כמה דברים....

שירה96

New member
כמה דברים....

האמת היא שלא סיפרתי על עצמי יותר מידי ואולי זה לרעתי קצת... אני בת 28 רווקה ללא ילדים, לפני כשנתיים גילו לי 2 ציסטות בשחלה שמאלית , הרופא רשם לאחר האולטראסאונד: "2 ממצאים צסטיים עם תוכן עכור סמיך. האחד 24*22 מ"מ והשני 21.19 מ"מ. יתכן אנדומטריומות , ללא זרימות דם חריגות סביב הממצאים". חשוב לציין שאני עושה בדיקה אחת לכמה חודשים ..והממצאים הנ"ל הם מהבדיקה האחרונה שנערכה ב- 6/06. אז זה מה שיש לי ואני לא יודעת אם זה נחשב גדול או קטן במונחים של אנדו'. לפני שנתיים ביקרתי אצל ד"ר פישמן שמנהל את האגף הגניקולוגי של ב"ח מאיר (אז עדיין לא ידעתי מי הם הרופאים המתמחים באנדו') , מכיוון שאז היו לי התקפים ממש חזקים בזמן מחזור, הייתי מרגישה כמו בשפעת , כאבי בטן , חום , הקאות..ממש קשה. ד"ר פישמן איבחן זאת כאנדו'..(מה שהבהיל אותי נורא , בד"כ אני בחורה בריאה ופתאום ציסטה בשחלה וכל זה , אפילו את ההסבר שלו למה זה אנדו לא ממש הבנתי). הוא לא המליץ מיד על ניתוח אלא ביקש ממני לקחת גלולות במשך חצי שנה רצוף ולבדוק אם הכאבים מפסיקים לי...אכן הכאבים התמעטו בזמן מחזור ותופעות השפעת שציינתי קודם עברו קמעה. עדיין הכאבים שיש לי הם חזקים מאד. מה שכן התחיל זה כאבים מסוג אחר , כאבים בקיום יחסי מין , דבר שלא היה קודם, כאבים עזים ובילתי נסבלים. ואז...לאחר שנתיים של סבל בקיום יחסים וכאבי מחזור לא נעימים במיוחד פניתי לד"ר סוריאנו והוא המליץ על ניתוח כיוון שהוא דוגל בכל מה שיכול לשפר את איכותהחיים. ואכן בקרוב מאוד יש לי ניתוח לפרסקופיה שממנו כפי שאתן יודעות אני חוששת מאוד עכשיו , אתן באמת יכולות להגיד לי מה אתן חושבות על הכל ...אף פעם לא כתבתי כך את כל הסיפור שלי ומצטערת אם זה יצא קצת ארוך. לא נתקלתי בבנות שכתבו על זה אבל האם מישהי סבלה מכאבים בקיום יחסי מין בעקבות האנדו'.?? .ד"ר סוריאנו הסביר לי שהכאבים נובעים מכיוון שמלבד השחלה יש עוד מוקד של אנדו' שגורם לכאבים הללו. תודה שאתן מחזקות את ידי זה עוזר , אני קוראת את התגובות שלכן וקצת מתעודדת...אומנם היתה גם תגובה אחת שקצת הפחידה אותי אבל התעשתתי מהר.
אשמח לקרוא תגובות שלכן על מה שכתבתי שירה

היי שירה

מה שלומך מתוקה שמחה לשמוע שהתעשתת מהתגובה המפחידה. כמו שכתבתי בכל ניתוח יש סיכונים ובכל ניתוח יכולים להיות סיבוכים אבל רוב הבנות כאן בפורום עברו את הניתוחים האלה ולרובן זה עבר באמת בשלום. אם את מנותחת בתה"ש או ע"י דר' סוריאנו אני ממש חושבת שאין מה לדאוג הוא מאוד מקצועי לגבי הסיפור שלך רובנו עברנו את הסיוט הזה וכן לרובנו יש כאבים בזמן קיום יחסי מין הבדיחה שלנו על סקס שזהו בעצם : ס=סידורים ק=קניות ס=ספונג'ה
אבל יש גם לזה פיתרון - ישנם משחות ללא הורמונים שיכולים מאוד להקל על הכאבים. - יש מרפאה סקסולוגית בתה"ש (את מגיעה לשם באופן פרטי 200 ש"ח) שעוזרת והם מכירות את מצב הנשים עם האנדו עובדות במקביל אם דר' סוריאנו. - ישנם תנוחות מסויימות שיכולות להקל על הכאבים. הציסטות שלך יחסית קטנות אבל באנדו אין קטן או גדול הכל עושה נזק ולכן כדאי מאוד לעשות US עדכני. וכדי מאוד לטפל בהקדם הגלולות - הרעיון לקחת אותן רצוף ולא לעשות הפסקה כי כל פעם שאת מקבלת מחזור האנדו' יכול להשתולל. מאחלת לך בהצלחה ואל תדאגי אנחנו כאן

ניקה25

New member
../images/Emo140.gif היי שירה

מתי את עושה את הניתוח?כבר יש לך תאריך? בקשר לכאבים בזמן יחסים, זה נפוץ בקרב בנות אנדו', לצערי גם אצלי, כנראה שיש לי מוקד אי שם, אני ובן זוגי מנסים להיות יצירתיים כדי לגרום למינימום כאב. לי יש ניתוח עוד פחות משבוע אני אשמח לחזור ולספר איך היה .

yaelma1

New member
היי שירה!

ברוכה הבאה אלינו. אני מטופלת ב``מאיר`` ואם את כבר שם כדאי לך לדבר עם פרופסור שולמן שנחשב מומחה לאנדו`. כאבים ביחסי מין הם בהחלט דבר מוכר וידוע אני קיבלתי מבואינג טיפ שעזר: 2 כוסות יין לפני. בהצלחה עם הניתוח.

גל 4

New member
../images/Emo39.gif אז ברוכה הבאה באופו רשמי |פרח

שמחה שמצאת אותנו... ואכן לרבות מאיתנו קשיים וסבל ביחסי מין, זה חלק מהחבילה אבל כפי שמציינת ז'ק - זה לא הסוף ואפשר להשתמש בג'ל שעוזר ובתנוחות בהן אין כאב או שהוא מופחת... דרושה הבנה רבה מצד בן הזוג בעניין המחלה, וודאי בכל הקשור ליחסי המין. הסבלנות שלו והתמיכה שלו יעשו את כל ההבדל!! בהצלחה ובבריאות.

למעלה