כמה דברים

TheOrion

New member
לך רגע להודעה שהגבתי לשוש...

כנס משם לשני הקישורים האחרונים. 25 משחקים של הלפרין לעומת 23 משחקים של לימונד. עכשיו כמובן שאתה לא תחשיב משחק כזה, ומשחק אחר, ועוד משחק פה, ועוד משחק שם, ותגיד "הלפרין בכלל לא שותף העונה!". אבל הוא שותף יותם מלימונד. ולא רק זאת, אלא שבשלב הראשון של היורוליג הוא שיחק ב-12 משחקים, כשהצפי של רוב הפרשנים היה 0 עגול. נכון, ביורוליג הוא באמת היה שחקן רוטציה שמיני ותשיעי, אבל זה בגלל שיש במכבי שחקנים טובים ממנו. ולמרות זאת, הוא קיבל במשחקים כאלו ואחרים במה ביורוליג, בעיקר בשלב הראשון, אבל גם בשלב השני. אתה מתייחס חצאי עובדות אז גם אני. למה לא להתייחס לנבחרת הנוער? למה? כי יש שם שחקנים מהנוער של מכבי, אז לא נוח לך? מכבי מגדלת שחקנים טובים. היא לרוב(שים לב למילת המפתח, לרוב) משאילה אותם(לפעמים אף ללא תמורה) לקבוצות אחרות בליגה על מנת שיתפתחו ויבשילו. אם הם מבשילים, יותר מאחרים בליגה, היא מבקשת מהשחקנים לחזור אליה ולשחק אצלה. לאחרונה, זה באמת לא המצב. לאחרונה, הנוער של מכבי לא מספק שחקנים ברמה גבוהה, נכון. מכבי לא הוציאה שחקנים מקומיים ל-NBA, נכון. יש קבוצה ישראלית אחרת שעשתה כן? ובקשר לבשוק, אני הודיתי בטעות שלי. אתה רוצה עוד משהו בקשר לבשוק ולטעות שלי?

שiש

New member
גם אני יכולה להמציא שלל נתונים

אתה באמת מאמין בזה? כאילו... אתה באמת מאמין בזה?! לא יודעת כמה משחקי ליגה של הפועל יצא לך לראות, אבל משחקים של מכבי ראיתי את רובם (אלה ששודרו כמובן) ואני יכולה להבטיח לך, שלא היה ולא נברא, ואין מצב בעולם שהלפרין שיחק יותר דקות מלימונד. לימונד אפילו היה פותח אצלנו בחמישיה לפעמים, והיה משותף הרבה. הלפרין, לעומת זאת... טוב, פשוט חבל לי עליו. לא אוסיף מעבר לזה. זו לא המצאה שלנו. זה לא חלק ממזימה שלנו להוציא למכבי שם של ייבשנית. אין לנו צורך לעשות את זה, מכבי יודעת לעשות את זה מצוין בעצמה! כך שהנתונים, במקרה הזה, הפעם *כן* משקרים.

TheOrion

New member
אני אסביר לך את הבעיה...

הבעיה היא שמסתכלים אם שחקן משחק במכבי, בודקים אם הוא משחק ביורוליג ותו לא. לא בודקים אם הוא מתקדם בליגה, ולא בודקים בכלל אם הוא שיחק בליגה. אני אישית לא ראיתי הרבה משחקים של הפועל(למה לי?). אני ראיתי משחקים של מכבי נגד הפועל, ואני לא זוכר שיתוף כזה גדול של רביב לימונד. מה שכן, עד למחזור ה-9 בליגה, יותם הלפרין אכן היה שחקן רוטציה במכבי, מה שאבד לו עקב מחלה שהביאה לירידה בכושרו ובעקבות כך לירידה בדקות משחק ושאר הנתונים. תיקון *לימונד שיחק 23 משחקים בהפועל ולא 20.

