כמה דברין

ZVI Z

New member
כמה דברין

(בגלל שלא הייתי איזה שבוע,אני מרשה לעצמי לפתוח הודעה חדשה). 1.הראיון הזה עם עברי,הוא ענק,פצצה,וכל שנותר הוא לבקש ממנו ילד.אז עכשיו הוא גר בנווה צדק..לרשום לבדוק:אם יש שם מקום להפגנות סוערות. 2.בקשר לרבין:אין לי כוח לחדש ת'וויכוח על זה(באמת שלא,פשוט בוער לי להביע את דעתי)אבל למה אתם לא מתייחסים לרצח של גנדי כמו שאתם מתייחסים לרצח של רבין?(ברור שזה שונה,הכל שונה,אבל הבנאדם הזה היה שר במדינת ישראל ולפני זה אלוף בצבא). 3.יש לי שיר של עברי מכיכר רבין. תמיד אהבה,שלפני זה הוא אומר קצת כמה שצריך אהבה,דווקא עכשיו וכמה זה חשוב,בלה בלה,לא זוכר בדיוק,אז יש סיכוי שזה מאיזה עצרת לזכר רבין ממתישהו?? 4.אופיר,אני ממש לא מסכים איתך,אני מגדיר את עצמי ליברל,ועדיין מתנגד לגמרי למה שכתבת בקשר ללמה עברי לא הופיע. 5.שוב אופיר,איפשהו בשרשור שלך,כתבת משהו על זה שעידן רייכל לקח כמה אתיופים' ועשה איזה דיסק. זה נשמע כל כך מזלזל ומגעיל,שלא לומר נגוע ב 'לא ליברליות' 6.לא זוכר את כל שאר הדברים שרציתי להגיב עליהם,וגם ככה יצא ארוך בלעדיהם.

צבי...

השיר של תמיד אהבה- אם זה מה שאני חושבת שזה- זה מתוך ההופעה באמפי... כי זה מה שהוא אומר גם שם... ודבר שני- בקשר לרצח גנדי- אני חושבת שאתה צודק במאה אחוזים, ובדיוק השבוע דברנו על זה עם המחנך שלנו שזה לא בסדר שביום של רצח גנדי לא עושים שום דבר להנציח את זכרו...

ZVI Z

New member
לא נכון ולא נכון.נה נה בנה נה

יש לי את זה עוד מלפני שהיה ת'הופעה באמפי. וכתוב שזה מכיכר רבין,אנלא זוכר איפה שמתי ת'שיר ומה כתוב בדיוק.אני יחפש מתישהו.

אני חושבת

שבאמת ראוי לציין גם את רצח גנדי אבל הדרך שרצח רבין נעשה ניראה לי יותר מזעזע עצם האירוע שהיה לשלום והזעזוע שמישהו מהעם שלנו עשה את זה. אבל אני אישית מרגישה שמתחילים להזניח את רצח רבין. לפחות בבית ספר שלי

יופי,ככה נעלמים לי,בלי להגיד כלום.

להשאיר אותי ככה (עם כל החובות-אני באמצע אהבבה מעבר לפינה...) קיצר צביק-גם בעיני אתה צודק, ונורא התגעגעתי אליך.

להשכח?!? מה פתאום!?

דווקא אצלנו השנה רק חיזקו את זה! היום נפגשנו ערבים ויהודים, ומחר מראים לנו הצגה ש11 ילדים מהביצפר שלנו עשו ו11 ילדים מביצפר ערבי .. והיום הלכנו לראות את החזרות הגנרליות.. וואו זה היה מדהים!! באמת לראות ערבים ויהודים ביחד... בכיתי כשהם שרו כולם ביחד... והבנתי שאנחנו בעצם נקודת האור בתוך כל הקרע השחור הזה!! היה גם קטעי הומור בהצגה ורוב הילדים טענו שזה כל כך לא מתאים ליום רבין הקטעי הומור האלה, אבל אני חושבת שזה בהחלט מתאים דווקא ליום רבין.. יום רבין הוא לא רק יום לזכרו אלא גם יום לאידאולגיה של מר רבין.. והאידואלוגיה שלו היתה ערבים ויהודים ביחד כגוש אחד!! הוא היה כל כך רוצה לראות אותם מאוחדים ונהנים ביחד! ועוד דבר שרציתי להגיד במפגש היום היינו צריכים להציג את שמנו ובנוסף חיה שמאפיינת אותנו אז היה ילד ערבי שאמר : "מוחמד ויונה, כי אני אומר לא לאלימות וכי אני רוצה שלום וואו אני הייתי כל כך בשוק!! זה היה כל כך מרגש לשמוע את זה.. כולם השתתקו לכמה שניות ואני , אני הסתכלתי לו בעניים וזה היה כל כך אמיתי ... ואז ראיתי ש..."בעניים האלה יש משהו נשבר מבפנים" זה היה מדהים.. אני מוכרחה לציין...

