כמה זמן לוקח לקבל ...

firenogo

New member
כמה זמן לוקח לקבל ...

ערב טוב לכל החברים, אני מקווה שאני לא עובר על איזה שהם מחוקיי הפורום לגביי השאלה, ואני מאמין שהנושא הזה מוכר כאן בפורום אבל הייתי מעוניין לדעת כמה זמן לוקח עד לקבל אישור לסיווג בטחוני של ה"שרות" לאחר ביצוע של תחקיר בטחוני עם נציג השירות. אני מניח שיש לזה לעניין כמה גורמים משפיעים כגון, עבירות בעבר, שימוש בסמים וכו' והייתי מעוניין לדעת עד כמה העבירות האלו משפיעות על משך אישור הסיווג. ברור לי לשכל אחד ואחד הזמן הוא שונה אבל מניסיון של מי שכבר עבר את זה הייתי מעוניין לדעת. בנוסף לזאת הייתי רוצה לדעת האם נוהגים לזמן לבדיקת פוליגרף כל אחד מן האנשים אשר עוברים סיווג בטחוני, לא שיש לי מה להסתיר, רק שזימון לבדיקה יכול לעקב עוד את הסיווג שלי, מה שאני לא רוצה שיקרה כי דחוף לי לקבל אותו כמה שיותר מהר. באמת מקווה שלא עשיתי פה איז עברית "בטחון שדה", חס וחלילה ושלום, ובאמת תוכלו לתת לי מענה אמין, תודה

הדר קון

New member
כמה זמן זה לוקח?בערך שבועיים!

אין שימוש בפוליגרף,לשם קבלת סיווג בטחוני בנתב"ג. דברים שיכולים לעקב או למנוע את האישור המיוחל: *אי שרות בצה"ל *תיק פלילי *לא יהודי *עולה חדש מחבר העמים,או אתיופיה *עבר נרקומני עשיר

כל כך לא נכון

במקרה הטוב מדובר בטעות גסה ובמקרה הרע מדובר בטמטום. אין כל קשר בין מוצא האדם או מהיכן עלה לסיווג הבטחוני שלו. בנוסף אין כל קשר לדת המועמד כל עוד הוא שירת בצבא. לעיתים כן יש שימוש בפוליגרף. הדר, אתה סתם מטעה את השואל ואולי עדיף שלא תנסה לענות על כל שאלה. הדבר רק מוכיח כי אין לך ידע בכל תחום. תשתדל לענות על דברים שאתה מכיר.

הדר קון

New member
פקס"ית יקרה

כעובדת בפקסיה,מי שלא מכיר,תפיד אנכרוניסטי של פקידה הכפופה לרמ"ש בטחון,ובגדול ,אחראית על עידכונו במיקום אנשי המשמרת שלו.אז אני הייתי בתפקיד קצת יותר בכיר ממך,שלי נעליל מעל רגלייך,יש דברים שאת לא יודעת.

הדר קון

New member
ועוד משהו...

אנחנו כאן ,כדי לעזור לאנשים למצוא דרכם לעבודה בנתב"ג ,בדרך כלל.... מרוב כעס ותדהמה עלי,אפילו לא ניסית לעזור לבחור,ולענות על שאלתו... להוריד מהאמינות שלי,זו משימה חשובה(אחרים כבר ניסו לפנייך),אך יותר חשוב לעזור לבחור!אז אם מה שכתבתי לדעתך הבלתי מקצועית,לא נכון,מה התשובה לבחורצ'יק?....

firenogo

New member
מכל זה לא ממש הבנתי

אתם אומרים שבועיים במינימום, וכל זמן מעבר לזה הוא תלוי בעבר הלא "נקי" של אותו מבקש סיווג (פלילים, סמים וכו')וזה מה שיכול לעקב את הסיווג. לכל אלו שטענו שההודעה הראשונה היא לא נכונה, אולי אתם יכולים לתת מענה אחר. בכל מקרה תודה.

טיפ_טיפ

New member
זאת התשובה

אין טעם לחכות לתשובה שתנעם יותר לאוזן במקרה הטוב תופתע לגלות שגם אם לקחת סמים, עדיין ישמחו לתת לך סיווג ביטחוני (מה שלא נראה לי,אגב). ולגבי הפוליגרף- גם זה חלק מהעסק.

firenogo

New member
תודה רבה

יש לך אבל מושג מה הזמן או שזה באמת שבועיים?

טיפ_טיפ

New member
לא עברתי על בשרי אבל ככה אומרות השמועות

חוץ מזה, כל מה שנכתב פה הוא למיטב הבנתו של המשיב, לא מעבר לזה. לכן קח את כל מה שאומרים לך פה בערבון מוגבל.

לינור11

New member
היי טיפ טיפ

מה העניינים? אני הגשתי את המועמדות שלי לדיילות קרקע באל-על, האם את יודעת מה עוברים במבחני המיונים? או מישהו שאת מכירה שעבר זאת? אשמח לקצת תשובות.

דווקא כן היה

יש בודקת אחת לפחות שאני יודעת עליה שהיתה לה הזהרה על שימוש בסמים והפלא ופלא היא היום עובדת כבודקת.

במקרה שלי

כל תהליך המיון לקח שבועיים - שבועיים וחצי גג (הראיון הראשוני בכפר המכביה+ביפ+ ראיון מסכם+זימון לקורס) אני לא יודעת אם הסיווג הביטחוני מתבצע בין לבין או במקביל.

טוב אם כבר בחרת להתנשא...

ראשית כדאי לזכור כי הכינוי שבחרתי לא בהכרח משקף את תפקידי בשדה, ודי לרמיזה... שנית, במידה ולא קראת טוב אז כן עניתי לפונה. אין לי כל כוונה לערער את אמינותך אך מן הראוי כי תנהג במידה של צניעות ותבהיר לפונה כי אתה רושם את הדברים\ למיטב ידיעתך. חשוב לציין כי יש מעט מאד אנשים, למעט אילו שמתעסקים בנושא, שיודעים מה כולל הסיווג. לידיעתך חלק מהתשובות שרשמת פשוט לא נכנות. לדוגמא ייתכן שימוש בפוליגרף ועבר פלילי בודאות ימנע סיווג. לסיכום, אל תתנשא שכן אני אוכיח לך בקלות כי רמת הידע שלי גוברת כמעט בכל נושא.

הדר קון

New member
מי מתנשא?....פק"סית

אני צריך להתבייש בידע שלי?למה לא לחלוק אותו עם אנשים מתעניינים? חדי העין יראו שתשובתך "המלומדת" לשואל הסקרן, הגיע באיחור אמנם, איך היא כמעט זהה לתשובתיי משום מה.....כנראה ששניינו עבדנו בכל זאת באותה מערכת בטחון....

לבקשתך

1. הסיווג תלוי במספר גורמים. לדוגמא: שירות צבאי, שימוש בסמים ומתי, קשר עם גורמים עוינים, מצב נפשי (בודקים עבר נפשי באזרחות ובצבא) וכד'. 2. הסיווג כולל התחקיר לוקח בערך חודש. ללא תחקיר לוקח בערך שבועיים. 3. ייתכן שימוש בפוליגרף. אתה לא מחויב לעבור בדיקה אולם במידה ותסרב לא תוכל לקבל סיווג. 4. כל עבירה פלילית תמנע סיווג בטחוני לחלוטין. 5. במידה וכבר עברת תחקיר התשובות ייתקבלו בהקדם. בהצלחה

firenogo

New member
תודה לכולם

עזרתם לי מאודת מקווה שבאמת הסיווג יגיע בהקדם. שבת שלום

למעלה