כמה דברים

z dead

New member
כמה דברים

הספונסר החדש הזה לפי מה שמצטייר הוא בן אדם די רע.... בכל זאת מכר נשק למדינה כמו אנגולה,יותר מזה יש לו דרכון דיפלומטי של אנגולה...מעבר לזה שיש לו עסקים באפריקה מה שכנראה אומר שהוא מנצל את משאבי הטבע של אותן מדינות עולם שלישי. אני מצטער...אבל עם כמה שזה נשמע קשה - אם הדברים יתגלו בסוף כנכונים,ואם הפועל י-ם לא תתן את ידה במאבק למען תקרת שכר,תראו אותי בשנה הבאה באוסישקין(אם לא יהרסו אותו),ולא במלחה. הרי איך אוהדי הפועל שרובם בעלי השקפת עולם סוציאליסטית(ואני בינהים) יוכלו להגיע עם חולצה של צ'ה גווארה שכשהקבוצה שלהם מנוהלת ע"י אדם כזה?יותר מזה,הופכת לסוג של מכבי ת"א 2. הדרך היחידה שאפשר להציל את המצב מבחינתי ובמבחינת אני מאמין הרבה אוהדים...1.)זה השקעה בנוער בעדיפות ראשונה אפילו לפני הקבוצה הבוגרת ע"מ לטפח שחקנים ישראלים שיעזרו גם לנבחרת וישתלבו בשאר קבוצות הליגה, 2.)קבוצה בוגרת שמבוססת על ישראלים. בקיצור ההפך מהמאפיה של דון שימון. וכמובן אולם חדש שישמש את העיר ירושלים ולאו דווקא רק את הפועל י-ם. וכמובן,כמובן...תמיכה בתקרת שכר או בכל דבר שיעודד תחרות ולא יהפוך את הליגה,לליגה של שתי קבוצות. נכון שזה עדיין יהיה "כסף מלוכלך" אבל לפחות ישתמשו בו לדברים טובים. אני מאמין שזה לא יקרה..לכן אני די פסימי בקשר לעונה הבאה...ובכלל בקשר להפועל י-ם.

אתן

אני בכל מקרה ישאר אוהד של הפועל ירושלים כי את הלב אי אפשר להחליף.

z dead

New member
דבר ראשון!

אל תקרא לי אתן! :) דבר שני ...אם נהפוך למכבי ת"א 2...אז לא יהיה לב. דבר שלישי ואחרון...כסף מלוכלך זה כסף מלוכלך.

adir1986

New member
דבר ראשון...אתה מדבר שטויות!!!

אם נהפוך למכבי ת"א? חחח אתה רואה את מה שכתבת בכלל. אם בולוניה וטאו שיותרות טובות מהפועל י"ם עדיין לא בליגה של מכבי..אז איך בדיוק הפועל י"ם יכולה להפוך כמו מכבי? דבר שני הכסף המלוכלך הזה מביא רמה והישגים..אתה יכול לשאול את צ'לסי,ליברפול,ריאל מדריד, צסק"א ...ככה שאין לך מושג על מה אתה מדבר בכלל!!!

כסף זה כסף

ולא כסף מלוכלך זה כסף מלוכלך למי אכפת מי ניגב עם השטרות האלה את התחת? לא נהפוך למכבי בחיים...אבל קצת כסף לא מזיק גם אם הוא מלוכלך

שiש

New member
לא, לא, ושוב לא!

כסף מלוכלך זה כסף מלוכלך, ולנו מאד מאד אכפת מאיפה הוא מגיע ומאילו סיבות. אין לנו שום רצון וחשק להצליח בעקבות כסף מלוכלך, נקודה. איזו מין הנאה יוצאת מנצחונות מלוכלכים? זה פשוט לא אנחנו, מצטערת. יחד עם זאת, לעזוב את הקבוצה לא נראה לי פתרון. קבוצה לא מחליפים. (ועוד הפועל ת"א??? הפועל ת"א????????????)

AmiTutiT14

New member
כסף מלוכלך...

