כמה יוסי

Zam boy

New member
כמה יוסי

שלום! אני מאוד אוהב את ברי, אינפקט היום בדיוק קניתי את הדיסק של ההופעה.. וזה השלים לי כמעט את כל האוסף.. רציתי לשאול משהו בקשר לשיר "כמה יוסי"...אני מאוד אוהב את השיר! שיר נחמד מאוד..אבל לא הבנתי למה קוטנר אמר "השיר הגאוני ביותר של סחרוף" למה כולם מדברים על השיר הזה כעל שיר בעל מימדים ענקיים וזה... זה משהו שפיספסתי? משמעות אדירה מאחורי המילים שפיספסתי? לחן לא מהעולם הזה?

1Reebok

New member
הלחן שלו מגניב..

לא יודע עד כמה הוא מיוחד או יוצא דופן.. שיר אנרגטי, והמילים שלו מיוחדות, והוא הצליח מאוד. אבל לא נראה לי שבאמת יש בו משהו מיוחד. תזכור שקוטנר הוא אותו האדם שאמר לערן צור שיש לו קצת נטייה לראפ ולהיפ-הופ, כן? אז לקחת את השם שלו בעירבון מוגבל. השיר "הכל התחיל בנאצר" של משינה עשה דברים מאוד דומים גם לפני יוסי שלנו.

מה????

להשוות את נאצר לכמה יוסי? טעות איומה! זה שבשיר ההוא משינה פותחת דיסטורשנים וגם כמה יוסי הוא שיר כאסח זה לא אומר כלום. הכל התחיל בנאצר בנוי אחרת לגמרי מכמה יוסי, הטקסט שלו... טוב אין לו באמת טקסט שאומר משהו, וזה עוד הבדל בינו לבין כמה יוסי.

1Reebok

New member
האמת היא שבכלל לא התייחסתי לעיבוד,

אלא לטקסט. נאצר ויוסי שניהם מזכירים אירועי ילדות של הכותב בצורה של רמזים.

1Reebok

New member
הויש!! ככה אתה מדבר אלי ../images/Emo3.gif

זו טעות איומה להגיד שלטקסט של נאצר אין משמעות
גאונות צרופה. אסוסיאציות גאוניות מימי חייו של שלמי ברכה. בי איי ברקוס שיחק את מיסטר T בסדרה "צוות לעניין". ביסאלמי זה סוג של תה (TEA).. ניסים קיוויתי הוא השם של אצן שנפצע בברך והפך להיות שדרן ספורט. "בי איי ברקוס מיסטר טי פליז-טל-מי Why why why הלך לי על הרגל (רגל) ניסים קיוויתי סתם קיוויתי לניסים ונפלאות זה סוף הברך ניסים קיוויתי ורציתי שידעו אתה הכי טוב בעולם" בשיר ג'מאייל היה ראש ממשלת לבנון שנרצח ח"י שקלים זה מה שנותנים כתרומה בבתי כנסת "בשיר ג'מאייל - ג'מאייל בשיר, בשיר שלנו ג'מאייל חי הופ בשי' ג'מאייל מת בשיר שלנו רק ג'מאייל חי שקלים" גאונות!

Elfangor

New member
משמעות נסתרת? לא כל כך...

