כמה זה "יותר מדי" ?

klavtulit

New member
תלוי תרבות

אני חושבת שהשאלה היא היכן את חיה. אם את חיה בחברה מערבית, אז כן, את נמדדת על פי כמה כסף את מכניסה, על פי הסטטוס הכלכלי שלך. אם לעומת זאת את חיה בחברה שבטית כלשהי במקום נידח, למשל, את נמדדת על פי קריטריונים אחרים (מספר הילדים שאת מגדלת או מספר הטבעות שיש לך סביב הצוואר
....)

פרמלה

New member
תהני מכל רגע

זו תקופה. לדעתי לא צריך "להיבהל" מההרגשה הזו. לא לנצח תוכלי ליהנות מילדים קטנים. ולמרות מה שאמרתי, אני כן יכולה להבין אותך, אחרי שהגעתי לצד השני. עם כל אחת משתי הילדות הייתי שנתיים בבית בהנאה גדולה. כשצעירית הייתה בת שנתיים חזרתי לעבודה, אבל אחרי הצהרים שלי היו מוקדשים לילדות - לקחת, להביא, גינות, חוגים, לשחק, להקריא. בחודשים האחרונים גם צעירית (8 ו-9 חודשים) כבר יותר עצמאית ומנהלת חיי חברה או סתם יכולה לשבת שעתיים ולקרוא. בכורית, בת 12 וחצי, כבר הרבה זמן כמובן, ופתאום מצאתי את עצמי עם הרבה אחרי צהריים פנויים, לפעמים אפילו משועממת. נפער לי חור קטן בלב כי ברור שזו סופה של תקופה שמאוד אהבתי, שגם קצת הגדירה אותי בעיני עצמי, וכי ברור שלא יהיו לי ילדים נוספים. סוג של הכרה לא מלבבת לעיתים. אז נרשמתי לסדרת הרצאות באוני' פעם בשבוע, וזה ממש מהנה ללמוד משהו, ועוד לא מחייב. אני מאמינה שזה ספתח לעיסוקי אחר צהריים פרטיים נוספים שאהנה מהם.

למעלה