אבל באמת כמו שיואב אמר, את הלב אי אפשר להחליף. ואולי הספונסר הזה ישאר כמה שנים בקבוצה, אבל בסוף הוא יעזוב. מה שאומר שאת הכסף המלוכלך כן אפשר להחליף בשלב מסוים. בכל מקרה, אני שמחה שלפחות אם תחליף קבוצה אז זאת תהייה הפועל תל אביב שאותה אני מאד אוהבת. יש לי עוד שני דברים עצובים להגיד, אחת פחות ואחד יותר: 1. אני מתחילה להבין לליבם של אוהדי מכבי, לא החדשים אלא הישנים. למה? כי כולם תמיד אומרים שהם שם בגלל ההישגים והכסף, ולא בגלל שבאמת אכפת להם מהקבוצה. אני מרגישה קצת רע בגלל שיכול להיות שבטווח הארוך, שאולי הפועל תהייה מכבי הבאה, אז יגידו גם עלי שאני שם בגלל הכסף, ואני מניחה שזה מאד יפגע בי. 2. יותר עצוב, זה עם כל הצער אולי זה מה שאנחנו צריכים כדי לפתוח במאבק, להראות שרק כשלקבוצה יש ספונסר מושחט והנהלה מושחטת היא יכולה להתקדם לאנשהו ולעשות את הליגה לתחרותית יותר. הפואנטה היא, שאם באמת הפועל תהייה ברמה של מכבי ותהווה תחרותיות למכבי ותעשה את הליגה יותר תחרותית, יראו שרק בדרכים לא חוקיות אפשר לעשות ליגה לתחרותית ולא בדרכים ישרות.

TheOrion

New member
אבל סעיף 2 שלך...

זה לא בזכות זה שהכסף מלוכלך הפועל תוכל לעשות משהו, אלא בזכות זה שיש כסף. אם הפועל באמת תהיה ברמה של מכבי, ותעשה את הליגה תחרותית יותר, יראו שזה אפשרי. זה הדבר הכי חשוב מהמשפט. זה לא נעשה הרי בדרכים לא חוקיות, כי הפועל לא עשתה דבר לא חוקי. הספונסר שלה? זה שהוא השיג כסף בדרכים מפוקפקות, זה משהו אחר. את צריכה להבדיל: 1) ספונסר מושחת(אולי), אבל הפועל נקייה. 2) הפועל מושחתת. לדעתי, סעיף 1 נכון, ותו לא.

adi das1

New member
נראה לי שעמית צודקת

אי אפשר לעשות הפרדה מוחלטת בין שני הדברים. כשיש ספונסר שמזרים המון כספים לקבוצה ובנוסף הוא גם מכהן כנשיא שלה, הכתם נדבק וזה מה שעצוב. האמת שהסיפור החדש הזה יוצר אצלי תחושה קצת מוזרה. מצד אחד, תמיד רציתי שהפועל תתפתח ותגיע להישגים, מצד שני, אני יודעת שהאהבה שלי לקבוצה הזאת היא בזכות התמימות שבה, היושר והיעדר המכאניזם (כפי שיש אצל "המחלה"). בסופו של דבר, מה שלא יהיה, אני עם הפועל לכל החיים, באש ובמים, כשטוב וכשרע, כשהולך וכשלא, בהצלחות ובהפסדים. עמית - תזכרי שלא משנה מה יהיה, האהבה שלך לקבוצה הייתה לפני, ותמשיך גם אחרי, כי חשוב לזכור, הפועל היא מעל כולם, כולל כל הספונסרים והנשיאים.

שiש

New member
ולדעתי...

שני אלה הולכים יד ביד. אי אפשר להבדיל קבוצה "תמימה" מהמשקיע ה"מושחת" שלה. לא נראה לי הגיוני.

AmiTutiT14

New member
אני דווקא תומכת במה שאמרתי. הכנס-->

זה פשוט נותן הוכחה מוצקה לשאלה שכולם שואלים את עצמם בלב אבל לא יודעים לנסח בכל רם: האם רק קבוצה עם הנהלה מושחטת יכולה להשיג כסף בליגה שלנו, ובגלל זה רק היא מצליחה?! והתשובה שלי: כן. אף קבוצה פה לא יכולה לממן כסף שזורם ממקורות נקיים. משמע- רק כשהכסף זורם ממקורות מזוהמים, הקבוצה יכולה להצליח.

