תודה לכולכן! :)

אז תגידי לה

שפעם פעם פגשתי מישהי באיזשהו אירוע חברתי.
שלחתי אותה לפה והיא החלה לפרוח, שתתחיל בקטנה ורק תקרא, אחרי זה זה מגיע לבד.

את דעתי אמרתי לך אתמול

זה מחיר הזוי, מטורף ולא הגיוני בעליל... כולה חולצת טריקו, לא חולצה משובצת יהלומים!

במקומה הייתי מזמינה מהאינטרנט, הולכת לתופרת... פאק, הייתי חוסכת לכרטיס טיסה ללונדון או איזה מקום שידוע בבגדים גדולים זולים רק לא לשלם את המחיר הזה!

השאלה עד כמה היא רוצה להתעסק עם זה, והבנתי שהיא לא...

אשרת 1972

New member
ורדה מוכרת כיום בהגרה בפעם האחרונה

ראיתי חולצות שלהן בסניף בראשון בעיר החולצות עלו בין 100-150 ש"ח היו שם לדעתי עד מידה 7 , מעבר לזה זה תלוי באיכות ופרסונה המעצבת , הבנתי שהיית בחנות מכילה הרבה מעצבים יש להן נטייה להיות לעיתים יקרות יותר יש מעצבות שמכירן גבוה יותר כמו יעל אגם שחולצות שלה עולות כ 300 ש"ח לא במבצע ואני תמיד מזכירה לעצמי שכמה שחולצה יפה היא לא שווה את הסכום הזה אלה אם כן היא מיוחדת ממש .
אני יודעת שקורנית הם לא יקרים סדר גודל של 100-150 ש"ח לדעתי יש להם חנות באלנבי ומשווקים אותם בכל מני מקומות אחרים אני לא הצלחתי לאתר אותם פרט לבבורדו חושבת שיש להם עד מידה 6 או 7 , האם היא לא מצאה בעונות ומתאים לי במידה הזו כי כיום יש הנחות גדולות לסוף העונה ושם בד"כ יש את המידה , יש מכירות סוף עונה של הרבה מעצבות עכשיו והמחירים יורדים אני קניתי בעבר בגדים של יעל אגם ב100 ש"ח לחולצה והיא תופרת באיכות טובה יש לה גם מידות גדולות יותר עד 7 אם אני זוכרת נכון , אני זוכרת שבבורדו יש עוד שתי מעצבות לא יקרות כל כך עם בגדים יפים אסתכל לך בערב בבגדים ואומר לך את שמן ,

למעלה