כמה חבל!!!!

כמה חבל!!!!

הצלחנו להגיע לכותרות של עיתון הארץ, (אתמול יום שלישי) , כמה חבל רק שהזכות שנפלה בחלקנו איננה כל כך מכובדת- אנו המרפאים בעיסוק התפרסמנו כבעלי השכר הנמוך ביותר במגזר הציבורי.

באמת עצוב.../images/Emo7.gif מה עושים? הי דגנית, אולי יש לך רעיונות? הדבר תקוע בכל כך הרבה בירוקרטיות מגעילות ומתסכלות. איילת

שכר

מה הפתרון, אין לי מענה. שביתה... למי זה יזיז... הרי כל יום מחלקות ושירותים של ריפוי בעיסוק במגזר הציבורי- נשקלים על סדרי עדיפות שאינם שקולים לתרומתינו. מה כוונתי- כשיש צמצום במשאבים- איפה נשקיע בטיפול אונקולוגי או בריפוי בעיסוק. ומה תעני על טיעונים אלה? כל אחת מאיתנו מצאה לה דרכים נוספות להתפרנס, כדי שנוכל לשלם משכנתא, מכולת וכדו'.. אבל זה ממש לא הוגן שאחרי השקעה בלימודים , קורסים וכדו' נצטרך לעבוד כל כך הרבה שעות ביום, מעבר למשרה הקבועה , על מנת שנוכל להתקיים. מראש המשכורת נחשבת כמשכורת שניה במשפחה. ומה קורה אצל מי שזה לא ככה. הרי מסיבה זו בדיוק אפשר לספור על אצבעות הידיים את המרפאים בעיסוק בקרבינו.

קישור-עיתון הארץ

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=400255&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0

דגנית תודה על הקישור ../images/Emo122.gif

ועל הסבת תשומת הלב ... לפעמים אני שוקעת לתוך המחשבה שחבל על הזמן ... אנחנו חלק מסקטור הבריאות ואם זה לא מספיק אז אנחנו גם "מקצוע שאינו כרוך בהצלת חיים" אלא יותר קשור לאיכות חיים ! נראה כאילו אין פתרון, אך לדעתי התהליך שאנחנו עוברים עכשיו של עדכון הגדרות המקצוע, התיעלות, יחד עם ה"שיווק" של תרומתינו לאדם ... אולי יביאו למודעות את הצורך המקצוע כמו שלנו ויבנו לנו את הכבוד המקצועי הנדרש, כדי לדרוש את המגיע לנו ... לצערי רואה מקרוב את מלחמות הרופאים ללא הצלחה ואת עבודת הקודש והצלת החיים שנעשית ללא תמורה ... אח"כ יגידו גם עלינו שבקליניקה הפרטית אנחנו עושים מליונים, אז זה בסדר להרוויח 4400 ש"ח למשרה מלאה אחרי 10 שנות ותק ! (למורים יותר קל כנראה כי בזכותם יש לילדים שלנו מסגרת לשעות הבוקר וכל שביתה שלהם פוגעת ביכולת שלנו לעבוד בחינם !).

חשוב לשים לב לעוד משהו

תודה לדגנית שצירפה את הקישור. הספקתי כבר לשמוע מסביב על הידיעה המרעישה, אבל זה אחרת כשקוראים את הדברים. אני חושבת שהשכר הנמוך הממוצע של המרפאים בעיסוק אשר צויין בכתבה, נובע מכך שכמות התפקידים הזוטרים במגזר הציבורי גדול מאד, ומשכורת בסיסית של מי שאך עתה סיימה לימודים, אכן אפסית. שימו לב שמדובר רק במגזר הציבורי. מרפאות בעיסוק עם ותק מסויים וקצת אמביציה מתקדמות לעבודה פרטית או דרך גורמים פרטיים ויכולות היום להציב סטנדרט שכר חדש, שבהמשך, להערכתי, ישפיע בחזרה גם על המשרות הציבוריות. חשוב גם להלחם ולהכנס גם למשרות בכירות יותר במגזר הציבורי ומשם להשפיע. הכל בידיים שלנו (כמעט). שלא תבינו לא נכון - אני בהחלט חושבת שזה בכלל לא תואר של כבוד, להגיע למקום האחרון ברשימת מקבלי השכר, אבל בשני התחומים שציינתי העשייה רק מתחילה וצריך לדחוף יותר בכיוונים אלה. סיגל

