לדעתי, אין לה כל ערך.
אני יכול להעיד על עצמי: לא הייתי קונה מכשיר כל כך ישן לשם שימוש: הטכנולוגיה התחלפה, כל הגומיות מן הסתם התייבשו והתבקעו, אין חלפים, אין שרות (וזה בלי לשאול אותך אפילו מאיזו תוצרת). למוזיאונים? אולי, לא עולה בדעתי כרגע משהו ספציפי, אבל בוודאי לא בכסף. וסיפור אישי: אמא שלי שתהיה בריאה החזיקה עד לפני חודש מכונת כביסה שקנתה בסוף שנות השישים, והשתמשה בה כל השנים, תוצרת AEG. כמו פולניה טובה, נהגה לנגב את המכונה אחרי כל שימוש, מבפנים ומבחוץ, ולשים על המכונה מלמעלה מפה יפה, ולנגב ממנה אבק, ולדאוג שלא יהיו עליה לא שריטה ולא גרגר אבקה. את הכפתורים המתכתיים ואת הריצ'רצ'ים בבגדים היא נוהגת לסגור, כדי שלא ישרטו את התוף מבפנים, ואת הגומיות נהגה למרוח מידי פעם בוזלין על מנת שלא יתייבשו. ידיות הניקל הוברקו בוקס של מכונית אחת לשנה. בקיצור, המכונה נראתה ותיפקדה כל השנים כמו חדשה. (לא להתפלא - כל המכשירים האביזרים כלי הבית והבגדים אצל אמא שלי מקבלים אותו היחס). לפני שנה התבקע סוף סוף הצינור של המים, והוזמן טכנאי. האיש עמד (הייתי שם וראיתי במו עיני) המום. הוא בחיים לא ראה כזה דבר, מכונה בת שלושים, עובדת, במצב חדש כמו ישר מהניילון. מרוב הלם הוא סרב לקחת כסף על התיקון, ואמר שמי שנותן כזה כבוד למכונה, מגיע לו אותו היחס. לפני כחודש הוחלפה המכונה, סתם - בלי סיבה, רק בשביל הכיף. הישנה הלכה עם המוביל, ובטח מצאה בית חדש. אין לי ספק שעכשיו היא תחזיק מעמד כמה חודשים בלבד, ותתפרק רק מעוגמת הנפש על הירידה בתנאים.