כמה טענות מופרכות...

אלעדמי

New member
כמה טענות מופרכות...

בדיון על החרידים טארו אמר שחילונים פטורים מעונש על כך שהם לא שומרי מצוות והם בגדר תינוק שנשבה... רציתי לשאול אותך טארו- האם עולה על דעתך שלא תקבל עונש על כך שבכל שניה שלך אתה לא כן מנסה להבין איך לקיים מצוות? אכן אני מסכים איתך שאנשים שלא שומרי מצוות מלידה לדעת היהדות לא צריכים לקבל עונש על כך שלא נולדו שומרי מצוות אבל אני מתאר לעצמי שיש להם מחוייבות לנסות לאט לאט לדעת יותר ולהתקרב... ועוד דבר בנושא- יש שמנסים לתאר את העונש על אי קיום מצוות והתקרבות לה´ ואומרים שהועלם הבא הוא כולו אמת (שלא כמו העולם הזה שקשה לפעמים לדעת אם לימוד תורה זה דבר טוב או לא ועוד דברים) ולכן אדם שלא עשה מצוות ירגיש תחושת פיספוס נוראה (דבר שגם אנשים שלא שמרו מצוות מלידה ירגישו לדעתי) ולעומת זאת אנשים שהיתקרבו לה´ ושמרו מצוות ירגישו סיפוק (שזהו שכר בפני עצמו) באותו דיון יאיר סגל אמר שהעולם נברא בשביל התורה... אז אנא יאיר תן לי להמידך על טעותך בכך שישנו דיון בגמרא- מה נברא בשביל מה, ישראל בשביל התורה או התורה בשביל ישראל? ובסוף הדיון מגיעים למסקנה שהתורה נבראה בשביל ישראל- יוצא מכאן העולם לא נברא בשביל התורה! וגם בדיון זה היתה שאלה טאורתית אם לא יהיה יהודים לא יהיה עולם, אז שרק תדעו שמצב כזה לא ייתכן כי יש הבטחה מאלוקים לכך שעם ישראל לא ייכחד! אלעד

taro

New member
מה?!

אני לא הצגתי קביעה, אני הצגתי אמונה אישית, שחלה רק עלי, ולא מחייבת אף אחד אחר. אני מאמין שהעונש ניתן רק למי שהתחייב אישית. כמובן שמי שהתחייב זוכה בגמול, שכן הגאולה שלו גדולה יותר. ואני עדיין לא מבין מה זה כ"כ מעניין אתכם.

אלעדמי

New member
אז לפי האמונה האישית שלך...

אתה לא חושב שתקבל עונש על כך שאתה לא מנסה כל הזמן ללמוד יותר ולחשוב יותר איך כן תוכל לקיים את המצוות? ולהתקרב לה´?

taro

New member
לא

קודם כל, אני כן מנסה ללמוד כמה שיותר, וגם מנסה בקצב שלי לקיים מצוות. ואני מאמין שה´, מעצם היותו רחום ויודע כל, יודע שלא הייתה בי כל כוונת זדון, ושלא היה מדובר בעצלות.

אלעדמי

New member
מצטער שחשבתי שאינך

מנסה ללמוד כמה שיותר... הצלחה בדרכך וזה מצויין שאתה עושה זאת בקצב שלך ולא הכל בבת אחת.

למעלה