כמה וכמה שאלות:

PennyLane

New member
כמה וכמה שאלות:

קודם כל שלום לכולם, יש לכם פורום נחמד מאוד.
יש לי כמה שאלות: 1) אני מעוניינת להתחיל לעשות מיני-מיני-מיני-בר ביתי.. (אני עדיין לא ממש בגיל חוקי, אבל עדיין..
) עם אילו משקאות "בסיס" כדאי להתחיל? כלומר, כמובן שוודקה-רום-ג'ין וכו'.. אבל אילו ליקרים כדאי? (בתקציב של.. מישהי בגיל לא חוקי..
) 2) איך מכינים ליקרים? ראיתי את השרשור שלכם על ליקר לימונענע וזה נשמע טעים, אבל הרבה הוראות לא הבנתי.. יש איזה הסבר כללי על ליקרים או שלכל ליקר יש צורת הכנה שונה? 3) היה לי עוד דברים בראש אבל שכחתי.. אולי אני אזכר אח"כ.. בכל מקרה, תודה!

MidNight Flame

New member
יאייי... יותר מידי שאלות

1) וודקה, ג'ין, רום, טקילה, ליקר בננה, ליקר קקאו לבן, ליקר אפרסקים, קירסאו כחול, טריפל סק ואנערף, לא עולה לי בראש, חבל לקנות את כל אלו, תמצאי מה את אוהבת ותקני את המרכיבים באיכות טובה 2) הכנת ליקרים בעיקרון בשיטת השריית הפרי באלכוהול נקי (95-96%) שמוכרים בסופרים, דילול במים והמסה של סוכר או בשיטה של הפקת סירופ שאין לי כוח להסביר, וכן לכל ליקר יש צורת הכנה שונה בעיקרון. 3) אם את לא יודעת גם אני לא יודע. מייק.

PennyLane

New member
תודה.. והמשך..

אממ.. באופן כללי אפשר להגיד שאני אוהבת דברים של בנות- נו, אתה יודע, בנות..
(חוץ מזה שאני לא אוהבת קפה), מאוד אוהבת קוקטיילים עם וודקה, טקילה ורום, לא כ"כ אוהבת וויסקי ובירות. על איזה ליקרים היית ממליץ? מה יכסה את המגוון הרחב ביותר של קוקטיילים אפשריים? בקשר לליקרים- איך מכינים ליקר שוקולד לדוגמה?

Angel of Sin

New member
אם ישלך 100 שקל לבזבז ככה

אז תקני את הספר 69 קוקטיילים, הוא נחמד...והוא פתיחת שער לא רעה לעולם הקוקטיילים...

amircn1

New member
הכי פשוט...

ליקר תפוזים - טריפל סק אגב רצוי גם לקנות קירסאו כחול שניהם ביחד לא אמורים לעלות יותר מ- 30-25 ש"ח הכי פשוט, תכנסי לאתר www.webtender.com ותחפשי קוקטיילים שאת אוהבת ותראי איזה משקאות וליקרים את צריכה !

MidNight Flame

New member
אני אישית כמעט ולא משתמש ב...

ליקרים כי הקוקטיילים האהובים עליי ביותר פשוט לא דורשים אותם. בעיקרון? ליקר בננה, ליקר אפרסק, ליקר קקאו לבן, קירסאו כחול וטריפל סק. ליקר השוקולד של עודד ברנר : רכיבים: 700 מ"ל חלב 3 כפיות קפה נמס 100 גרם סוכר תמצית וניל, לפי הטעם 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ 3 ביצים 300 מ"ל גראנד מרנייה - ליקר תפוזים אופן הכנה: 1. מרתיחים את החלב עם קפה, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לבשל ולערבב עד שהוא נמס ונבלע. 2. טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים מעט חלב רותח (להשוואת הטמפרטורה), מערבבים ומוסיפים את הביצים לחלב. 3. מוסיפים את הליקר ויוצקים מייד לבקבוק. סוגרים בפקק ומנערים היטב. מומלץ לשתות אחרי יומיים-שלושה, כשהאלכוהול כבר מתמזג עם שאר המרכיבים. יש לנער לפני המזיגה ורצוי לשמור בקירור.

