כמה דברים..

Vtach

New member
כמה דברים..

נכון אמרתי שבזמן הקרוב אני אבוא עם הרבה שאלות? אז הנה עוד כמה...
1. מהם 4 שיקולים בפינוי בסבב הI של סכמת PHTLS? (אני לא סגור על זה ב 100% וזה למבחן..
) 2. מהם היתרונות והחסרונות בהנחת ח"ע? 3. מגה קוד: הגעת לאדם בן 45 הסובל מכאבים בבטן העליונה. האיש נבוך וכועס על אשתו שהזמינה אמבולנס. הוא חוור, מזיע, וסובל מבחילות שהוא מסביר אותן כקלקול קיבה... א- מה יש לו ב- איזה שאלות תשאל\י אותו על-מנת לבסס את חשדותיך ג- מה יהיה הטיפול... 4. עוד מגה קוד... הגעת לת.ד. אופניים נגד מכונית פרטית. לרוכב האופניים ל"ד גבוה. הכרה מעורפלת והוא לא זוכר את פרטי האירוע.. מידי פעם הוא מקיא.. מה יש לו?? (אני חושד למשהו... אבל לא ממש יודע איך לבטא את זה...
.. בקיצור תשובות יתקבלו בברכה
) 5. מגה קוד אחרון... הגעתם לאיש בן 76 שהתעורר מהשינה עם קשיי נשימה ניכרים. בנשימה נשמעים קולות חרחור ובעבוע, ועל השפתיים יש קצף ורדרד... ממה היא סובלת________________________ בעקבות_______..... עכשיו.. דיי ברור שהיא סובלת מבצקת ריאות... השאלה היא בעקבות מה היא סובלת... תודה רבה...

טוב...

2) עוצר שטדי"ם, אבל יש סיכוי גבוה שבאיבר יווצר נמק ויצטרכו לכרות אותו. 3) MI (בטוח, אני צורך את השאלה הזת מסוף הספר) 4) ברור שפגיעת ראש. 5) אכן בצקת, אבל לא יודע ממה

Vtach

New member
אוקיי...

3) לא הבנתי למה אתה כלכך בטוח... 4) אני יודע שפגיעת ראש... אבל איזה ספציפית...
..

אז ככה...

1. T&T: הערכה ומדידה של הכרה, דופק, נשימה, ל"ד, מצב עור (טמפ´, צבע, לחות). 2.חסרונות: הרס תאים נוצר לאחר 20-10 דקות. נמק ברמה הגפה נוצר לאחר 6-4 שעות. יתרונות: חוסם את העורקים ומונע סכנה של כניסה למצב הלם 3.א. אני יחשוד ל-M.I. או ל- PUF ב. מתי הכאבים התחילו?, האם קרה לו בעבר מקרה כזה?, האם יש לו כאבים גם ביד שמאל?, האם הוא סובל מבעיות לבביות כלשהן?,סוג הכאב? (סוחט, לוחץ, דוקר),האם החולה נוטל תרופות?, אני אבקש מכתב אחרון מבית חולים. ג. חמצן, פינוי בישיבה כמעט 90 מעלות... אל שאלות 4 ו5 אני יענה יותר מאוחר בערב אני פשוט ממהר כרגע יש לי את התשובות...

orend123

New member
תשובות

1. פינוי בסבבה? הסבר בבקשה... 2.היתרון הוא בעצירה מוחלטת (בערך) של מחזור הדם אחרי הח.ע, החיסרון העיקרי הוא שהוא יגרום לנמק, וכמו כן אי אפשר לשים אותו בכל מקום, על הצוואר לדוגמא תשתמש בלחץ ישיר. 3. א.יכול להיות שזה MI (אף פעם לא בטוח!), אבל זה יכול להיות גם תעוקת חזה ("אנגינה פקטוריס"), ויכול להיות שזה באמת קלקול קיבה.... הכי חשוב לשאול האם הוא סובל ממחלות כרוניות, ולקחת מדדים=ל.ד ודופק, על מנת שיהיה אפשר להבחין אם זה MI או סתם קלקול קיבה, שכן הדוד לא מתלונן על כאבים/לחץ סחזה. ג. כרגיל, ABC, חמצן מקס´ +פינוי בישיבה ושיקול נט"ן. 4. פגיעת ראש אולי "רק" זעזוע מוח ואולי הלם, לא זוכר את שם ההלם, ייתכן דימום מוחי. 5. לפי הביעבוע אני יודע, אבל קצץ וורוד? מוזר... מישהו יכול להסביר? כמובן הוא סובל מבצקת ריאות בעקבות אי ספיקת לב. (אגב, אנשים בבצקת ריאות אכן נשמעים כמו נרגילה). בהצלחה.

orend123

New member
סליחה, תיקון

לגבי שאלה 4. אם האדם בהכרה סביר להניח שזה זעזוע מוח.

Vtach

New member
פינוי בסבבה= פינוי בסבב הראשון. ../images/Emo13.gif

R U T H

New member
תשובה..

