משמעות נסתרת? לא כל כך...
יאר, אין לי כוח עם מילים והכל אז ככה בגדול: זה כן בין השירים היותר עמוקים של ברי, זה פשוט מספר על החלום שלו להגיע לת"א, לפרוץ עם הגיטרה לעולם ולהיות נגן בלהקת רוק מצליחה, שבלע, הוא הצליח בלשון המעטה, כל ההגבלות בין החיים בכפר\שכונה קטנה וממש לא מרכזית בארץ ולא מוכרת, לבין החלום שלו להצליח... יש בזה משהו ממש עמוק לדעתי...אז בשיר אין ממש מסר או עלילה, אבל הוא מצליח להעביר את התחושה הזאת של האווירה ושל החלום בצורה ממש ממש עמוקה וטובה לדעתי, ועם לחן מצוין, גירסא אקוסית נוגה וגירסאת דיסק\הופעה מקפיצה וזורמת, יאר, בין השירים הכי טובים של ברי לדעתי, אולי אפילו שני או שלישי אחרי רעש לבן (שבלע, שיר ג-א-ו-נ-י) האמפ, במקום להמשיך ולנסות להסביר אני מביא את הניתוחים הישנים מהפורום פה, וריבוק, שא"צ הוא רוקיסט שעשה דיסק היפהופ, שלדעתי מאוד שומר על רוח הרוק שהייתה לו, אני לא הייתי פוסל את קוטנר כבעל דעה וכמבין ענין, וכבעל העותק היחיד כנראה של חלום קוסמי XD ציטטות: כמה יוסי מילים: ברי סחרוף. לחן: ברי סחרוף ורע מוכיח השיר מדבר על הילדות והנעורים של ברי. השיר מנסה להעביר תחושות, ולכן הוא קופץ במין פלאשבקים של קטעים מהעבר. הרחובות, הצבעים, הטעמים, המוזיקה, הקולנוע, המשחקים. אין לו קו אחיד, מסר, או עלילה, אבל לדעתי הוא ממש מצליח להעביר את התחושה הזו של עיר קטנה בשלהי שנות השיבעים... (ניתח- shulhi86) האנקטודות בשיר- מי זה כל אחד? "לשכונה ההיא קראו ע"ש יו"ר הכנסת"- שכונת רמת יוסף, שנקראה ע"ש יוסף שפרינצק, יו"ר הכנסת, והיא בבת ים. השכונה שבה ברי גדל. "במצעד הפזמונים השנתי ראשונה דליילה"- מי זו דליילה? "בהצגה יומית טרזן מנצח את מצ´יסטה"- אביavi2, בפינת "הידעת?" סיפר שמצ´יסטה הוא יהודי שחי בסלוניקי (שביוון) בתחילת המאה ה-20. הוא היה בן-אדם גדול מימדים והיה ידוע בתור הבריון של הקהילה היהודית שם והוא נספה בשואה. "ולשלמה יש גיטרה בצבע לבן"- שלמה מזרחי, גיטריסט בלהקה "הבמה החשמלית". ברי סחרוף העריך אותו מאוד. "ואהובה נתנה את כל מה שהיה לה"- הכוונה לאהובה עוזרי. במומה אפשר להבין מה הכוונה ב"נתנה את כל מה שהיה לה". "פאני היל מיד ליד מיד ליד"- אומרים שהכוונה לכוכבת פורנו. (ניתחה- ענת1986) דליילה כמובן זהו שירו של טום ג´ונס שהיה להיט גדול (וזה באמת שיר טוב) ולפי ערוץ 24 "פאני היל" זאת סידרה של סיפרי מתח בעלי גוון אירוטי (אם אני זוכר נכון) צפו ב"אינפומניה" לכל הפרטים (הוסיף- inflatable)