כמה זה רזה מדי?

bugy4

New member
לסיכום

עדי ברקן הוא מבוגר שידוע בחיזוריו העקשים אחר ילדות בנות 16 עם חלום. כמו מקדונלדס, הוא גם לאחר שכלו הקיצין מנסה לשנות את תדמיתו בלי לשנות את הקונספט המעוות של התיחסות לנשים כאל מוצר. התיחסות לכל יוזמה שלו כאל משהו ברוך מפספסת את היותו מכונה משומנת חלקלקה וחסרת מוסר לשלב בין חיבה אסטטית לקטינות לבין עשיית כסף מחלומותיהן.כפי הידועי ברקן התחתן עם שתיים מהנערות הצעירות שעבדו איתו. והוא ידוע כאדם שלנוחיותו מערבב ביזנס עם פלז'ר. אם אפשר לקרא למיסחור נערות צעירות ביזנס

moran f

New member
סליחה, מה הקשר בין האיש והרעיון?

אם מישהו שלא מוצא חן בעיניך מציע רעיון שדווקא נפלא בעיניך את מוכנה לוותר על הרעיון רק בגלל האדם? לא חבל? אז כן, הבנתי מהדיון כאן שהרעיון בעייתי, אבל למה לפסול אותו לחלוטין בגלל שהציע אותו דווקא עדי ברקן ולא להשתמש ברעיון הזה (שאני מניחה שזוכה לתפוצה שהוא זוכה לה בגלל אותו עדי ברקן) כנקודת פתיחה לדיון בנושא? (הממ... כמו שעושים פה, איזה יופי!) הערכת רעיונות לגופו של אדם (המציע) זו דרך מאוד גרועה לטעמי. עדיף לדון לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.

bugy4

New member
חסידות לא מביאות רעיונות

ולא מדובר כאן באיזה מה אמנות שינתן להפריד בין האדם ליצירה

moran f

New member
אני כבר רצה לבדוק מי הציע כל חוק

לכי תדעי - אולי עד עכשיו הסכמתי עם חוק שהציע מישהו שאני ממש לא מסמפטת? אני אצטרך לדאוג לשנות את דעתי על אותו חוק מיד. זה שאת מוכנה לפסול רעיונות טובים (או לפחות עם פוטנציאל להיות טובים) רק כי הציע אותם מישהו שלא נראה לך... את עלולה לפספס המון רעיונות טובים. מה הקשר לאמנות? כן - אפשר ורצוי להפריד בין הרעיון לאדם. דיון ברעיונות צריך להיות דיון ברעיונות ולא דיון באנשים. זה שעדי ברקן כן או לא יוצא עם דוגמניות צעירות שעבדו בשבילו לא משנה את דעתי במילימטר על מהו מראה יפה ומהו משקל בריא.

aaa123

Member
גם אני לא אוהב את עדי ברקן אבל

בהחלט ניתן להפריד בין דיון במה שהוא עושה עכשיו ,וביקורת אישית על ברקן. אני לא רואה איך ביקורת על ברקן תורמת לדיון בשאלה אם הוא עושה משהו חיובי. העובדה שאדם עשה דברים שלילים בעברו לא אומרת שכל דבר שהוא עושה שלילי,וצעד שעושה אדם צריך להמדד יחסית למצב הקיים(העובדה שברקן לא מציע להתייחס נכון לדוגמניות לא אומרת שאין שיפור במה שהוא מציע יחסית למצב בעבר).

אלי ו.

New member
השאלה היא "מהי המטרה"

ואיפה המטרה שלך מצטלבת עם המטרה של עדי ברקן. עדי ברקן, מעונין בדוגמניות רזות אבל לא בדוגמניות אנורקטיות. אנחנו מעונינים במראה "נורמלי" לדוגמניות, אפילו (הס מלהזכיר) דוגמניות מלאות. ההצעה של עדי ברקן אינה הצעה פמיניסטית, זה ברור, אבל זו התקדמות, וזה יפה.

bugy4

New member
לא מדובר בהתקדמות

הוא מנסה ל"עבוד" עליכם, ולהעניק לגיטימציה לעסקים המפוקפקים שלו. אין לתת לגיטימציה לכל רעיון שבא מפי איש כזה ודומיו כי זה יהיה ליפול בפח

אלי ו.

New member
זה טיעון אד-הומינם

לגופו של אדם ולא לגופו של ענין. נניח שעדי ברקן עובד עלינו, ואני לא פוסל את האפשרות הזו, עדיין יש כתבות בעיתונים ותחרות שאולי גרמה לעוד כמה נערות להבין שגם במשקל תקין אפשר להראות טוב. מה רע? ואם גם עדי ברקן מרוויח מזה, שיהיה לו לבריאות. ועוד משהו קטן, איזו צורה תהיה לעדי ברקן אם מחר הוא ישכור דוגמנית אנורקטית?

