כמה זמן מחזיק שק אוכל יבש פתוח?

kamikazaa1

New member
כמה זמן מחזיק שק אוכל יבש פתוח?

אם אני קונה שק של 10 קילו באריזה שנסגרת (זאתי ששומרת על טריות)
כמה זמן הוא מחזיק בלי להתקלקל ?

ארמורגם

New member
אוכל יבש לא "מתקלקל" גם אחרי שנים

אבל הוא מתחיל לאבד את הערכים התזונתיים שלו בתהליך חמצון טבעי מרגע פתיחת השק, והופך חסר ערך תזונתי לאחר כחודשיים-שלושה גג. ההמלצה היא לצרוך את כל תכולת השק תוך חודש. אם יש לך בעל חיים אחד, כדי להוזיל עלויות תוכל לקנות שק גדול ביחד עם עוד מישהו ולהתחלק.

גם אם השק ניתן לסגירה חוזרת לשמירה על הטריות?

אני קונה לחתולה שלי שק 3.5 קילו ולוקח לה איזה 3-4 חודשים לסיים אותו, אני מקפידה לסגור אותו היטב, אתה בא לומר לי שאחרי שלושה חודשים האוכל לא בעל ערך תזונתי?

ארמורגם

New member
את יכולה לסגור את השק גם עם דבק מגע

כל עוד יש חמצן בפנים, מתבצע תהליך חמצון.

אפרקטל

New member
נשמע לי מוזר. הרי גם בשק סגור מחנות אין ואקום

ויש נוכחות אוויר וקיים חמצון במידה מסויימת.
ההיגיון אומר לי שאם מונעים תחלופת אוויר מרובה (למשל, אוטמים היטב את השק או מעבירים מראש למספר צנצנות אטומות וכך גם נמנעים מחשיפה חוזרת ונשנית לאוויר הפתוח) הערכים התזונתיים במזון לא נפגעים משמעותית, וודאי לא באופן מהיר וחד כל כך.
מה גם שישנם רכיבים עמידים יותר בפני חמצון, כך שלומר שאחרי חודשיים המזון "חסר ערך תזונתי" נשמע לי מופרז.

כמובן שכמה שיותר טרי יותר טוב - על זה אין ויכוח בכל אופן. השאלה כמה זה נורא להחזיק מזון, בתנאים טובים, גם מעל לחודשיים. (אצלי אגב זה לא קורה - את השק 7-קילו השניים שלי מחסלים בחודש בערך)

ארמורגם

New member
תשובות

בדיוק מהסיבה הזאת רוב המזונות הבינוניים ומעלה אינם ממולאים באוויר אלא בגז אחר (חנקן אני חושב?) או אפילו נארזים בוואקום (כגון אוריג'ן).

ההיגיון שלך נכון. ככל שתחלופת האוויר נמוכה יותר, כך המזון נשמר יותר.

dimitrygo

Active member
מנהל
כאמור לפעמים מה שיש בשק זה לא אוויר אלא

חנקן ואז המזון לא מתחמצן. ויש שקים אטומים בוואקום.

אם מעבירים מזון לצנצנות קטנות שנסגרות טוב אז לדעתי אפשר לשמור אותן חודשיים או אולי אפילו יותר. צריך רק לדאוג שיהיה בהן כמה שפחות מקום פנוי=אוויר ושהסגירה תהיה טובה. אפשר להשתמש גם בשקי ואקום.

svensk

New member
מי שמאכיל ב-GO - איך אתם סוגרים את השק?

ממש מעצבן שבכזאת חברה איכותית לא יכולים להשקיע בפס סגירה... למרות שהם טוענים באתר שבשקיות החדשות יש את זה... אולי עוד לא הגיעו לארץ...?

Dancer15

New member
בשקית GO שיש לי, יש פס סגירה כמו

zip lock. אני שמה כמות קטנה בקופסה אטומה שבה אני משתמשת כל יום והשאר סגור בשק. אבל בכוונתי לקנות פח איחסון לשקית, כדי שהיה עוד יותר אטום גם נגד נמלים. ונגד החתולים שלי שאוהבים לנגוס בשקיות פלסטיק במיולד אם אלו שקיות אוכל.

svensk

New member
זה השק של ה-3.6 קילו?