TheOrion

New member
ביקורת מרומזת[?]

לדעתי, דווקא אפשר להקים קבוצה מוצלחת גם בלי הזרמת כספים מ"מקורות חשודים". פשוט צריך הנהלה טובה שתדע לדבר, לפעול ברצינות ולהראות לאנשי עסקים שלבזבז כסף בספורט גורם להם רק לדברים טובים.

z dead

New member
די כבר עם זיוני השכל של "אוהדי" ת"א

איזה ניהול?! אם לא הכסף של דיוויד פדרמן וכספי הציבור שלנו מכבי ת"א היתה מתפרקת מזמן. כמה שחקנים עם חוזה מכבי שחררה ללא תמורה?כמה מאמנים מכבי פיטרה בתחילת שנות התשעים? הבאתי כבר מזמן את החישוב הזה...ורק על השחקנים שהמחלה שחררה עם חוזה היא בזבזה מעל 15 מיליון דולר. אז די כבר לדבר על ניהול. דון שימון חבר של דיוויד פדרמן ונשוי לאישה שאבא שלה היה מאוד עשיר...זה כל סוד הניהול של הדון.

z dead

New member
....

בנו אודריך נרכש ב600 אלף דולר...קיבל חוזה של כ-400 אלף דולר לשנתיים ושוחרר לאיזו קבוצה נדחת תמורת סכום השאלה מגוחך...המחלה קבלה עליו פיצוי של 300 אלף דולר מסן אנטוניו...בסך הכל הוא עלה לה כ-800 אלף דולר. קווינסי לואיס ומרקוס גורי שניהם שוחררו כשבידיהם חוזה של 800 אלף דולר לשנה כ"א בסה"כ שניהם עלו יחד 1.6 מיליון. חוסיין בשוק - מיליון דולר לעונה שיחק בממוצע לא יותר מעשר דקות ושוחרר עם חוזה. בשוק עלה למחלה בעצם ההפרה של החוזה שלו כמיליון דולר וזה בלי לחשב את העובדה שבמשך שלוש שנים מכבי ת"א שילמה מיליון דולר לשחקן ספסל מס' 9 ברוטציה. בנתיים: רק אודריך,לואיס וגורי+בשוק = כ-3.5 מיליון דולר = תקציב השיא של הפועל י-ם עד היום. עוד כמה שחקנים שהפרו את החוזה שלהם ומכבי נאלצה לשלם עליהם מאות אלפי דולרים: צ'יימברס,ספנסר דנקלי,אנקרהם,סימס שהועבר לנתניה במסתוריות,באק ג'ונסון,ועוד ועוד. ואני לא מחשב בכלל כל מיני זרים שעלו מיליונים ואמנם לא שוחררו אבל ישבו על הספסל וכמעט ולא שחקו. אגב חוסיין בשוק נחשב בזמנו לשחקן הספסל הכי יקר אי פעם ביורוליג... ממש ניהול גאוני. ובואו לא נשכח שאף שחקן ישראלי איכותי לא צמח ממכבי ב10 השנים האחרונות (אלא עם מחשיבים את אבי בן-שימול ורגב פנאן לשחקן איכותיים). כשבנתייים מצסק"א,ברצלונה,קינדר בולוניה וקבוצות אחרות הגיעו שחקנים מקומיים לNBA.

TheOrion

New member
או.קיי...

