כמה וכמה שאלות...

«Jimmy Page»

New member
כמה וכמה שאלות...

קודם כל- מהו סוג הפיתון הכי קטן בגודלו הסופי [שאפשר להשיג בארץ]? קראתי הרבה סתירות בנוגע לסוגייה הזאת, ואשמח לשמוע דיעה חד משמעית וסופית בנוגע לזה. >< עכשיו, יש לי שטח של 37 ס"מ אורך, 37 רוחב ו30 עומק. האם אפשר להכניס שם טרריום לפיתון [יש שטח חלופי גדול יותר. אני רק בודק אם האופציה הזו אפשרית P: ]? ובעיה אחרונה- אני ממש אוהב נחשים, ומת לגדל אחד... אבל יש לי בעיות מצפון בנוגע להאכלה. אני צופה שיהיו לי בעיות עם האכלה במזון חי, ורציתי לשאול איך אפשר להתגבר על העניין הזה. :| אני יודע שהרצון שלי לגדל נחש גדול יותר מההקשרות שלי לחיות, אבל אני בטוח שאני ארגיש רע בכל פעם שאני אאכיל אותו. :/ יש דרך לעקוף את זה? מישהו מכם נתקל במצב הזה קודם? o_O תודה מראש. ^^

hod4

New member
תשובות

לפי מה שאני יודע הפיתון הכי נפוץ וקטן בארץ הוא מתכדר שמגיע ל 1.2 או קצת יותר טרריום כזה יהיה מתאים שהוא בין כמה חודשים ואז צריך להביא אחד חדש ובנוגע לאכלה תיקנה עכברים קפואים ולא תיצתרך להרוג

המין הכי קטן של פיתונים שנמכרים

בארץ זה פיתון צ'ילדרן (Antaresia childreni). בוגרים ברוב המקרים לא עוברים את ה110 ס"מ. השטח שאתה מציע יהיה קטן מדי בשביל טרריום לפיתון בוגר. הדרך לעקוף האכלה של נחש במזון חי היא האכלה במזון מומת, קל ופשוט. מאכילים את הנחש במזון קפוא (עכברים במקרה הזה) מפשירים עכבר לארוחה ומגישים לנחש.

רן333

New member
צודק.

אגב, בעניין "בעיות המצפון" - אני, כמובן, לא חושב שצריך להרגיש ייסורי מצפון כלשהם כשמאכילים נחש בטרף כלשהו, חי או מומת. אני חושב שזה דבר טבעי וטוב, ממש כמו לאכול סטייק או דג, או להאכיל את הכלב/חתול שלך בבשר משומר או במזון אחר שמקורו מן החי (במקרים כאלה - גם אם אנחנו לא ממיתים את החיה הנאכלת, מישהו אחר עושה את זה בשבילנו. וכל זה בסדר גמור, וגם טעים. זה פשוט חלק מצורת החיים שלנו).

«Jimmy Page»

New member
תודה לשניכם ^^

עכשיו, התכנון שלי הוא לקנות נחש אחד (נניח שצעיר), טרריום אחד, ולהישאר איתם. בלי להחליף טרריומים לפי הגודל וכו'... להתחיל מהמקסימום, ושישאר שם. ולכן- איזה טרריום יתאים לצ'ילדרן\מתכדר בוגרים? באילו מידות, ומה כדאי שיכיל? בנוגע לאוכל- הנחש לא צריך מזון חי בשביל פעילות וכו'? והיכן ניתן להשיג מזון מומת\קפוא? שוב תודה. ^^

hod4

New member
טוב

יתאים טרריום של מטר רוחב 40 וגובה 40 או יותר ועכברים מומתים אפשר להשיג בכל הארץ מחנויות או מפרטי יש בלוח מודעות כאלה שמוחרים תחפש שם

«Jimmy Page»

New member
הכוונה...

80 רוחב, 40 גובה, 40 עומק. לא? :X אני מניח שבילבלתי את הרוחב והאורך. >< אז 80 אורך, 40 גובה ו40 עומק.

«Jimmy Page»

New member
ובעצם...

מה האורך טרריום המינימלי האפשרי לפיתון של 1.20 מ'? עם ה40 עומק-40 גובה אין לי בעיה, אבל אם אפשר לתפוס פחות מקום- אני לא רואה סיבה שלא לעשות את זה. P: תודה. ^^

רן333

New member
לדעתי, שטח של 80x40 ס"מ יוכל

להספיק לפיתון מתכדר בוגר, אבל אני מעדיף כלובים במידות של 90x45 ס"מ עבור נחשים כאלה. אני משתמש בכלובים במידות כאלה כבר מספר שנים, ונראה לי שהם מתאימים מאוד לפיתונים המתכדרים שחיים בהם.

«Jimmy Page»

New member
אוקיי ^^

אז אם אשיג מתכדר, אדאג לו לטרריום מתאים. יש הבדלים מהותיים בין המתכדרים והצ'ילדרן? התנהגות, תזונה, רמת מגדל דרושה...? תודה. ^^

רן333

New member
ישנם כמובן הבדלים

בין שני מיני הנחשים האלה, אבל אני חושב ששניהם פשוטים יחסית לגידול.

למעלה