למען האמת הקדימו אותי ובאופן כללי אמרו דברים נכונים, אבל עדיין אני אוסיף כמה דברים.. 1. מדובר בסבב ה-T&T, השיקולים לפינוי יקבעו לפי המדדים הבאים: א) הערכת נשימה, דופק, עור, רמת הכרה ב) בעיה דחופה ב-A, בעיה דחופה ב-B,בעיה דחופה ב-C, שינוי ברמת הכרה, פגיעות ראש,קינמטיקה קשה. (באר"ן יתווספו שיקולים נוספים!) 2. יתרונות- עצירה מוחלטת לכל שט"ד חיצוני בגפיים, עצירה מהירה, מקטין סיכויי הדרדרות להלם. חסרונות- נמק (וכל ההשלכות של העניין..) 3. נחשוד שהוא סובל ב-M.I, ואני מדגישה! נחשוד!! ברמת הלבן לא ניתן לקבוע בוודאות שאכן מדובר ב-M.I. אני מודה שהשאלה הזאת די לקויה, כי אם תשים לב לא ציינו מדדים כמו ל"ד ודופק המהווים פרמטר חשוב המאפשר לאמוד על החשדות. (אולם על פי כוונת המשורר (או במקרה הזה אלי יפה) אכן מדובר ב-M.I). 4. הייתי חוששת לזעזוע מוח. אבל את התשובה הוודאית רק ה-C.T יוכל לתת..
5. אכן מדובר בבצקת ריאות, אך אין די פרטים בשביל לקבוע את רקע הבצקת.

Vtach

New member
הערות... ועוד מגה קוד...

אני כותב את זה כהמשך של ההודעה שלי כדי שלא יהיה בלאגן... אז ככה... לגבי שאלה 4- לרוכב אופניים יש זעזוע מוח.. וגם סימנים של EICP (התדרדרות מצב הכרה, ל"ד גבוה..). אז אולי זה זעזוע מוח שהתדרדר (או מתדרדר) לEICP... לגבי שאלה 5- אני גם לא יודע להגיד על איזה רקע זה.... אלה כל הנתונים שקיבלתי במגה קודים האלה... אז כנראה שצריך לפתור אותם ככה.... עוד מגה קוד!
הגעתם לאיש שיושב באוטו... (אין שום תאונה.. הוא לא הרגיש טוב ולכן עצר את האוטו...) הוא מתלונן על כאבים בבטן העליונה... בבדיקה: דופק- 36. נשימה- 15 ל"ד- 45\90.... מה יש לו??
..

בקשר ל- PUF

אני לא יודע איך בדיוק להסביר את זה ולכן אני ישאיר את זה למישהו שיודע יותר ממני בעיקרון הייתי באיזה מקרה בנט"ן והרופא הסביר לי אבל קשה לי להסזביר את זה פה זה משהו בלב...

לגבי השאלות 4 ו-5

אני יענה או יותר מאוחר או מחר בצהריים פשוט יש לאחותי יומלדת ואנחנו הולכים למסעדה לחגוג לה..

nsr

New member
זה PAF

PAROXYSMAL ARTIAL FIBRILATION PAROXYSAML פירושה התקפי ובצקת הריאות כנראה על רקע אי ספיקת לב שמאל

nsr

New member
אגב,

יש שיגידו שאין מספיק פרטים לקבוע על איזה רקע האי ספיקה. אבל סביר להניח שהאדם לא טבע בזמן האחרון, או שאף אויר חם (בשבילך דני). אז זה ,כנראה, על רקע קרדיאלי.

paradan

New member
אתה מפנים אני רואה...

אני רק רוצה להוסיף ולציין איזה עיקרון חשוב שלא ניתן עליו דגש חשוב. כשאתם מנסים להגיע לאבחנה על סמך נתונים מסוימים היכולים לרמוז על שני מצבים או יותר, תמיד תחמירו ותבחרו באופציה היותר מחמירה. עדיף שתחמירו ותזמינו נט"ן או תפנו בדחוף מאשר ההפך! כנ"ל לגבי השאלה הרביעית, ובמיוחד לאור המדדים והסימנים (הכרה מעורפלת, ל"ד גבוה, הקאות, דופק? נשימות?) והקינמטיקה הקשה (אופניים מול מכונית פרטית), אתם צריכים לחשוד בפגיעה קצת יותר רצינית מאשר זעזוע מוח בלבד ולהתייחס בהתאם! שאלה לי אליכם - איך הייתם מגדירים את מצבו של הפצוע הזה? קל? בינוני? קשה? יציב? ולגבי השאלה עם הבצקת ריאות, באמת תמוהה בעיני העובדה שצוין קצף ורדרד. דימום? ובכל מקרה, לעניין בחור בן 76 עם בצקת ריאות בלילה, מה כבר יכול להיות הגורם לבצקת ריאות?! בטוח לא טביעה מלוחים... רק אי ספיקת לב.

Vtach

New member
יש תשובות לשאר השאלות?? ../images/Emo12.gif ../images/Emo51.gif

למעלה