כמה זמן לא ביקרתי בפורומים- צריך את עזרתכם

iproject

New member
כמה זמן לא ביקרתי בפורומים- צריך את עזרתכם

שנים של אי ביקור בתפוז גילו לי שסגרו את פורום הבית שלי (נפגעי פעולות איבה) ועכשיו אני בודד וגלמוד :\ רק המחשבה שהם פה לכל עצה הניחה לי שקט ושלווה בנפש ועכשיו הם לא פה :(
אני נפגע טרור (כשהייתי בן 15) היום אני כמעט בן 27- משמע 12 שנות ניסיון עם טיפול ללא הועיל.
הפסיכיאטר שלי (פרופסור מפורסם יחסית) מטפל בי מזה כשנתיים שבהם חלה ההחמרה החריפה ביותר במצבי (אובחנתי כסובל מפוסט טראומה ולא תבעתי את הבט"ל אף פעם).
מרגיש לי שהפסיכיאטר שלי "עושה עליי ניסויים", ניסיתי שוב המון סוגי כדורים, גם כאלו שניסיתי בעבר.
עברתי בשנתיים האחרונות (שוב) טיפול פסיכוטרפי- גם הוא לא הועיל.
לאחרונה ניסיתי גם את הכדור "מירו" תופעות לוואי נוראיות- בעיות בתיפקוד המיני חמורות כאילו אני בן 90, ירידה בחיוניות החיים שהיתה גם ככה נמוכה, שלא לדבר על המצב הפיזי- ריפלקסים הזויים, הקאות, התקפי אכילה כאילו אני בולמי בגיל 12, והרגשה פיזית כאילו נועצים לי מסמרים בראש
אחרי "צוק איתן" היתה החמרה נוספת במצבי, אולי הנוראית ביותר, התקפי חרדה ופניקה עמוקים, פלאשבקים, סיוטים...
לא נסעתי בתחבורה ציבורית מאז שחרורי מהצבא, אני נמנע מלטייל במרכזי קניות ומרכזים הומי אדם.
מוזר שבארה"ב לא היה לי את זה.
ב 2010 הייתי שנה בארה"ב, שם הייתי מטופל במריחואנה רפואית שדווקא הטיבה עימי, אבל עם החזרה לארץ הייתי צריך לוותר על הרעיון ....
לפני כחודש פוטרתי מעבודתי מאחר ולילות שלמים לא ישנתי בעקבות התקפי חרדה, כשביימים האחרונים ( כשבועיים) אני לא יוצא מהבית בכלל.
ישר לאחר פיטוריי מהעבודה, קרובי לקחו אותי לנופש באילת, הטיסה היתה ארוכה יותר מהטיסה לקליפורניה באופן ישיר מישראל, התקף חרדה עצום! מאילת חזרתי במונית ספיישל שעלתה לי כמעט 2000 ש"ח.
את המירו אני לא יכול לקחת, התופעות לא נסבלות... אני לא יודע אם יש כדור שיתאים לי ( ניסיתי את כל ה SSRI למינהם וגם את הקבוצה השנייה ניסיתי את רוב הכדורים פחות שכחתי את שמה בשילובים וכל אחד מהם בנפרד).
מישהו יכול להמליץ לי על פסיכיאטר באיזור חיפה (עדיפות לכזה שעובד עם כללית מפאת תקציב דל מאוד) שיחשוב על הטיפול בי ולא על היחצנות לחברת התרופות, שיעזור לי מחד לממש את זכויותיי ומאידך יעזור ש"זכויותיי" יעלמו ?
כאמור פוטרתי מהעבודה, נשרתי כבר מהלימודים בשלב מתקדם של התואר, הסתבכויות כלכליות, הסתבכויות במערכת הזוגית, חיי אינם חיים...
אשמח לכל המלצה\הכוונה