מה הכוונה ללא כ"כ אוהבת וויסקי ו..

ובירות?, וויסקי זה בדרך כלל או שכן או שלא (אולי בלנטיינס עם הרבה קרח) בירות כנ"ל, חייבים לאהוב את הטעם הבסיסי (גם לבירות תפלות ומיימיות כמו קרלסברג, מכבי וקורונה יש טעם מסויים, חלש אבל קיים) אולי את עדיין בשלב ההתלהבות וההשתכרות? למה את ממהרת קחי את הזמן ללמוד את הנושא ולמצוא באמת את מה את אוהבת ומה לא, זה הרבה יותר בריא, יותר מעניין ויותר כיף. - אני לא יכול להגיד לך לא לשתות בגיל 16 למרות שזה לא ממולץ כי אני בעצמי כבר שתיתי בגיל הזה

PennyLane

New member
אממ..

קודם כל תודה לכולם על התשובות- אולי לא מכולם הייתי מרוצה אבל הגבתם אז תודה.
אממ.. וויסקי- טעמתי פעם אחת ולא אהבתי.. אבל זה היה לפני די הרבה זמן. מי יודע, אולי משהו השתנה.. בירה- לא מתה על זה.. אני לא שונאת, אבל לא ממש אוהבת. בקשר לשלבים- אתם צודקים שרוב הילדים בני 16 שמתעניינים באלכוהול מתעניינים כדי לדפוק את הראש, וכן, גם אני אוהבת את זה לפעמים (זה לא שלב שכולם עוברים?..) אבל אני הרבה יותר נהנית מלשתות קוקטיילים.. בכל מקרה.. נראה לי שאני אקנה רום וליקר כלשהו בנסיעה הבאה שלי.. הבנתי שאין כ"כ הבדל בין וודקה בארץ לדיוטי פרי- האם יש הבדל במחיר של רום? והאם ליקר נחשב לצורך המכס "משקה אלכוהולי"? כלומר אני לא אוכל לקנות את שניהם?

amircn1

New member
את יודעת ש...

החתימה שלך ממש מעצבנת ! בקשר למה שכתבת, עדיף שלא תדפקי את הראש, זה לא ממש חכם, ותשארי עם הקוקטיילים שלך אם זה מה שאת אוהבת בקשר למחירים את מוזמנת להסתכל באתר של הדיוטי פרי או להתקשר אליהם בטלפון 03-9712345

amircn1

New member
כמה וכמה תשובות

אבל... לפני הכל אני מקווה שתסלחי לי על הגישה האבהית והקטנונית אבל בחורה בגילך (16) לא צריכה לשתות אלכוהול בכלל !! אם את קטינה אין שום סיבה בעולם שתשתכרי, תחכי בסבלנות עד שתהיי בת 18 ואז תעשי מה בראש שלך כשתגיעי לגיל 18 תראי שלא הפסדת כלום, 18 שנה בלי להשתכר זה לא סוף העולם בכל מקרה, בקשר לשאלות שלך... 1. המשקאות הלבנים (רום, טקילה, ג'ין, וודקה) ליקרים - ליקר תפוזים (טריפל-סק פשוט), ליקר קפה וכו' את מוזמנת להסתכל בכתבה המצורפת 2. את מוזמנת לשאול את סער או את r66, הם בטוח מבינים יותר ממני בתחום 3. באסה, בעיות זיכרון כבר בגיל כזה צעיר... מקווה שעזרתי אמיר

Moonshadow

New member
הממ...

אני אסמוך עלייך שאת באמת מנסה להתמצא בתחום ולא סתם לדפוק את הראש, ואשאל: באיזה איזור בארץ את גרה?

למעלה