שiש

New member
לא מחייב

ויודע מה? גם הדקות שהוא משחק בארץ, בגארבץ' טיים (כן, בדיוק כמו שאיתן אמר), לא מי יודע מה עושות עלי רושם. אל תספור לי *משחקים* שהוא שיחק בהם, תספור מה וכמה הוא תרם בצורה מעשית לקבוצה. (2 שניות לסיום משחק ב-40 הפרש למכבי, ונניח שבכל משחק ומשחק, לא הופכות אותו לשחקן פעיל יותר). מכיוון שלא ראית משחקים של הפועל (למה לך באמת? מאותה סיבה אולי שאתה שותף די פעיל בפורום הפועל ירושלים?), כל נתון רשמי שתביא לי לא ממש ישנה לי. לדבר באוויר תמיד אפשר, אבל אין כמו מראה עיניים. ואני, כמו שאמרתי, יצא לי לראות לא מעט משחקים של מכבי (ולא רק ביורוליג, אלא גם בליגה. ותסלח לי, אבל יותמי-הממי שיחק מספר דקות גדול אולי ביחס לשלף. (ואני לא מתעלמת מהפציעה שלו) חוצמיזה, כל ההשוואה הזו בין יותם לרביב היא די מיותרת בעיני, כי הרי שנינו יודעים היטב שמכבי היא ה-א-ל-ו-פ-ה. אין טובה ממנה, אין גדולה ממנה, אין מוצלחת ממנה, בלקחת שחקנים צעירים עם פוטנציאל ענק, להושיב אותם על הספסל, ולחסל להם את הקריירה עוד לפני שהתחילה. נו מה, שאזכיר שוב שמות? עשיתי את זה הרי מזמן, בדיונים קודמים שלנו. אני מניחה שחבל לי על המאמצים, כשההבנה, כמו הזכרון, היא סלקטיבית.

TheOrion

New member
נמנמ...

לכי לקישור שנתתי לך ופתחי את הסטטיסטיקה של כל המשחקים של יותם הלפרין. את תראי שם שעד המחזור ה-9 היו לו ממוצעים מאוד נאים. אמנם אין שם ממוצע דקות(דבר מוזר לכשעצמו), אבל 15-20 נקודות לא עושים ב-2 שניות. גם לא כשיש כבר 40 הפרש. מאז אותה פציעה, הוא באמת לא שיחק הרבה, וזה בגלל היירידה בכושר שבאה בעקבות הפציעה. הייתי שמח אם הוא היה משחק יותר גם אחריה, אבל יכול להבין את ההושבה על הספסל. לא ראיתי, לא אגיב(במת למה? P:), כי בתור אחת שכן ראתה, אני אניח שאת מבינה יותר במשחקים של הפועל. למרות ששוב, הנתונים היבשים אומרים אחרת.(או שפשוט לימונד לא עשה הרבה בזמן שהוא היה על הפרקט, בהחלט יכול להיות.) ההשוואה בין לימונד להלפרין לא אני עשיתי, גדולים וחכמים ממני עשו(פרשני כדורסל, הן בארץ והן באליפות אירופה[פרשנים זרים]). אני פשוט הראיתי שמשני השחקנים הכשרוניים באליפות אירופה לנבחרות נוער, הלפרין(המשחק במכבי) שיחק יותר מלימונד(המשחק בהפועל). זה הכל. ומכבי דווקא לא לוקחת הרבה >>>צעירים<<< ומושיבה אותם על הספסל. מכבי לרוב מביאה שחקנים קצת יותר מבוגרים, בגילים 26+(לרוב, לא תמיד) ומושיבה אותם.

EL CHE VIVE

New member
אני לא אתקרב למלחה או לאולם החדש

אם אני אדע שהכסף שמגיע הוא כסף מלוכלך. אחרת במה אנחנו שונים ממכבי?! הפועל תהפוך בדיוק להיות כמו מכבי גם ככה קהל חדש שהגיע רק בגלל נצחונות ורק בגלל ספונסר חדש שמביא כסף מלוכלך ומרמה בדיוק כמו המאפיה של דון שימון. אני לא אהוד קבוצה שנומר תגנוב שחקנים לקבוצות אחרות רק כדי להושיב אותם על הספסל (אההממממ מקרה שרון ששון יניב גרין גור שלף יותם הלפרין וכו' וכו' וכו')... כשהסימפטומים האלו יחלו להתגלות נדע שאין כבר לב, לב חדש נגוע במחלה ישנה (צהבת מסוג שאי אפשר להפטר ממנו) הושתל...

חלאס עם השרשור הזה

תפסיקו יום יפה היום! צאו לטייל, או שתנוחו לכם בסבבה בבית מול המזגן הנעים, תאכלו אבטיח, ענבים, שכבו לכם מול הטלוויזיה עם כרית, תשמעו לכם מוסיקה בכיף. חלאס להתווכח סתם.

למעלה