כמה זמן לפני לחפש?

makmakmak

New member
כמה זמן לפני לחפש?

האם כדאי להתחיל לחפש עכשיו עבודה כאשר הכוונה היא להתחיל לעבוד בעוד חודשיים או שזה מוקדם מדי להתחיל בחיפושים? השאלה היא לגבי אדם בעל נסיון עשיר - האם חברות מחפשות מהיום-להיום והעובדה שמתכוונים להתחיל בעוד כחודשיים עלולה לפסול? כמה זמן מראש כדאי לחפש?

JohnDoe5

New member
סיפור אישי שלי

גם אני בעל נסיון עשיר (כך לפחות אני חושב) אשר מגיע מהצבא (ממרם) ולכן חשב שהוא ימצא עבודה מהר מאוד. התחלתי חודשיים לפני כי זו עצה שקיבלתי מחבר שהשתחרר לפני ועבר את השלב הזה. עכשיו עבר חודש, הייתי בכמה ראיונות, חלקם ראשונים, חלקם יותר מתקדמים ועכשיו - חודש אחרי, קיבלתי הצעה קונקרטית, להתחיל עבודה עוד מספר שבועות (בערך חודש). אז לדעתי - חודשיים זה זמן טוב, גם מבחינת הזמן שלוקח למצוא עבודה (מסתבר שזה לא כזה מהר) וגם מבחינת הזמן שמעבידים מוכנים לדחות את תחילת ההעסקה.

coldcut

New member
לי אמנם אין ניסיון

לי אמנם אין נסיון אבל לקחתי כמה קורסים אקדמאיים בנושא. בכל חברה יבינו כי יש לך עוד חודשיים -הדבהר דומה לכך שכשתרצה לעבוד תצטרך לתת התרעה מראש בהתאם הראה להם כי אתה אוהב לנהוג ביושר ותאמין לי שאם תתקבל ותמצא מתאים הם יחכו לך חודש.

coldcut

New member
תיקון קל

לי אמנם אין נסיון אבל לקחתי כמה קורסים אקדמאיים בנושא. בכל חברה יבינו כי יש לך עוד חודשיים -הדבר דומה לכך שכשתרצה לעזוב תצטרך לתת התרעה מראש . בהתאם הראה להם כי אתה אוהב לנהוג ביושרכלפי מקום העבודה הקודם, ותאמין לי שאם תתקבל ותמצא מתאים הם יחכו לך חודש.

מהניסיון שלי זה לא נכון.

בתור איש QA עברתי לא מעט ראיונות בזמן החלפת מקום העבודה ונפלתי בלא מעט ראיונות מהסיבה של חודש התראה מראש. כל פעם זה היה אותו הסיפור. היו מתקשרים ושואלים אותי אם אני חותם חוזה היום תוך כמה זמן אני יכול להתחיל. ברגע שאמרתי 30 יום המצב התקרר מאד. רק בחברה שאני עובד כרגע הסכימו לחכות לי. היה אפילו מישהו שאמרתי לו בריאיון 30 יום מרגע חתימת החוזה. אחרי שבועיים הוא התקשר וביקש ממני לבוא לחתום ולהתחיל אחרי שבועיים. אמרתי לו שזה 30 יום אז הוא אמר "אבל כבר עברו שבועיים מאז...". משום מה לא נראה לי שהחברה בראשותו תחזיק הרבה זמן.

coldcut

New member
מסכים איתך

אכן אני מאמין שהיו מקרים כאלו. די הגיוני לחכות למועמד שרוצה לסיים את יחסי העבודה שלו בצורה סדירה ותקינה אני אישית חושב שחברות גדולות ומסודרות יקבלו זאת בהבנה. אני מסכים כי לעיתים חברה תעדיף מועמד שפנוי מיידית.

TheReverend

New member
לא מסכים איתך חלקית.

חברה שצריכה עובד דחוף, שתהיה גדולה ככל שתרצה, לא תחכה חודש לעובד, במיוחד כשיש מספיק עובדים בחוץ. יוצא דופן מזה זו האפשרות שהעובד המדובר בעל יכולות פנומנליות\יחודיות ואז יחכו לו חודש. ד"א, אני היחיד שמרגיש התעוררות חזקה בשוק בשבועיים האחרונים?

לא ראיתי התעוררות.

יש לי מספר חברים שמחפשים עבודה ולא שמעתי מהם על התעוררות. אני יודע שבחודשיים האחרונים יש להם הרבה זימונים לראיונות אבל משום מה הרבה משרות מוקפאות לפני שהן מאוישות. זה גם קרה אצלי בחברה כי מסתבר שלא היה כסף.

makmakmak

New member
יש התעוררות כבר כמה שבועות

קצת אחרי שבועות קרה משהו, לדעתי. כמובן שזה אחרי חתימת החוזה שלי שאנשים החליטו לחזור אליי סופסוף, אבל... ככה זה תמיד כנראה.

למעלה