אבל! חוסיין בשוק, שחקן הספסל הזה, אמנם לא שיחק הרבה, אבל הוא תרם לקבוצה. הוא תרם לקבוצה הן בליגה והן באירופה(כן כן... גם שם). נכון, הסכומים שהוא קיבל מופרזים ביחס לתועלת, אבל לא כל הסכום ירד לטמיון. בנו אודריך נקנה כהבטחה, וכמו כל הבטחה לא כולן מתקיימות. ואם כבר אתה מזכיר את בנו אודריך(אלוף ה-NBA), הנה ציטוט שלו מראיות האליפות, כשנשאל על חגיגות האליפות של אח שלו בהפועל ת"א: "שמעתי על חגיגות האליפות שלהם, וזה עצוב. אני יודע שהוא סיים עם הפועל תל אביב במקום השני, ושלא היה להם שום סיכוי לתת למכבי פייט בגמר הפלייאוף, אבל הם צריכים לקבל על הראש בגלל האקט הזה. מצד אחד עצוב שאין תחרותיות. >>>מצד שני, מה שעושה את ההבדל זה הארגון במכבי<<<". וזה שחקן שלא חייב דבר וחצי דבר למכבי, אלא להיפך, יש לו את כל הסיבה לנטור לה. קווינסי לויס לא הצליח במכבי, אך אכן היה זר ברמה טובה. הוא היה שחקן NBA לפני מכבי, ואחרי מכבי קבוצת NBA החתימה אותו(ושיחררה אותו לאחר זמן קצר). במכבי הוא לא התאקלם, וזו הבעיה היחידה שהיתה איתו. מרקוס גורי היה עם אותה בעיה, ולראיה ההמוצעים שהעמיד עונה אחרי זה בליגה הספרדית שהם לערך 17 נק' 8 ריב' וחסימה אחת למשחק. ממוצעים ראויים בהחלט לשחקן. ובקשר לשחקנים איכותיים, נזכיר את יותפ הלפרים, ההבטחה הבאה של הכדורסל הישראלי. יש עוד, אבל חבל לשפוך דיו
מה שאתה יכול לראות פה הם כמה דברים: 1) ה"בזבוז" של מכבי הוא אכן בזבוז >>בדיעבד<<. מכבי לא יכולה היתה לדעת איך בדיוק תהיה הכימיה בין השחקנים, וששחקן זה או אחר לא ישתלב או כן ישתלב בקבוצה. 2) מכבי מציעה לשחקנים חוזה ליותר מעונה אחת מתוך חשיבה לעתיד. במידה והשחקן יהיה טוב, מכבי לא רוצה לשחרר אותו בקלות. בתוך כך, קיים הסיכון שהוא לא ישתלב בקבוצה ויעלה לה כסף. 3) רוב השחקנים שמכבי הביאה ולא פגעו בה, הם אכן שחקנים טובים וראויים, שמוכיחים את זה בליגות אחרות. 4) אני מתייחס לדברים ספציפיים, ולא לזריקת שמות באוויר.

AmiTutiT14

New member
רק אם היה לי כח עכשיו,

היית שמה לך פה לינק של ראיון עם בנו אודריך, די חדש אולי מלפני שלושה חודשים. הוא פשוט הביע את כל הגועל שלו ממכבי. כנראה יש לבנאדם סיבות.

z dead

New member
:) אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך

"חוסיין בשוק, שחקן הספסל הזה, אמנם לא שיחק הרבה, אבל הוא תרם לקבוצה. הוא תרם לקבוצה הן בליגה והן באירופה(כן כן... גם שם)." גדול! רק חבל שלבשוק אסור היה לשחק בליגה כי הוא היה בוסמן 3.... למה אתה מזיין את השכל? אותם שחקנים שציינתי עלו למכבי מיליוני דולרים לא הצליחו,שוחררו ללא תמורה,ומכבי נאלצה לשלם את שווי החוזים שלהם,נקודה. סוף פסוק. הווווו דוגמה לשחקן שגדל במכבי - יותם הלפרין הוווווווו במשך עשר שנים זה כל מה שצמח...אנחנו רואים איפה הוא היום... קבוצת יורוליג שזו כל התפוקה שלה לכדורסל הישראלי צריכה להתבייש בעצמה אף שחקן ישראלי לא הגיע ממכבי לNBA בניגוד לקבוצות אחרות ביורוליג...אף שחקן ישראלי לא צמח ממכבי אפילו לרמה של יורוליג...אפילו לא לרמה של יול"ב קאפ. בקשר לסעיף הרביעי שלך...תגיד אתה אידיוט? זריקת שמות באוויר? בקשת דוגמאות לשחקנים שמכבי הפרו איתם חוזה ונאלצו לשלם להם חוזה,קבלת. בינהים אותו השחקן שהללת כל כך חוסיין בשוק. ואני שמעתי דברים אחרים מאודריך על מכבי ת"א ואוהדיה...אז אל לך להכנס לזה כי זה יהיה מביך מאוד בשבלך אם אני אביא ציטוטים שלו על מכבי.

למעלה