כמה הערות

כמה הערות

1. שפעת העופות? רגע, במקרה של שפעת לא עדיף לתת להן מרק עוף? 2. מחקר חדש שלא הופיע בשום כותרת רק באותיות קטנות בירכתי כיתון כלכלי: המחקר בדק מי תורם וכמה בחברה הישראלית (נערך ע"י חברת "מותגים"). תורמים 29.7% מהחילוניים, 33.8% מהמסורתיים, 71.2% מהחרדים, והשיא – 77% מהדתיים לאומיים. ציבור זה שבו היחס בין ימין למרכז ושמאל הוא 1:14 (על כל 14 שמגדירים עצמם כשייכים לימין, יש אחד שמגדיר עצמו כמרכז או שמאל) נותן יותר מכפול, למרות שהכנסתו נמצאת בעשירונים התחתונים. והנה עוד הוכחה שהציבור הזה מנותק מהעם, ושהוא קידש את האדמה על חשבון החברה וכל שאר הבלה-בלה הרגיל. 3. אחרי ששיגרו קסאם לכיוון החווה, חיפשו שם כוחות משטרה, ולבסוף מצאו והוציאו הודעה רשמית שבה נאמר במפורש: "בחוות שקמים נמצא נפל". בדקנו שוב, וזה הנוסח המדוייק של ההודעה הרשמית: "בחוות שקמים נמצא נפל". ושוב, רשמית: "בחוות שקמים נמצא נפל" (ותודה ל-א"ג ששם לב). 4. המחקר הקודם על תרומה לחברה, נעשה באוניברסיטת תל-אביב והוא התייחס לזמן שמקדישים צעירים להתנדבות למטרות חברתיות. גם במחקר ההוא הצעירים הדתיים-לאומיים היו המקום הראשון. יותר מכפול מעמיתיהם החילוניים (למרות ששעות הלימוד שלהם ארוכות יותר וחלק גדול מהם לומדים בפנימיות). בהחלט הגיע הזמן לחשבון נפש נוקב איך קרה שקידשו את האדמה על חשבון החברה. 5. חילול השם, היתה ההגדרה המדוייקת של הרב דרוקמן. אבל אחרי הגינויים, האם מותר לשאול במלוא הנימוס, מה יותר גרוע – מה שעשו לאלוף אלעזר שטרן או מה שעשה הגוף ששטרן הוא חלק ממנו? מה יותר גרוע? לתקוף את שטרן – או לזרוק מהבית רבבות יהודים על לא עוול בכפם, להרוס עשרות בתי כנסת וישיבות ולהחריב קהילות? 6. יש עוד מחקרים, שכולם מגלים עקביות בפער העצום בתרומה לחברה בין החברה הדתית-לאומית לכל השאר. וזה אומר שלא צריך לשאול למה בהפגנות למען גוש קטיף ראו בעיקר את הציבור הזה, ולמה בכפר מימון ובנתיבות היו בעיקר הם. כי לא רק שם רואים בעיקר אותם: הם נמצאים באחוזים הרבה יותר גבוהים בכל מקום שנדרשת תרומה לחברה. מוכח מחקרית. 7. אחרי ההתקפה (חילול השם), שטרן חזר שוב להתפלל ברחבת הכותל, כדי להוכיח שהוא לא מפחד מטרור. עניין חשוב שמאפיין את צה"ל, שלעולם לא בורח מטרור, ולעולם לא נכנע לאילמות (טוב, נו, חוץ מאשר בגוש קטיף). 9. השבוע התברר כי גם השנה, ברציפות מאז עלייתו לשלטון של אריאל שרון, ישראל ממשיכה להידרדר במדד השחיתות העולמי. ולא רק שרמת השחיתות מידרדרת, גם היכולת הביצועית: אחרת איך קרה שמשפחת שרון עוד לא קנתה את המדד הזה? 11. קצין משטרה שגלש לאתרים מהסוג שבגללם יצא לאינטרנט שם רע, הוריד משם תמונות והטריד בעזרתן את הפקידות שלו – מונה ע"י המשטרה לראש היחידה לפשעי מחשב. כולם במשטרה מתרגזים ואף אחד לא אומר מילה טובה על זה שסוף סוף מינו מישהו עם ניסיון בתחום העיסוק שלו. 12. פרופ' אומן הסתובב עם סרטים כתומים. ש"י עגנון ז"ל היה ממקימי התנועה למען ארץ ישראל השלמה. שניהם חובשי כיפה. כמו שזה נראה, הבעיה של כמה ישראלים היא לא כל כך המיפגן של חוכמה יהודית, כמו זה שיותר מדי רואים עד כמה היא יהודית. 13. שפעת העופות? הפרה המשוגעת? בפעם הראשונה לא נורא להיות בן-אדם.

ערב רב

New member
יוגב, חיפשתי אותך בגוש בימי הגירוש

וכמעט מצאתי. נו, אז אתה עדיין מאמין בדרכו של רפי סרי?

the mnm factor

New member
למה אתה ממשיך לכתוב את זה כאן?

(לא שיש לי בעיה עם התוכן החצי הומוריסטי חצי טפשי עד מוות הזה). אבל, כאילו, אתה מזוכיסט?

the mnm factor

New member
כי אני קשור לפורום

פורום נוער (אני נוער) מרצ-יחד (אני מרצ יחד). ואני גם כותב דברים שקשורים לפורום. ותמיד הצחיק אותי הסנגור שאתה מעניק לו כאילו הוא איזה ילד קטן שלא יודע לדבר בעד עצמו. בעצם, זה גם קצת עצוב.

למעלה