כמה המלצות

Psycho BuZZ

New member
כמה המלצות

וולקן - מהלך ראשון לא יודע הרבה על וולקן חוץ מזה שהוא היה חבר בהרכב ההארדקור הירושלמי באנג לה דת', אבל אין שום צורך בהקדמה ל-EP הזה. אחרי ההאזנה כל אחד ייצא עם הרגשה שהוא מכיר את האדם מאחורי הקול הצרוד. ה-craft של וולקן מאוד אישי והוא יודע להציג את עצמו בפני המאזין באופן יצירתי ומעניין, וזו תכונה שלא הרבה אמנים יכולים להתגאות בה. מכאן מגיע גם החסרון היחיד בכל התקליט - האורחים מיותרים לגמרי. וולקן לא צריך אף אחד, הוא מספיק טוב כדי להחזיק בעצמו אלבום סולו שלם. המשת"פ המושלם בשבילו הוא DJ Dao שבכל טראק מעניק את הצליל והאווירה המתאימים על גבי ביטים כבדים ברובם. גם הוא ראוי להרחבה במילים, מאחר וההפקות שלו כאן הן אחד הדברים המפתיעים לטובה. דאו עושה עבודה מצוינת והנאמנות שלו להיפ-הופ ה"אמיתי" ניכרת. תזכרו לבדוק פרוייקטים שלו ושל אולפן המשולש בעתיד. יש כאן בסה"כ 7 שירים, שלושה מהם אתם יכולים לשמוע דרך המייספייס שלו - "נמאס" (מופיע גם במיקסטייפ של המשולש), "יודע" העצבני ו"העלייה". השיר שהכי אהבתי מסתתר ברצועה הרביעית - "משהו שלי". למרות שעברית זו לא שפת האם של וולקן, הכתיבה שלו מעולה, ולא אפחד לומר שהוא אחד הכותבים הכי טובים שיש היום בסצנה. אם כל החומרים האלה כבדים מדי בשבילכם, יש פה גם שיר זיונים נחמד. "לאט-לאט" בא בשתי גרסאות, האחת "עדינה" והשנייה כבדה יותר, שמיד הזכירה לי את האוס אוף פיין דוקא. בהחלט שווה 25 ש"ח. מקומות בהם ניתן להשיג את הדיסק שידועים לי: האוזן השלישית מול דיזנגוף סנטר (ת"א) חנות הבגדים Tha Switch בפינסקר 62 (ת"א) אולפן המשולש יוסף קארו 16 (ת"א) האוזן השלישית בקניון הכרמל (חיפה) באלאנס (ירושלים) מארקי פאנק & רוקי בי - שושנת הרוחות עוד המלצה ירושלמית. ה-EP הזה יצא בסביבות אוגוסט-ספטמבר של השנה שעברה, ורק בשבוע האחרון הזדמן לי לקנות אותו. תמיד היתה לי הסתייגות מרוקי בי ממעט החומרים שיצא לי לשמוע ממנו, בעיקר כי הוא נראה כמו פרסונה מוזרה לא במובן הטוב, אבל הסתבר לי שהוא דוקא אחלה אמסי. הכתיבה כאן לא ברמה של אל-פי אמנם, די פשוטה, אבל הוא מצליח לקלוע. מארקי פאנק הוא לדעתי אחד המפיקים הכי טובים בארץ, אם לא הכי טוב בתחום. כל המיני-אלבום הזה בנוי בשלמותו על ההפקות המעולות שלו, אבל רוקי בי מוסיף הרבה גם הוא, במיוחד ב"קרקס" (השיר הכי טוב כאן) שפותח את האלבום וב"מהפכה". ההאזנה היא רצופה, 22 דקות זה לא ביג דיל כשיש מוזיקה טובה לאורך כל התקליט, עם קטעים אינסטרומנטליים מעולים של מארקי בין לבין. חבל שאין ריליסים כאלה לעיתים תכופות יותר, מקווה שאגיטפופ יגבירו קצת את ההילוך השנה. לא יודע באילו חנויות הוא זמין, אבל הוא ישנו באוזן השלישית בת"א. ביקורת קצרה בעכבר העיר. פרברים רפוג'יז - ראפרריום כבר המלצתי לפני כשבוע, אבל עכשיו אחרי הרבה מאוד האזנות, יש להמלצה הזאת בסיס קצת יותר מוצק. נכון שהוא רק יצא, אבל הוא לא מקבל את תשומת הלב המגיעה לו! אלבום מצוין, יהיה אחד הטובים בסיכום השנה ללא ספק. ההפקות פשוט מעולות, ואני לא חושב שהקהל מעריך כראוי עד כמה הן חדשניות ומקוריות יחסית למוזיקה המקובעת שהתרגלנו לקבל מהאמנים המקומיים. אולי אתם לא צריכים לקחת ברצינות את ההומור הסאטירי של האמסיז, אבל הכישורים בהחלט שם. במיוחד בלט באוזניי אלפרברוס 100% כותנה עם וורסים בועטים אחד-אחד. לא זכור שעשיתי סקיפ על טראק כלשהו, והאלבום עבר אצלי כבר קרוב ל-20 האזנות בטוח. זהו, אלה כל ההמלצות שיש לי, בעיקר כי אני לא שומע שום דבר אחר בשבועות האחרונים (מלבד Apocalypse 91 של פאבליק אנמי). תשיגו את כל אלה, ההיפ-הופ הישראלי does not get any better than this, לפחות נכון לעכשיו.