לא נעים לראות בית סגור

שלום רב וברוך הבא לפורום,
כתוב בחתימה שלך שהפורום לנפגעי פעולות איבה הוא הבית השני שלך
וזה בטח לא חוויה נעימה לבוא לבית ולראות שהוא נסגר.
אלא שתפוז מחזיקים פורומים שיש בהם פעילות,
ואם אתה ואחרים נכנסים לפורום רק כל כמה שנים -
התוצאה היתה כניראה חוסר פעילות של הפורום.
ייתכן גם שהיתה יותר פעילות שם בשנים שהיו הרבה פיגועים
וכעת אנחנו לשמחתנו בתקופה שקטה יותר,
(למרות שיש עליה בפיגועים בחצי השנה האחרונה)
אם כי רבים נישארו פגועים פיזית ונפשית מהפיגועים שהיו.
*
אני תוהה למה לא פנית למוסד לביטוח לאומי לקבל הכרה כנפגע פעולות איבה,
ולקבל את העזרה שלהם בנושאים שונים (קצבה, טיפול, שיקום מקצועי).
ומה היתה עמדת חברי הפורום ההוא בנושא של הפנייה לביטוח לאומי?

סינבד

New member
בעצם יש לך את כל הכלים

די אם תקרא שוב את החתימה שלך.
את הכלים יש לך, נשאר רק ללמוד להשתמש בהם ביעילות. וזה לא קל אבל זה הרבה יותר קל מלחיות כפי שאתה מתאר את חייך.
אינני פרמקולוג בהכשרתי אבל למיטב ידיעתי תרופות פסיכיאטריות מכוונות להקל על התסמינים כדי לאפשר את ההתמודדות עם המקור שלהם בצורה יותר יעילה.
&nbsp
האם יש בך את הכוח לצעוד, ולו בהליכה איטית, אל עבר השחרור מהמשא הכבד שנח על כתפיך כבר 12 שנה?

שנת 2002, שיא האינתיפדה השנייה

אני מצטרף לשאלות של סופרימו -
מה קרה בהתקפת הטרור
ומה קרה לך?
מקווה שתרגיש מספיק נוח לשתף כאן.

iproject

New member
אענה פה לכל התגובות.

קודם כל תודה שקיבלתם אותי באהבה כאן, מי כמוני מבין שאין הדבר מובן מאליו.
יורם הצדיק- לא פניתי לבט"ל מאחר והייתי ילד, הוריי החליטו שלא לפנות לבט"ל, ועד כמה שידוע לי ישנם 12 חודשים לאחר הפיגוע שבהם ניתן לפנות, כשהגעתי לגיל 18 כבר עברו יותר מ12 חודשים ובכללי, לא הייתי מספיק זמן באותו המקום כדיי להתחיל תהליך, מול הממסד, הממסד מייאש אותי, בכל מקרה למיטב הבנתי היום מאוחר מדיי...
סינבד- אני באמת מאמין שאת הכלים יש לי, לפחות האמנתי ככה, אבל גם הליכה אמיתית אמורה להסתיים מתישהוא לא ?
סופרימו- נפגעתי פגיעות פיזיות קלות, מספיק קלות שכבר לא אזכור אותם (כן, מודע שיש כאן הדחקה) אבל באמת שמעבר לכמה פגיעות שטחיות לא היה לי דבר חמור ...

החושך גדול, אולי כבר גדול מדיי, איבדתי תקווה שבאמת המצב ישתפר, 12 שנה אני ממתין שהוא ישתפר, עושה כל מאמץ... הלכתי לצבא כי האמנתי שאם אחייה "חיים רגילים" זה יעזור לשיפור למרות שבצבא סבלתי עוד טראומה (פצמ"ר שנחת בבסיס) וגרם לי לטריגר נוסף לפוסט טראומה הקיימת.
מלחמת לבנון תרמה עוד יותר. עופרת יצוקה, עמוד ענן, אפילו שובו אחים (ה"מבצעון" בנסיון להחזיר את החטופים הי"ד) לא עזר לי במיוחד, שלא לדבר על צוק איתן.
מרגיש אבוד בעיקר, וכאמור הפסיכיאטר לא עוזר לי...

איזה טיפולים נפשיים עברת?

לא עם שמות המטפלים (כמובן),
אבל סוגי טיפול, אורכם, מה עזר ומה לא עזר

iproject

New member
אני לא ממש זוכר את השמות המקצועיים

אבל אנסה לתאר:
עברתי 2 סוגי טיפולים שממש נחשפים בהם לאירוע- לקחו לי משהו כמו חודשיים כל אחד , אחד היה כשנתיים שלוש לאחר הפיגוע, השני אחרי הצבא-הרגו אותי נפשית (לאחר שניסיתי בפעם האחרונה טיפולים כאלו ברחתי לארה״ב).