כי אצלי ב-7.2 קילו אין פס (עוף הודו ברווז)

Dancer15

New member
כן, זה השק של 3.6 קג'

מרגיז שדווקא בשק הגדול שמן הסתם נמצא אצל הצרכן בשימוש ארוך יותר, אין פס סגירה לשמירה על הטריות.

האם יתכן שחתול יאכל 3.5 קילו בחודש? חתול "רגיל" אוכל בערך 50 גרם ליום, זה 1.5 קילו לחודש. האם אצלך החתולים אוכלים יותר מפי שניים? האם הם מאוד שמנים?

אפרקטל

New member
האמת שיוצא מעט פחות מ-3.5 לחודש

כי התכולה היא 6.8 ק"ג ולא 7 (עיגלתי בתגובה הקודמת), ולוקח להם קרוב לחודש לחסל את הכמות - אך מעט יותר (חודש ושבוע? זה סדר הגודל).

בכל אופן, הם לא שמנים אך די גדולים - קטנצ'יק שוקל 5 קילו (+ כמה גרמים), ומסי, שהיה גור עצום מימדים (בייחוד ביחס לקטנצ'יק שצעיר ממנו רק בכחודש והיה נראה אז בערך שליש מגדלו של מסי) שוקל היום "רק" 6.5 קילו. שניהם צעירים ופעילים, מתרוצצים ומשתוללים לא מעט, ומשקלם סטטי. לכן אני לא רואה לנכון להגביל את תזונתם (קערתם תמיד מלאה).

מקווה שכך יישאר גם בעתיד. אוודא שמצבם תקין גם עם הווטרינר כשאגיע אליו בקרוב, לצורך חיסון+תילוע תקופתי.

תודה על הדאגה!

לא דאגתי אלא התפלאתי איך זה יתכן שחתול אוכל 3 קילו בחודש והוא לא שמן ? אולי החשבון שלי לא נכון. פעם שקלתי את המנה היומית של החתול הקודם שלי, ויצא לי 60 גרם , אבל אולי אני לא זוכרת נכון.

אפרקטל

New member
השאלה היא גם כמה הוא שקל ומה היתה רמת פעילותו

חתולתי ז"ל והחתולה השנייה שנשארה שנשארה בבית הוריי, משקל כל אחת מהן כ-4 קילו. שני חתוליי שוקלים כמו שלוש כמוהן... זה בהחלט פקטור, כמו גם רמת הפעילות (וגם גיל אני מניחה, ואולי חילוף חומרים אישי).

בנוסף, אני מניחה שיש שונות מסוימת בכמות ההאכלה במזונות שונים.

אבל מאידך היצרן מודע לעובדה

שצרכנים נותנים את האוכל והוא יכול לעמוד מס' שעות בקערית או שק אחד שנמכר כשק "חיסכון" שאמור להספיק למס' חודשים.
שכבת המזון התחתונה של האוכל לא אמורה להפגע , והשכבה העליונה מתחלפת מיד, אני גם מאמינה שיש באוכל כזה נוגדי חימצון מהסיבות הנ''ל
לגבי החנקן, אני מאמינה שיצרן פשוט רוצה להבטיח את טריות המזון כשהוא סגור ולאורך זמן מרבי ללא פתיחה.

Crimsסn

New member
כאשר משתמשים בשקית ריצ'רץ' אטומה

ובכל פעם שמשתמשים וסוגרים, אוטמים אותה טוב טוב ומרוקנים מאוויר ורק אז סוגרים על זה את הריצרץ' [אני עושה את זה עד כדי כך שהשק ממש מגיע למצב של "ואקום"] לדעתי תהליך החימצון איטי יותר.

dimitrygo

Active member
מנהל
הבעיה היא שכל פעם שאת פותחת את השק האוויר

בפנים מתרפרש וזה לא רצוי. לכן כדאי להעביר חלק מהשק לקופסה אחרת ובכך להקטין את מספר הפעמים שפותחים את השק.

Crimsסn

New member
כן, גם את זה אני עושה

לאחרונה התחלתי בשיטה הזו..של כמה שפחות לפתוח את השק [למרות שלא כל כך משנה כי אצלי חזירים והשק גם ככה נגמר בפחות מחודש]

למעלה