הלואי וזה היה כלכ כך פשוט

סיגל לצערי משרה בכירה במגזר ציבורי, איננה מבטיחה שום דבר, כל עוד טבלאות השכר בהסתדרות , נראות כפי שהן נראות. גם רמות הדירוג שלנו על פי הסכמי השכר , לא ממש מאפשרים קידום. כדי להתקדם את צריכה להיות אחראית על X מסוים של משרות, אבל כולנו יודעים שרק במעט מקומות ציבוריים במדינתינו יש באמת הרבה תקנים שמאפשר להתקדם בדרגה. דרך אגב נראה לי שהשכר שהם פרסמו כנמוך, הוא לא ממש שכר של מתחילה. נשאלת השאלה, האם הפרסום לא יחזור אלינו כבומרנג בנושא המגזר הפרטי. האנשים האחראים על השכר יגידו : רגע, למה אני צריך לשלם כלכך הרבה לאיש מקצוע, שרמת השכר שלו נחשבת הכי נמוכה? במגזר הפרטי עיקר העבודה היום היא בילדים וגריאטריה, ומה לעשות עם מי שנטיות ליבה הן פיזיקלי או פסיכיאטריה, שם לא ניתן למצוא עבודה במגזר הפרטי. וגם אנשים לא מוכנים לשלם על הטיפול הזה שניתן להם חינם דרך קופות החולים, אז אי אפשר להקים מכון רווחי.

morel22

New member
טיפול "חינם" בקופ"ח??

שלןם דגנית כץ! שמחתי לקרוא כאן שיש טיפולי חינם פיסיקליים במרפאות הקופות, כולן. נשמח לקבל פירוט ולא ע"י הפניה למכוני בתי חולים, לשם ט.17 הניתנים במשורה ולפעמים גם עם "חתחתים" בדרך...(צלקות ונזקים אחרי כוויות -למשל)

אנחנו אשמים

אם להיזכר בויכוח של לפני מספר חודשים הרי עמיתים תקפו אותנו על שאנו רוצים להתעשר ועושקים לקוחות. אם קופות החולים בעזרת מרפאים בעיסוק!! הורידו את מחירי השרותים החיצוניים לרמה שלא כדאי לעבוד בל נתפלא שמחירים הניתנים לשכירים הם שכר רעב. המרפאים בעיסוק של קופות החולים הכניסו לעצמם גול עצמי שכן עליהן לעשות עבור שכר שקוצץ הרבה יותר עבודה. ואם יודו בכך או לא השרות ללקוח ירד אף הוא. חלקנו הרי מתנצלים ללא הרף על עצם קיומנו תוך הלקאה עצמית ואחרי זה מתפלאים לאן הגענו. כמה צפוי...

