כמה הגיוני לנסוע?

גלורצ

New member
כמה הגיוני לנסוע?

אהלן, יש לי התלבטות ואשמח לעזרתכם.
יש לי קטנוע סאן יאנג VS 125 משנת 2008. האם הגיוני לנסוע איתו 4-5 פעמים בשבוע מנס ציונה לאוניברסיטת תל אביב (בערך 30 ק"מ לכיוון, הרבה מהם על איילון)?
לנסוע ברכבת זה מאוד יקר, גם לסטודנטים :(....

תודה

אם פי 3

New member
הגיוני באיזה מובן?

אני לא מכירה מספיק את כבישי המרכז ולכן לא אענה על שאלתך, רק אשאל כמה שאלות מכוונות - לגבי מה חשוב לך...
&nbsp
הגיוני מבחינת מרחק יומי, מבחינת העמידות של הכלי? (זה אני כן יכולה לענות. כן. 30 ק"מ לכיוון זה לא הרבה - אם הוא במצב כללי סביר ומעלה)
הגיוני מבחינת בטיחות / מהירות מקסימלית?
הגיוני מבחינת עלות (דלק, בלאי, טיפולים)?
הגיוני מבחינת יעילות נסיעה, נוחות, הנאה? (ביחס למה?)
&nbsp
ובכל מקרה ההגדרה של "הגיוני" תשתנה מאחד לשני... כל אחד וקו אי השפיות שלו...
&nbsp

גלורצ

New member
הגיוני מבחינת העמידות של הכלי

לא בא לי להרוג אותו בשנה....

אם פי 3

New member
אם הוא במצב תקין

לדעתי (הבלתי מקצועית) לא אמורה להיות בעיה.
&nbsp
זה אומר סדר גודל של 7500 ק"מ בשנה. לגמרי סביר. אם זו כל הנסועה שלך - זה אפילו מתחת לממוצע.
&nbsp
כאמור יש גם שיקולים של נוחות ובטיחות (בבלאגן: כבישים מהירים, ימי גשם/חום, נשיאת ציוד...).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

xfwind

New member
60 ק"מ ביום כפול 5 = 300

שזה 1200 ק"מ בחודש... השאלה אם רוכב כל השנה או רק בזמן לימודים וכו'...

אם פי 3

New member
נכון (משום מה חישבתי לפי 30 ביום, במקום 60)

אז זה יוצא, אם מדובר על 5 ימים בשבוע, 50 שבועות בשנה (הרי יש ימים שלא יהיה בשימוש), 15000 ק"מ.
אם מדובר על נסיעה ללימודים, אז מן הסתם יש הרבה חופשות, ומדובר על ק"מ נמוך משמעותית.
&nbsp
מעל הממוצע, אבל לא היסטרי.
&nbsp
אם יש עוד הרבה נסיעות מעבר לכך, יכול להוות בעיה במכירה (בתלות בק"מ נוכחי, ובמשך הזמן ש"יעבוד" ככה) אבל לא בטוח שזה שיקול, במיוחד שממילא מדובר על כלי ישן, שלא יהיה קל למכור במחיר "נורמלי".
&nbsp

תומר8450

New member
מהנסיון שלי

הכלי לא יהיה לך מספיק חזק. בטח לא על איילון.
אמנם לא היה לי VS, אלא מובי, אבל הביצועים שלהם די דומים. 30 ק"מ לכיוון זה לא מעט כשאתה בקושי עובר את ה-100 קמ"ש, ובשעות שבהן איילון לא פקוק לגמרי אתה תרגיש לא בטוח כשכל המכוניות עוקפות אותך, ובצדק. אתה יכול כמובן לבחור לנסוע על כבישים פחות מהירים, מה שיאריך את זמן הנסיעה ויעלה את רמת התסכול.
וגם, אם אתה חושב שהנסיעה על הקטנוע תעלה פחות מהרכבת נדמה לי שמצפה לך אכזבה. עלות הביטוח+טיפולים+בלאי לא צפוי תהיה לפחות שווה לעלות הנסיעה ברכבת, אם לא יותר.
&nbsp
לטעמי, אם הזמן/רשיון/תקציב לא מאפשרים לעבור ל250 סמ"ק, אל תעשה את זה.

תומר8450

New member
בעלויות שכחתי גם דלק כמובן

bike3

New member
אני 6 ימים בשבוע על הקו הזה בלי בעיה

עם HD125. לדעתי הוא קצת יותר חזק מה VS. אני יושב על 100/110 קמ"ש כשהכביש פנוי. בשעות העומס ממילא זה פחות משנה.

פרארי1

New member
יש הבדל משמעותי

ה-HD מקורר מים, חזק יותר ועם התנהגות כביש עדיפה בהרבה בזכות הגלגלים הגדולים.
ה-VS יעמוד בזה איכשהו, לטעמי תענוג מפוקפק למדי, ה-HD הוא אחד ה-125-ים הכי מתאימים למשימה, כל עוד נשארים בקטגורית הרשין הבסיסית.

bike3

New member
מסכים. קטנוע מעולה (וגם לא מעניין את הגנבים...)

למעלה