כמה דברים

כמה דברים

א) תקנו אותי עם אני טועה, יש שני סוגים של מפתחות מעבר - כאלה על זמן (כמו הנעל ההיא שהעבירה אותם למגרש הקווידיץ') וכאלה שפועלים ע"פ הראשון שנוגע בהם (כמו גביע האש ומה שדמבלדור נתן להארי במשרד הקסמים בסוף OP)... ב) עוד שאלה על מפ"מ - בהנחה שבאמת יש שני סוגים של מפתחות מעבר - מפתחות המעבר שמופעלים ע"י נגיעה חייבים להיות דו-כיווניים? אה בעצם לא בטוח... ג) אני פשוט בדיוק סיימתי (בפעם ה11 נדמה לי) את GF.. אז כשהארי במבוך הוא אומר, או ליתר דיוק חושב, שכדי להגיע למרכז המבוך הוא צריך להמשיך צפון-מערבה (אאל"ט) אז שאלה ראשונה לגבי זה, איך הוא יודע שהוא לא עבר את מרכז המבוך? ושאלה שניה - הוא עושה כוון-אותי ומגלה שהוא בכיוון מערב. ואז הוא חושב שהדבר הכי טוב בשבילו זה לפנות שמאלה וימינה בהקדם האפשרי, איך הוא בדיוק מגיע למסקנה ההזויה הזאת? טוב אני אשרשר אח"כ עוד שאלות....

../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif

א) אז כנראה שכן, יש זמן ויש נגיעה ראשונה. ב) המפ"מ בסוף GF היה דו-כיווני, כי הארי חזר בחזרה להוגוורטס אחרי שנקלח לוולדמורט. ג) אל תשאל אותי.

לגבי ב'

אבל זה עדיין לא *חייב* בהתחלה חשבתי שכן, כי אחרת למה להם לעשות אותו דו-כיווניים אבל אז הבנתי שהם היו חייבים להחזיר את הגופה של הארי כדי שזה יראה תאונה.... נ.ב אני לא יכולתי להפסיק לחשוב על זה כשקראתי... אתם מכירים את האנשים האלה (יש לפעמים כתבה בחדשות וכאלה) שיש להם ילדות קשה מבחינת היחס של ההורים ומהר מאד הם מדרדרים לפשע ולפעמים אף הופכים להיות רוצחים שכירים? טוב אז זה קורה כל הזמן אבל לפעמים מצמידים אליהם מישהו שעוזר להם והם ממש חוזרים למוטב ומצטערים נורא על כל מה שהם עשו.. אני שמעתי על מיקרה אחד כזה לפחות.... בכל מיקרה, חשבתי על זה, וקראוץ' הבן ז"ל די היה כזה... בגלל כל חוסר היחס הוא התדרדר אל אוכלי המוות והרגיש שהם המשפחה האמיתית שלו.... אבל כשהוא היה בתחפושת של מודי, הוא היה פחות עצור מבחינה רגשית והיה יותר חופשי להיות אדם טוב - כמו לדוגמא כשהוא ניחם את נוויל עם כוס תה.. אולי בגלל שהוא הצטער על מה שהוא עשה להוריו? ברור שבהמשך הספר הוא אומר שהוא בכוונה נתן לנוויל ספר בשביל המשימה השניה של הארי - אבל עדיין הוא לא היה חייב לספר לו מה פרופ' ספראוט אמרה עליו והכל... והיתה לי עוד דוגמא.. אה כן, כשהוא אמר להארי שהוא יכול להיות הילאי.. ו..טוב אני בטוח שהייתה לי עוד דוגמא אחת אבל שכחתי....

הוא לא באמת ניחם אותו עם כוס תה

כדי לעשות לו מחווה. זה היה חלק מהתכנית שלו להביא לנוויל את הספר על הצמחים- דבר שגרם לנוויל לדעת על צמח הזימים וכך הוא עזר להארי לעבור את המשימה השנייה.

כתבתי.. למה אתם לא קוראים עד הסוף?

אני יודע שהוא נתן לנוויל את הספר רק כדי לעזור להארי במשימה השניה... אבל הוא היה יכול רק לתת לו את הספר ולהגיד לו לקרוא קצת כדי להתנחם.... הוא לא היה חייב *באמת* לנחם אותו, להגיד לו מה פרופ' ספראוט אמרה עליו וכו'...

ToryMaster

New member
בטח שכן

הוא היה חייב לגרום להם לבטוח בו, לאהוב אותו ולהתייחס אליו כאל איש סודם.

A Radcliffe

New member
אמ...../images/Emo129.gif

אני חושבת שהמפתח מעבר זה לא על זמן, אלא שיש להם זמן שהם צריכים להגיע בו ובגלל זה הם מדדו זמן [או משהו כזה><]. אבל אני רק חושבת...

למעלה