volatile

New member
מצטרף להמלצות

של וולקן - אחד הדברים שהכי אהבתי בעברית ושל הפרברים - אני מכין ביקורת רצינית. תהיה מוכנה בקרוב שיט ישראלי מצויין שלא מדברים עליו מספיק.

TakTik

New member
בהחלט מצטרף, בעיקר לפרברים

את וולקן עצמו שמעתי, בין אם זה במיקסטייפ המשולש ובין אם זה בהופעות, ו"נמאס" הוא אחד השירים הגדולים שיצאו בראפ בישראל, בלי ספק. את האי פי עד לא הספקתי לקנות...באמת צריך לקפוץ לאוזן השלישית לכמה מתנות שיחרור לעצמי :) והפרברים? - קניתי רק בחמישי האחרון, והאמת, בשמיעה ראשונה לא אהבתי. אולי בגלל שחרשתי שבוע לפני זה על מתוך הזוהמה וציפיתי למשהו דומה, ואולי בגלל המיעוט בעיברית באלבום, אבל אחרי שמיעה שניה-שלישית מוצלחת, הגעתי כבר לפחות ל9-10 שמיעות
פשוט אלבום מטורף, בצורה הכי חיובית שזה יכול להיות. חדשני, מגניב, מפוצץ ת'ראש...פשוט אין שום שיר שאני מדלג עליו, כשרגעי השיא בהחלט באים בShit Daw Busta (ואני אסתכן ואגיד שהוורס של אלפרבר הוא הגדול ביותר שיצא בעברית...אני קצת מתלהם היום,אני יודע
) בBabylon InFormation וב THE FUNK SUPREME ואני בטוח שאני רק אוהב אותו יותר ככל שאשמע... האמת שגם רציתי לכתוב ביקורת רצינית עליו, אבל פלג מקדים אותי
אני בטוח שהוא יעשה צדק עם אחד האלבומים הגדולים והמעניינים שיצאו בהיפ הופ בישראל

חולוני

New member
מסכים לגבי הפרברים

אלבום מעולה שלא נשמע כמו אף אחד אחר. טוב לדעת שקיימים אמנים בארץ הגלגל"צ המשעממת הזאת שעדיין מנסים לחדש ולהיות מקוריים. את 2 האחרים לא שמעתי. בדקתי עכשיו את המייספייס של וולקן, האמת? חומרים קצת מפחידים (הוא נשמע כמו אחד שלא מומלץ להתקע איתו בסמטה חשוכה בלשון המעטה) אבל בהחלט מעניינים.

pSyhoKokiLiDa

New member
זה באמת אתה?../images/Emo12.gif

סחטין. זאת הביקורת השלישית שאני רואה על המיניאלבום של וולקאן, אני צריך לשים את הידים שלי על זה באמת. על השאר לא שמעתי עד עכשיו, כנראה שאני לא מעודכן, מזל טוב לפרברים על הדיסק החדש (?).

kombinaizer

New member
טאוור רקורדס אין.

