כמה זה עולה לנו? ../images/Emo24.gif
מעולם לא עצרתי ממש וחשבתי על הצד השני של כל המלחמה הזאתי, על רגשות הערבים ועל הסיבה האמיתית שעליה הם נלחמים כל כך בלהט.
אני אנסה להיות הכי נייטרלית שאוכל ולשאול את עצמי איך הם מסוגלים? למה האמהות והאבות נותנים לילדים שלהם לצאת ולהילחם או למה הם שולחים אותם להתאבד? נראה לי שאלו שאלות שהרבה אנשים שואלים את עצמם. כשחשבתי על התשובה המתאימה ביותר אז הגעתי למסקנה שאולי, אם אני הייתי שם, גם אני סביר להניח הייתי יוצאת לזרוק אבנים ולהילחם, להילחם על המדינה שלי ולעשות הכל בשביל לקבל עצמאות, בדיוק כמו שעשתה ישראל ב 48´. כי אם זאת היתי המלחמה של העם שלי אז לא נראה לי ששום אמא או אבא היו סוגרים אותי בבית ומונעים ממני להילחם בשביל המדינה אלא להפך- הם היו גאים בי על הפטריוטיות ועל הרצון הטוב... שלא תהיה פה טעות- אני לא מצודדת בערבים על התנהגותם חס וחלילה, אני שוללת כל דרך אלימה וכל נסיון לא קונבנציונאלי להשיג את המטרה שלהם, מה שאני בעצם מנסה לאמר זה שכמונו גם הם, הערבים, רוצים ארץ מובטחת משלהם- את פלשתינה הישנה שלהם והם יעשו הכל בשביל להשיג את זה. ברור שלא צריך לתת להם ולוותר בשבילם על הכל אבל בואו ננסה למצוא את הפתרון האידיאלי ביותר, גם אם זה אומר לוותר על כמה דונמים בשבילם וגם אם זה אומר להפחית מכבודנו ולהתפשר. נכון שזה מאוד קשה יהיה לוותר על שטחים של מדינת ישראל בשביל הערבים ולוותר על בית, אבל אל תשכחו שהם היו פה קודם, אנחנו התנחלנו בשטחים שלהם וזה מה שהופך כל אחד מאיתנו לטיפ טיפה מתנחל... אבל בלי פשרה לא יהיה אפשר להמשיך לחיות פה, בלי פשרה לא נגיע לדו קיום ובטח שלא לשלום מוחלט. אני חושבת שקיימת האפשרות של הוויתור ושאפשר באיזשהו מקום לתת ולא בהכרח לקחת. מה שאני מנסה להגיד- לסיכום- זה שהשלום טמון רק בנו, ושאם אנחנו לא נחליט לאן מזיזים את הגדר ומתי אז המלחמה הזאת תימשך עוד הרבה שנים והרבה דורות אחרינו יסבלו מפיגועים, אבנים ומכ מה שכרוך במצב הביטחוני של היום. תחשבו על זה ותזכרו- המפתח אצלנו כי כמה שאנחנו נבליג על כל פיגוע ונפוצץ איזו מפקדה ריקה בטול כרם הם ימשיכו, כי להם לא אכפת מאזרחי ישראל ומ"ענבי זעם", הם יתקפו כל עוד יש להם את הנשק, הכוח להפסיק את ה"מיני" מלחמה הזאת הוא אצלנו ורק אצלנו. יום טוב ומחכה לתגובות...
מעולם לא עצרתי ממש וחשבתי על הצד השני של כל המלחמה הזאתי, על רגשות הערבים ועל הסיבה האמיתית שעליה הם נלחמים כל כך בלהט.