אתה באמת צודק..

למה?.. למה את גנדי לא מנציחים..?. אז הוא לא היה רהמ"ש והוא לא נרצח על ידי מתנקש בן עמו אבל הוא לא פה עכשיו. וגם הוא נרצח משום דעותיו ומעשיו. -כרמית, ,כמה עצוב אבל נכון.. יום רבין מתחיל להשכח..לפחות גם בבית ספר שלי.. כל הזכרון וכל העצב הפכו באמת לשבוע "פסטירבין" לא רוצה לפתוח שוב את השרשור, אז :X

עכשיו כשאני חושבת על זה..

את גנדי בחטיבה אני אישית הנצחתי כשעשינו חדר הנצחה לרבין הוספנו גם את גנדי..נועה אם תזכרי טוב אז היתה גם פינה לזכרו אני אישית זוכרת שסיכמתי וסקרתי את אודותיו.. ואם את לא זוכרת כנראה שהמדריכים שהדריכו את הכיתה שלך היו אממ גרועים. שנה שעברה באמת עכשיו אני נזכרת שכמה ילדים בכיתה העלו את הנקודה שאת גנדי לא מנציחים ולכן עשו שיעור על כך.. ונועה כשתיגיעי שנה הבאה לתיכון את תיראי כמה שלא מנציחים... אין חדר, אין טקס..

לירן מם

New member
את גנדי לא מנציחים כמו את רבין כי

אלה שני מקרים שבכלל לא באותו סדר גודל... חוץ מעצם זה שאת רבין רצחו בעצרת לשלום, ושהוא היה ברמה יותר גבוה מגנדי(ראש ממשלה ושר..) רצח רבין מסמל משהו אחר לגמרי...רצח גנדי היה רצח פוליטי, נכון, אבל לא ע"י אחד מהעם, ולא עם הסתה כ"כ נוראית לפני,ולא מסמל קרע נוראי בעם שגרם לכזה מקרה, ולא מתנועה קיצונית בתוך העם (אני מתכוונת ללמשל ימין קיצוני עם יגאל אמיר...), לכן, וגם אני מסכימה, שליצחק רבין צריך לעשות יותר סיפור גדול מסביב כי כל ההנצחה הזאת שמעבר להזכרה כל שנה היא בגלל זה... רצח גנדי לא מסמל דברים שכאלה, הוא רק (ה"רק" הוא יחסי כמובן...שום רצח הוא לא לגיטימי...) מסמל את מה שיש לנו עם הערבים, הוא דגל בלסלק אותם-הם הרגו אותו. זה לא עם כל מה שיש סביב רצח רבין... אז כן, צריך להנציח את גנדיחף אבל לא בסדר גודל כמו רבין...ואני גם חושבת שאת גנדי צריך כמו את כל בנאדם פשוט להנציח בהזכרה, שאולי תשודר ותסוקר בתקשורת, לא יותר מזה...

ZVI Z

New member
אני מסכים עם רוב מה שכתבת

וקראי מה כתבתי לגל.פשוט לא ניסחתי את מה שכתבתי בהתחלה נכון,אנלא משווה בין 2 המקרים.

הדבר היחיד שאני יכול להגיד זה...

