כמה הזרעות?

קליתאה

New member
כמה הזרעות?../images/Emo35.gif

שלום לכולם, אני משתתפת פאסיבית בפורום הזה כבר זמן מה... יש לי שאלה - עברתי 3 הזרעות ועכשיו אני רוצה ללכת להפריה, למרות שהרופא אמר שזה תלוי בי - האם מקובל לעבור יותר הזרעות לפני IVF? אין לי סבלנות והבנו שמדובר בסיכויים טובים יותר... אשמח לתשובתם,שבת שלום

יעל@

New member
קליתאה

אז ברוכה הבאה, ואני מקווה שתוכלי להשתתף איתנו גם ככותבת. לרב נהוג לעבור 4 הזרעות ואז לעבור ל- IVF וזאת אם אין כמובן בעיה שמצריכה מעבר להפריה קודם. אני לא הייתי מוותרת על הפעם האחרונה של הזרעה אם אין סיבה מיוחדת, הפריה זה יותר פולשני מהזרעות עם מינון גבוה יותר של תרופות, ויש הרבה נשים שדווקא בפעם הזו נכנסות להריון. המון בהצלחה, יעל

ברוך בואך ../images/Emo24.gif

יש הבדלים בין רופא אחד למישנהו ואפילו בין קופות החולים לגבי הזרעות. ומה שהכי קובע היא הבעיה עצמה
אני אישית לא בעד למשוך זמן... אם לא הולך פעמיים שלוש - יאללה לעבור הלאה. בהצלחה. סאני.

yaelhul

New member
קליתאה. התשובה שלי היא - זה תלוי...

תלוי ברופא ובחוות דעתו, תלוי איך את מגיבה להורמונים, תלוי מה מצב הזרע, ותלוי מה מקובל במקון בו את מטופלת. אני הגעתי לבלינסון בגיל 32.5, אחרי כמעט שנתיים של נסיונות כושלים וטיפולים רשלניים. שם אמרו לנו שגם בגלל הגיל וגם בגלל שביזבזנו שנתיים, פשוט חבל על זמננו, ולמרות שמקובלות אצלם 3-4 הזרעות לפני מעבר להפריות, הם לא חושבים להעביר אותי את כולן. אחרי כשלון ההזרעה השניה ביקשתי לפעול כהמלצתם ואכן עברנו ל-IVF ראשון. האמת היא שחששתי קצת, גם מהגדלת המינון ההורמונלי (בסוף ההגדלה לא היתה משמעותית), גם מההרדמה, מחדר הניתוח, מהכאבים הצפויים, ובעיקר מהעובדה ש"עולים" למדרגה גבוהה בטיפולים, ואח"כ אין טעם לחזור אחורה, ואולי יכולנו להצליח בהזרעה הבאה... לכן, במידה רבה, זה תלוי בך. בהצלחה בכל החלטה בתקבלי יעל יעל

אולה *

New member
אנחנו עשינו 9

הכל עניין של סיכוי והמלצות של רופא והסכמתך. כל הזמן אמרו לנו שיש סיכוי ב-IUI, אז לא מיהרנו להפריות.

אפרת**

New member
זה קצת גבולי

אני באופן אישי עשיתי 6 הזרעות. שלא הצליחו לי. אבל אני ממש לא מצטערת שעשיתי אותן. אני מאמינה שצריך למצות תהליכים. אולי 6 הזרעות זה לא מעט ואפילו הרבה אבל לדעתי שווה לנסות לפחות 4. לדעת שהאופציה הזאת מוצתה עד תומה. הפריות זה פרוצדורה מורכבת יותר. ולדעתי צריך להיות סגורים לפני שעושים אותה שאכן באמת מוצו האופציות האחרות הפשוטות יותר. ומעבר לזה ביחס לרעיון שבהפריות הסיכוי הגדול יותר זה ממש לא מחייב. השתרשות של עובר שנוצר בהפריית מבחנה או בהזרעה היא משהו סביב ה- 20%. אפילו יש טענה שבהזרעות ה-% אולי אפילו יותר טוב. ככה שזה לדעתי לא שיקול בעניין. שתהיה המון הצלחה
אפרת

אנחנו עשינו 2 (בגלל הגיל שלי)

41, וישר עברנו להפרייה חוץ גופית. כמו שכתבו לך כל מקרה לגופו והלוואי שיצליח לך בהזרעה הרביעית. יופי שהעזת לכתוב ברוכה הבאה

אז ככה

זה תלוי כמובן בכל מיני נתונים רפואיים (מצב הזרע, הגיל וכו´) אבל לזוגות שיש להם סיכוי להזרעות ממליצים בערך על 3-5 מחזורי הזרעות בשילוב טיפול להשריית ביוץ (טיפול הורמונלי) אני לפני ההריון הראשון עשיתי 4 הזרעות. לפני ההרין השני שתיים. כך, שיש לסוג הטיפול הזה סיכוי בהצלחה גדולה זוהרה

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

התשובה תלויה בראש ובראשונה בטיב הבעיה. באופן כללי להזרעה יש סיכוי של 20-25% בערך, ולכן לא כדאי לעבור לIVF לפני שעושים לפחות 4-5 הזרעות. זה כמובן בתנאי שהזרע במצב סביר, ושאת צעירה מגיל 30-35. IVF אינו פתרון קסם, הוא פשוט נסיון יותר אגרסיבי להגיע להריון במקום שהזרעות נכשלו. כשאין ברירה עוברים לIVF, אבל למה לעשות את החיים קשים כשאפשר לעשות אותם קלים יותר? קופות החולים דורשות בדרך כלל 4-5 הזרעות כדי לאשר IVF (שוב תלוי בבעיה ובגיל). שיהיה בהצלחה נועם

שבת שלום, ולתשובתי

בוחרים טיפול על פי הבעייה הידועה וכשהבעייה לא ידועה אז מנסים לברר מהי אחת הדרכים לברר היא להתקדם לאט לאט מהקל לכבד לכאורה, בואו נעבור ישר לרולס רויס אבל צריך לזכור שהפרייה היא תהליך שבו מנטרלים את המערכת ההורמונלית הטבעית עד כלות וזה לא הכי יתרון במקרה שהיא תקינה לחלוטין כי אז בנוסף לפתרון הבעייה המקורית צריך לחקות את המערכת בצורה טובה ואין כמו הטבעית כשהיא תקינה הפרייה היא הפתרון הכמעט יחיד לסוג מסויים של בעיות אין על זה ויכוח אני חושב השאלה האם זה המצב ? יתרה מכך חלק ניכר מלימוד תגובות הגוף נעשה בשיטת ניסוי וטעייה צריך לתת את הצאנס ללימוד ולמימוש וזה לא יהיה לריק במידה וייכשל זה יהווה בסיס ידע רחב יותר לביצוע ההפריות בצורה טובה יותר אני מצטרף לתשובות שקדמו לי הוספתי קצת מהשקפתי בהצלחה בכל דרך שתבחרו ליאור

למעלה