אולי נגמר אבל, המוכר לא ידע על מה אני מדבר ששאלתי.

Psycho BuZZ

New member
אין לי מושג.

קניתי אותו במסיבת ההשקה בברזילי, לא חיפשתי בחנויות. עכשיו כשאני חושב על זה, גם לא ראיתי את הדיסק באוזן השלישית בשבוע שעבר (אבל לא חיפשתי). תשאלו את דוויק what the fuck is up with that.

חולוני

New member
אני ראיתי בטאוור באופרה.

את שלי קניתי בדיסק סנטר. גם באוזן ראיתי.

dweck2k

New member
צריך להיות

אני יודע שאני מחר הולך לשים עוד נגלה של דיסקים להפצה כי יש ביקוש. דוויק

moshe alfasi

New member
סחטיין!

וולקן בהחלט הדבר הכי מעניין שרכשתי השנה כרגע, כיף גדול לשמוע את הבנאדם, הכתיבה והביצוע הם ברמה גבוה מאוד, שלא נדבר על ההפקות המצויינות של דיג'יי דאו. מארקי פאנק ורוקי אלה אנשים שאני מאוד מתחבר למוסיקה שלהם, ואת רוקי אני מכיר הרבה זמן, שומע דברים שלו, ויצא לי לשמוע את זה יותר לעומק לפני סביבות החצי שנה. נראה לי שהפלואו בסוגד הוא הפלואו בין הטובים שיצא לי לשמוע כבר המון זמן, לא סופר המון אנשים שהחזיקו מהם מבחינת פלואו בארץ, לא מדבר על וואקל, רק על פלואו בהגדה שלו בראפ, אחד הטובים שיצא לי לשמוע. ת'אמת שרכשתי את הרפרריום, נשמע על גבול המטורף-גאוני הזה, יש כמה דברים שאני נהנה להאזין להם וכמה שאני פשוט לא יכול לשמוע, נקודת האור הכי חזקה (ספוט באיצטדיון טדי) הוא אלפרבר שמעיף את האלבום הזה באוויר בכל הכיון של הטקסט והביצוע, נשמע גם שהמתופף עשה עבודה מצויינת. סייקו, סחטיין! :))

ק ר ח

New member
אחרית הימים

סייקו ממליץ רק על היפ הופ ישראלי(כן,כן,לא בדיוק,על הזין שלי),יא מאן,נעלה ונצליח

ק ר ח

New member
מבחינת הז'אנרים אחי

כן,כולם ישראלים,אבל זה לא בדיוק היפהופ בהכל...

ק ר ח

New member
את וולקן לא שמעתי אז אין לי מושג

אבל רוקי בי ומארקי זה לא רק היפ הופ המוזיקה,יש שם השפעות מהרבה דברים טובים עם ראפ, והפרברים זה גם אחלה של דבר,אבל יש שם הרבה רוק,ופאנק,לא שזה רע חלילה,גם שב"ק ס' לא היה בדיוק היפ הופ ישראלי ועדיין זה היה בנזונה של דבר

Psycho BuZZ

New member
זה {בעיקר} היפ-הופ, אם ככה נוח לך.

ותשיג את ה-EP של וולקן, אני די בטוח שתיגנב.

ק ר ח

New member
מה אתה מסכים איתי?

עכשיו אני סגור על זה שזה אחרית הימים,סייקו,התרככת..:-\

למעלה