איך לעזאזל אתה משווה בין שני הרציחות??? ואיך לעזעאל במקום לתקן אותך, רוב האנשים מסכימים עם מה שאתה אומר? קודם כול ונתחיל בזאת, שאומנם אני לא הייתי מאוהביו הגדולים של אדון גנדי ז"ל, בעיקר בגלל דעותיו, שלדעתי נראו קיצוניות, אבל הערכתי אותו מאוד בשל פועלו למען המדינה שלנו. אבל לשהוות בין שני הרציחות??? במקרה אחד, יש לנו רצח נוראי של חבר כנסת, ע"י טרוריסט, פנאט, ערבי שנשלח ע"י ארגון טרור, לרצוח שר בממשלת ישראל (ודעותיו בכלל לא משנות, שמאל/ימין, אופוזיציה/קואליציה). רצח, מה שנקרא, על רקע, לאומני. ומצד שני יש לנו רצח מתועב של ראש ממשלה, ע"י פנאט, יהודי, מטורף, שחשב שבעזרת הרצח הזה הוא הולך לעצור תהליכים מדיניים מסוימים, או מעניש על תהליכים מדיניים שכבר נעשו. רצח, מה שנקרא, על רקע, פוליטי. ושימו לב שאני לא משווה בין שני האנשים כלל. שניהם אנשים גדולים שתרמו המון למדינה ובמקרה היו משני צידי המתרס הפוליטי. אני מסתכל על מהות הרצח, למה הוא נעשה. ביום הזכרון לרבין אנחנו אומנם מבכים על האיש הגדול, אבל בעיקר מזכירים לעצמנו למה הוא נרצח וע"י מי. זו הטרגדיה הגדולה באמת. אם רבין היה נרצח ע"י טרוריסט ערבי, כל הסיפור היה נראה אחרת. והרחבתי בדברים, כי אני באמת מתחיל לחשוב, שאנשים בפורום לא מבינים את המהות של העניין הזה. כי זה כבר הפעם השלישית שאני מדגיש את זה, ועושה רושם ש-או שאתם לא מבינים את זה, או שאני לא יודע מה. רגע של תסכול, איש יקר

ZVI Z

New member
אין לי זמן להגיב

אבל רק בשביל להרגיע אותך:אני מבין מה שאמרת(בקשר למה שכתבת בסוף). הבעיה היא שרוב המדינה/התקשורת/הלא יודע מי לא מסכים איתך וחבל. מחר או יותר מאוחר הלילה אני כבר אפרט,לילה טוב.

../images/Emo45.gif סוף סוף טיפה הגיון בפורום

אני מסכים עם כל מילה שלך גל

גל

אני לא יודעת לגבי האחרים אני יודעת על עצמי שאני אמרתי שאני מסכימה איתו לא עניין אותי כרגע באמת ההשוואה בין שתי הרציחות יותר שמתי דגש על הזיכרון של הנרצחים!!!!! אני לא באה לזלזל ברבין אפילו לא לרגע. אמנם לא הסכמתי במיל עם דרכיו אבל עדיין .. גם אבל לבוא ולומר שבגלל שגנדי לא נרצח כמו רבין על רקע דעות אלה על רקע לאומני לא עושה את זה יותר בסדר או פחות בסדר. הוא עדיין היה סוג של מנהיג וכן הוא נרצח אבל מי זוכר את זה היום , זה נשכח בערך כמו כל פיגוע שנרצחו בו אנשים!!! אני לא יוצאת נגד יום הזכרון ליצחק רבין כי מי אני שאני אצא נגד המדינה ומה שהיא קובעת אבל אני עדיין חושבת שזכותו של כל אדם להזדהות פחות או יותר עם היום הזה. וכן יש כאלה שגם כואב להם שאין יום זיכרון לברוך גולדשטיין.. כי בעניים שלהם הוא מנהיג גדול .. אני לא חושבת שאנשים פה לא מבינים את מהות העניין ,יש פה אנשים שמסתכלים על הדברים מנקודות מאוד שונות זה הכל!!

ושוב...

את מחזירה את ההשוואה בין האנשים/רציחות, בזה שאת משווה בין ימי הזכרון. עזבי את הפרסונה עצמה, ותעלי את זה שלב אחד למעלה, למהות הרצח. גם אם היה נרצח (חס וחלילה) ראש ממשלה ע"י טרוריסט ערבי, (ונתעלם לרגע מההשלכות המדיניות/צבאיות שזה היה הגורם), זכרון הרצח הזה והאפקט שלו על התודעה הלאומית לא היתה משתווה לזכרון של רצח רבין, בגלל מהות הרצח. וזה לא הסתכלויות מנקודות מבט שונות, זה פשוט אי-הבנת המהות של העניין. וזה נראה לי הכי חמוד מהכול ותסלחי לי, אבל כל בן-אדם שמשווה בין שני הרציחות, או ימי הזכרון לצורך העניין, פשוט לא מבין על מה הוא מדבר.

למעלה