סיפורימפו ......./images/Emo63.gif
חיי מוהר"ן , סיפורוים חדשים , פ"ד . פד (ד) מה שספר קדם ראש-השנה תקס"ט סוף קיץ תקס"ח ובאותו העת הביא לו השוחט מטעפליק כסא נפלאה. וסמוך לזה ספר זאת שראה במראה או בחלום שהביאו לו כסא, והיה אש סביבה. והלכו כל העולם אנשים ונשים וטף לראותה. וכשחזרו משם, אזי תכף נתקשרו זה עם זה ונעשה שידוכים ביניהם. וגם כל מנהיגי הדור כולם הלכו לראותה. ושאלתי כמה היא רחוקה, ומפני מה תכף נעשו שדוכים. והלכתי והקפתי סביבם לילך שם. ושמעתי שהולך ובא ראש-השנה. והייתי מספק אם לחזר אם להתעכב שם, והייתי נבוך בדעתי ואמרתי בלבי איך אשאר בכאן על ראש-השנה, ואמרתי בדעתי לפי הגוף חלוש שיש לי למה לי לחזר והייתי שם. ובאתי להכסא וראיתי שם ראש-השנה, ראש-השנה ממש. וכן יום-כפור, יום-כפור ממש. וכן סוכות, סוכות ממש. גם שמעתי שהיו צועקים (ישעיה א): "חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי", מה לכם לדון את העולם, ראש-השנה בעצמו ישפוט. וברחו כולם עם כל מנהיגי הדור כולם ברחו. וראיתי שם שהיה חקוק על הכסא כל צורות של כל ברואי עולם, וכל אחד היה חקוק עם בת זוגו אצלו ובשביל זה נעשין תכף שדוכים. כי כל אחד מצא שם וראה בת זוגו. ומאחר שבימים הקודמים למדתי , נפל בדעתי שפסוק (דניאל ז): "כרסיה שביבין די נור" ראשי-תבות שדכן כי על-ידי הכסא נעשין שדוכין כנ"ל, גם כרסיה ראשי-תבות ראש-השנה יום-כפור סכות. ועל-כן בשמיני עצרת זווגא דמטרוניתא. ושאלתי מה יהיה פרנסתי ואמרו לי שאהיה שדכן והאש הקיף סביבו. מהסיפור הזה רואים שגם ההתקרבות לרבנו מסוגלת למציאת הזיווג האמיתי ....