yoelnevet

New member
הגדלת משכורת תלויה במרפאה עצמה

אם יורשה לי להתערב ולספר סיפור קטן: חוקרים עשו ניסוי על זבוב; הם החלו לתלוש לו רגל אחר רגל ובדקו מה קורה. תלשו רגל אחת ומחאו כף- הזבוב עף, תלשו עוד רגל ומחאו כף- הזבוב עף,כך המשיכו עד הרגל האחרונה, תלשו אותה ומחאו כף אבל הזבוב לא עף. כתבו החוקרים במסקנות: זבוב בלי רגלים לא שומע.... מה המסקנה אצלנו? יש להשוות משכורות לפי מספר השעות של העובד. למשל, מרפאה בעיסוק אשר תעבוד במקום אחד (מכון פרטי למשל) ותטפל ב- 8 מטופלים (8 שעות) ביום יכולה להגיע למשכורת של 7200 ש"ח + תנאים סוציאלים. אולם מרפאה בעיסוק (כמו קלינאית תקשורת ועוד מקצועות פרה-רפואיים) מפצלת את עבודתה למספר משרות (בית חולים, קופות חולים ומכון פרטי) וברור שבמקרה זה המשכורת שלה תהיה נמוכה בהרבה. ולכן, לדעתי, ההחלטה היא בסופו של דבר שלכם. נ.ב. פתחתי את המטריה ואני מקווה שהגשם לא יהיה חזק מדי....

יפעתג

New member
על ביצים ותרנגולות

מכיר/ה את השאלה הניצחית של מה בא קודם הביצה או התרנגולת? אז הנה כמה ביצים או תרנגולות: ראשית כמה מקומות את/ה מכיר/ה שיש בהם תקן של משרה מלאה? שנית, לאימהות שביננו עם רווח של 20-25 ש"ח לשעה לא משתלם לקחת מטפלת או כל סידור אחר, אז מה נשאר? לעבוד חלק משרה. דבר נוסף - אם אכן יהיו הרבה תקנים של משרה מלאה זה יגרום לזה שמעט מרפאים/ות בעיסוק שיוכלו לעבוד במקצוע, כי כיום, במכון שיש בו נניח 2 תקנים יכולות לעבוד 4 או 5 מרפאות בעיסוק.

שלום יואל וברוך הבא ../images/Emo39.gif

חייבת לא להסכים ... מהיום הראשון שאני מרפאה בעיסוק (טוב אולי השני...) אני עובדת במקום "מאורגן" (קופ"ח, משרד החינוך למשל) ובמקום שבו עושים כסף לפי שעה ... תמיד סוגרת משכורת, אז מה ? עדיין קיימת הבעיה שבזמן שבו אני עובדת במקום המארורגן יכולתי להרוויח כפול במקום השני ... הטענה היא לגבי המקום המאורגן, וכאן אין קשר בכלל ל"אישיות" המטפל והאמביציות שלו. רוצה להרוויח משהו שיכסה את שנות ההשקעה שלי באקדמיה ... שיהיה הבדל בשכר ביני לבין מזכירה רפואית לטובתי ... שיהיה שקלול של מאמצים והשקעה בעבודה, כך שאוכל להרוויח לפחות כמו מורה (ועל המסכנות של המורים מדברים השכם וערב...). החוכמה היא לא לעבוד פרטי לבד רק כדי להרויח טוב. המטרה היא לפתח פרקטיקה המושתתת על ההתבססות המקצועית שלך בארגון מסודר וקרוב למקורות המקצוע ולקולגות ממקצועות קרובים ... כשמרפאה בעיסוק עובדת חצי משרה בלבד, מה הטעם לצאת לעבוד ? פרנסה לא מגיעה מזה ... אולי בריאות נפש ואוורור ... אבל זאת לא המטרה לא ? חג שמח ממני

מסכימה בהחלט שמחתי מאוד על התגובות אך עדיין נשארתי עם השאלה איך ומה? אני לא יודעת האם להתבייש ולהגיד שאני יושבת בועדת שכר, שלצערי הרב אינה פעילה די הרבה זמן ואני באמת מחפשת רעיונות איך ומה אפשר לעשות. מאוד מסכימה עם מה שדגנית כתבה אבל חושבת שאסור לנו לוותר. איילת

לכל הפנים החדשות ברוכות הבאות ../images/Emo39.gif

וסליחה שלא מציינת לכל אחת לחוד ... כמובן שנשמח לפגוש אתכן שוב ושוב ושוב... פורים שמח.נגה

למעלה