טיפול עם פסיכולוגית (שיחות)- לא יודע עד כמה זה היה טיפול, 3 חודשים היא עשתה איתי ״הכרות״ ועוד שלושה חודשים בעיקר חפרה לי על חוויות את הילדות- נטשתי מייאוש.

עברתי טיפול באמצעות ביופידבק אם אני לא טועה, מחשב עם דג כזה שנוסף על הכל פיתח לי בעיית קשב וריכוז חמורה ועצבנות יתר.
אפילו פעם הפסיכיאטר הקודם שלי סבר שטיפול עם דולפינים יקל עלי- התוצאה בגלל שאני גר בצפון והדולפינים באילת שההורים שלי נפרדו מסכומי כסף מטורפים ואני קיבלתי דלקות אוזניים, גיליתי שים מלחיץ אותי אבל שאני אוהב דולפינים.

הייתי בטיפול קבוצתי ברמבם- לא זה, היה השיא! הרגשתי זלזול באינטליגנציה שלי. אחד המפגשים היה במלחמת לבנון השנייה, נפל טיל באיזור, הרעש היה חזק, קיבלתי התקף חרדה עצום, היא ביקשה ממני לדמיין חוט זהב פנימי בין החזה לבטן- פרשתי בשיא.

בטוח היו עוד כמה שאני כבר לא זוכר
וכיום נמצא עם מטפלת בטיפול פסיכותרפי- לא מרגיש שזה מתקדם לאנשהו ואני איתה כבר שנה

טיפולים שעברת וטיפולים שכניראה לא עברת

תודה על הפירוט.
ראשית, אינני מתכוון להתייחס לטיפול הנוכחי שלך. מה שקורה שם יכול להיות מדובר בינך לבין המטפלת.

אנסה לעשות חשיבה לגבי מה שכתבת:
מהתיאור שלך עולה שעברת סוגים שונים של טיפולים,
ולצערנו לא החלמת מההפרעה הפוסט טראומטית.
* עברת טיפול ממוקד בחשיפה ( אולי "חשיפה ממושכת") (פסקה ראשונה)
* עברת טיפול שנשמע כמו טיפול דינמי (פסקה שנייה)
* עברת טיפול בביופידבק (פסקה שלישית)
* עברת טיפול לא קונבנציונלי (שחייה עם דולפינים) (פסקה שלישית)
* עברת טיפול פסיכולוגי קבוצתי, שלא ברור מה היה הכיוון שלו - האם טיפול בעזרת הדמיון" (פסקה רביעית)
* לא ברור מה הכיוון של הטיפול הנוכחי.

יש כמה סוגים של טיפולים שלא עברת, מתוך שיטות הטיפול שנמצאו מועילות לטיפול בפוסט טראומה,
וכולן שיטות יחסית קצרות.
* CPT, שזה טיפול שהכי דומה ל CBT מסורתי, עם הדגשה על החלק הקוגניטיבי.
* EMDR
* SE FAR CBT
* SE (שמתמקד בנושא הגוף).
האם הטיפול הנוכחי הוא אחד מאלה?

iproject

New member
יום שני אני נפגש עם הפסיכולוגית

ולה יש מידע טוב יותר לגביי הטיפולים שעברתי/ הנוכחי מבחינת השמות כי ההורים שלי מסרו לה מלא מסמכים.
מבטיח לשאול ולעדכן...

וגם ב NLP יש שיטה לטיפול בטראומות

שמטפלים מדווחים על יעילותה
(לפי שיטת סטיב אנדריאס)
אך לא ראיתי מחקרים שהוכיחו זאת.

יהודדדה

New member
מה עם הפיצוי שמגיע לך

חבר, מה עם פיצוי לנפגעי פעולות איבה שמגיע לך. בעיקרון, אני יודע שאפשר לתבוע עד שנה מיום הפיגוע, אבל במציאות, התברר לי על ידי החברה המרכזית למימוש זכויות שזה לא ככה, אפשר לתבוע גם הרבה שנים אחרי, אם יודעים איך לעשות את זה. אני יודע שמחלקת נפגעי פעולות איבה היא מחלקה קשה ובלתי אפשרית, אבל תשמע אתה בדיוק זה שמגיע לו לקבל פיצוי.

למעלה