יאר, אין לי כוח עם מילים והכל אז ככה בגדול: זה כן בין השירים היותר עמוקים של ברי, זה פשוט מספר על החלום שלו להגיע לת"א, לפרוץ עם הגיטרה לעולם ולהיות נגן בלהקת רוק מצליחה, שבלע, הוא הצליח בלשון המעטה, כל ההגבלות בין החיים בכפר\שכונה קטנה וממש לא מרכזית בארץ ולא מוכרת, לבין החלום שלו להצליח... יש בזה משהו ממש עמוק לדעתי...אז בשיר אין ממש מסר או עלילה, אבל הוא מצליח להעביר את התחושה הזאת של האווירה ושל החלום בצורה ממש ממש עמוקה וטובה לדעתי, ועם לחן מצוין, גירסא אקוסית נוגה וגירסאת דיסק\הופעה מקפיצה וזורמת, יאר, בין השירים הכי טובים של ברי לדעתי, אולי אפילו שני או שלישי אחרי רעש לבן (שבלע, שיר ג-א-ו-נ-י) האמפ, במקום להמשיך ולנסות להסביר אני מביא את הניתוחים הישנים מהפורום פה, וריבוק, שא"צ הוא רוקיסט שעשה דיסק היפהופ, שלדעתי מאוד שומר על רוח הרוק שהייתה לו, אני לא הייתי פוסל את קוטנר כבעל דעה וכמבין ענין, וכבעל העותק היחיד כנראה של חלום קוסמי XD ציטטות: כמה יוסי מילים: ברי סחרוף. לחן: ברי סחרוף ורע מוכיח השיר מדבר על הילדות והנעורים של ברי. השיר מנסה להעביר תחושות, ולכן הוא קופץ במין פלאשבקים של קטעים מהעבר. הרחובות, הצבעים, הטעמים, המוזיקה, הקולנוע, המשחקים. אין לו קו אחיד, מסר, או עלילה, אבל לדעתי הוא ממש מצליח להעביר את התחושה הזו של עיר קטנה בשלהי שנות השיבעים... (ניתח- shulhi86) האנקטודות בשיר- מי זה כל אחד? "לשכונה ההיא קראו ע"ש יו"ר הכנסת"- שכונת רמת יוסף, שנקראה ע"ש יוסף שפרינצק, יו"ר הכנסת, והיא בבת ים. השכונה שבה ברי גדל. "במצעד הפזמונים השנתי ראשונה דליילה"- מי זו דליילה? "בהצגה יומית טרזן מנצח את מצ´יסטה"- אביavi2, בפינת "הידעת?" סיפר שמצ´יסטה הוא יהודי שחי בסלוניקי (שביוון) בתחילת המאה ה-20. הוא היה בן-אדם גדול מימדים והיה ידוע בתור הבריון של הקהילה היהודית שם והוא נספה בשואה. "ולשלמה יש גיטרה בצבע לבן"- שלמה מזרחי, גיטריסט בלהקה "הבמה החשמלית". ברי סחרוף העריך אותו מאוד. "ואהובה נתנה את כל מה שהיה לה"- הכוונה לאהובה עוזרי. במומה אפשר להבין מה הכוונה ב"נתנה את כל מה שהיה לה". "פאני היל מיד ליד מיד ליד"- אומרים שהכוונה לכוכבת פורנו. (ניתחה- ענת1986) דליילה כמובן זהו שירו של טום ג´ונס שהיה להיט גדול (וזה באמת שיר טוב) ולפי ערוץ 24 "פאני היל" זאת סידרה של סיפרי מתח בעלי גוון אירוטי (אם אני זוכר נכון) צפו ב"אינפומניה" לכל הפרטים (הוסיף- inflatable)

הוד11

New member
השיר הוא באמת גאוני

הלחן שלו מדהים הקצב שלו ענק והקול של ברי בשיר הוא פשוט חזק וטוב גם המילים נהדרות ומתחברות עם הלחן בצורה מושלמת לפי דעתי זה אחד משלושת השירים הישראלים הגדולים בכל הזמנים

הוד11

New member
תודה יואב

האמת שאני מקפיד כל זמן לקרוא את ההודעות פה בפורום. אני מגיב פה ושם אבל פה הגבתי כי כמה יוסי הוא באמת אחד מהגדולים

מוצקלה25

New member
את האמת

אני דווקא לא חולה על השיר הזה. מבחינתי הוא בין הפחות טובים בסימנים. אני גם לא הכי מבין את המהומה סביבו. כל השירים שבאים אחריו מתעלים עילו בהרבה

למעלה