אimר

New member
Zה לא אד הומינם

זה טענה שבאה נגד טענת הסמכות המובלעת בדברים מתוקף מעמדו של עדי ברקן. הטענה הזאת באה בעיקר להטיל ספק באינטרסים של עדי ברקן בקידום ההצעה, ורק קצת עושה אד הומינם. חוצמזה, יש הבדל כידוע בין טיעון לוגי, טיעון רציונלי וטיעון תקף. אמנם מבחינה לוגית אי אפשר לטעון שההצעה פסולה בגלל שעדי ברקן מציע אותה, כי מידת הלוגיות של ההצעה לא נמדד לפי מידותיו המוסריות של עדי ברקן, אבל ההצעה לא נמדדת רק לפי מידת הלוגיות שלה. ורק כדי להבהיר את הטענה, הטענה היא לא שחס ושלום עדי ברקן המפלצת ירוויח מזה משהו (היא קצת כן היתה כזאת, אבל זה לא היה העיקר), הטענה היא שלעדי ברקן ולפמיניסטיות יש אינטרסים שונים בעניין הזה ולכן ראוי לשקול לא לשתף איתו פעולה. כמו שאפשר לטעון למשל לגבי שיתוף הפעולה האנטי פורנוגרפי של פמיניסטיות עם יהודים אדוקים.

bugy4

New member
תודה

עזרת לי לנסח את טענותי בפחות אמוציות שעדי ברקן ה... מעורר בי

טל קר

New member
ותוספת

אד הומינם זה היה אם היו מתיחסים למשל (אני ממציאה כרגע) לזה שהוא התחמק מתשלום מיסים, מתקרח, או לא סיים בגרות (סוף המצאה). אלו דברים לגופו של אדם שלא רלוונטים כלל להצעה. אבל יש דברים במציע שיכולים להיות מאוד רלוונטים להצעה. לדעתי צריך בהחלט להצביע על אינטרסים אפשריים של מציע הצעה בבחינת הצעה, להתיחס אליהם ולבחון בשבע עיניים לראות איך זה בא לידי ביטוי.

moran f

New member
אבל...

התייחסות לכל יוזמה שלו כאל משהו ברוך..." (ההדגשה שלי) - כלומר האיש לא מסוגל להציע שום דבר טוב בגלל מה שהוא. לא דובר על שיתוף פעולה, בהחלט דובר על זה שעדי ברקן המפלצת ירוויח מזה משהו, אבל בעיקר עלתה הטענה שיש לפסול את הצעותיו של עדי ברקן בצורה גורפת בגלל מי שהוא. הרי גם אני לא אמרתי שצריך לקבל את ההצעה כמו שהיא בלי לחשוב. לבדוק את מניעי המציע זה בהחלט חלק מהמחשבה הזו. אבל אם ההצעה בכללותה טובה אני חושבת שכן יש טעם לקחת אותה, לשנות את מה שדרוש שינוי ולהמשיך איתה, לא משנה אם הציע אותה מישהו לא נחמד או החבר הכי טוב שלי.

אלי ו.

New member
אני לא חושב שברקן זקוק ללגיטימציה

של התנועה הפמיניסטית, ולא מדובר ב"שיתוף פעולה" איתו. אולי ברקן מחפש אהדה, אבל שוב את זה הוא לא יקבל מהתנועה הפמיניסטית. להבדיל מנושא הפורנוגרפיה, אין כאן קואליציה עם תעשית הקולבים האנושיים.

Anathema Device

New member
ברקן עשה תחרות על "המראה הבריא"

במודעת הפרסום לתחרות הוא כתב: "את כבר לא חייבת להיות גבוהה ורזה. עולם האופנה צמא לדוגמניות בעלות מראה חדש, בריא ורענן". מיד אחרי התחרות הוא שינה את היעד (היא כן חייבת להיות גבוהה ורזה) ושינה את ההתייחסות של בחורה בריאה לגופה. אותה בחורה כבר הגיעה למשקל שהוא "ייעד" לה, אבל היא רוצה להמשיך לרדת. אמנם היא קבעה משקל יעד סביר מבחינת BMI, אבל למה שהיא תעצור שם? היא כבר הורידה את משקל היעד פעם אחת, היא יכולה להוריד אותו עוד. לא נראה לי שהוא השיג בתחרות הזאת גם את המטרה שלו עצמו (דוגמניות לא אנורקטיות).

גם גיל נורמלי. אני לא מכירה אשה אחת

שהיא בת 16. המסר מעולם הדוגמנות לנשים זה שאחרי גיל מסוים (וצעיר מאוד) הן מפסיקות להיות "יפות".

קסנדרה20

New member
נכון אישה זה מגיל 30

ומשום מה אישה הפך לדבר הכי דוחה בעיני גברים הטרוסקסואלים.מצטערת על הבוטות אבל זאת לא אני שבוטה.

קסנדרה20

New member
לא עדי ברקן לא דואג לדוגמניות

מה שהוא אומר שבטווח הנורמה ועדיין ממשיך לעודד את הדוגמניות להוריד זה לא נורמלי בעיני ובעיני עוד הרבה אנשים. עוד דבר שרציתי לשתף הוא שתמיד ידענו שדוגמניות זה 90 60 90 אולם לאחרונה הסתכלתי באתר הדוגמניות של "עלית" וכל הדוגמניות שם היקף מותניים 50 שזה כבר קרוב לגסיסה. ובחו"ל גם הסתכלתי והמצב יותר חמור לדעתי קרוב ל40 וזה מתקרב גם אלינו ועוד קוראים לאנורקסיה "העישון של המאה ה21" נו באמת.זה דומה לעישון? עלק לגובה 175 58 קילו לרדת מ60 זה בסדר כך אמר עדי ברקן שעושה הרבה רוח ואומר שהוא ערכי אבל עדיין מעודד למעגל הגסיסה.

למעלה