כמה דברים...

כמה דברים...

אוקיי יש לי כמה שאלות ועניינים...
זיהוי אבנים - שבוע שעבר קניתי שתי אבנים ואני לא יודעת איך קוראים להן.. תבינו, אני לא בוחרת אבנים לפי איך שהן נקראות או מה הן עושות, כשאני רואה אבן ואני רוצה אותה, אני לוקחת.. 1- האבן הזאת היא בצבע קרם שקוף ועליו פסים אקראיים של קרם לבנבנן יותר.. אם מסתכלים עליה מכיוון כשלהו שאור יש עליה מן כזה נצנוץ בוהק בצבע כחול.. איזו אבן היא יכולה להיות? 2- האבן הזאת היא בצבע שקוף לגמרי, ובתוכה יש קווים שחורים דקים.. כאילו גזרו פסים זעירים של נייר שחור ויצקו אותו בתוך זכוכית..
אם נאבדה לי אבן (ונאבדו לי הרבה), ונורא אהבתי אותה, זה לא יעזור לי עם אני אקנה אבן חדשה מאותו סוג, נכון?
מה ההבדל בין אבן רכה לאבן קשה? יש הבדל בתכונות? איזו אבנים קשות ורכות יש? אממ... נראה לי שזהו.. אני אשמח עם תענו לי בשאלות..

אממ..

נראה לי שמצאתי מה שתי האבנים שקניתי.. חיפשתי בספר ´הקריסטל ותכונותיו´ ונראה לי שמצאתי.. הראשונה - נראה שהיא מונסטון, אבל אני לא בטוחה.. השניה - טורמלין קוורץ, ובזה אני בטוחה..

FireDragon

New member
תשובות...

זיהוי אבנים דרך האינטרנט הוא כמעט בלתי אפשרי...לפחות בלי תמונה... למרות שהאבן השנייה היא די ברור טורמלין קוורץ... קשר סנטימנטלי שיש לאבן שנאבדה, לא יעבור אוטומטית לאבן הבאה מאותו סוג.... אבל ההשפעות של האבן החדשה יהיו אותו דבר....אולי פחות חזקות כי היא פחות אהובה אבל בעיקרון אותן השפעות... אבן רכה היא אבן שהאטומים בה פחות צפופים... בעברית- היא תישבר יותר מהר, והיא רכה יותר...(לא כמו פלסטלינה, אבל יותר רכה) יש הבדל בתכונות כי התכונות של האבנים משתנות מאבן לאבן... ואין שתי אבנים מאותו סוג שאחת קשה ואחת רכה.... לגבי פירוט על האבנים.... בזה שני (סטונאייג) תעזור לך....

stoneage

New member
הי טל, יש לך טעות קטנה

ככל שאבן קשה יותר היא שבירה יותר לא להיפך. כמו שכתבתי למורטישה: זה ההיפך מפלסטיק: פלסטיק רק ולא שביר אבן קשה ושבירה.

FireDragon

New member
באמת?

הייתי בטוח שזה להיפך.... לא נורא, תודה על ההערה+הארה.

stoneage

New member
האמת, זה לא ממש מדוייק

באופן כללי כן אבל קיימת חשיבות גם למבנה הפנימי של האבן למשל, הכלצית והפלורייט מאוד שבירות - יותר מאשר אבנים אחרות באותה הקשיות . זאת בגלל המבנה שלהן. ישנן גם אבנים שבנויות ממעין חלקים קטנים רבים ולכן נשברות מהר ללא קשר לקשיות למשל אזוריית הסולפור למשל רכה ומתפוררת בקלות כך שהיא תשבר ציקצ´אק למרות שהיא רכה - יותר נכון היא תתפורר.

stoneage

New member
הי מורטישה

את בטח כבר קראת כאן שאני לא מזהה אבנים בלי לראות. נשמע שהראשונה זו מונסטון והשניה טורמלין קוורץ אבל אני כמובן לא מתחייבת. אם אבדה לך אבן כנראה שאותה האבן סיימה את תפקידה עימך. זה אל אומר שאת לא זקוקה לאנרגיות של אבן מאותו הסוג יותר. לכן, אם את נמשכת לאותה האבן שוב, תזרמי עם זה.... קשיות של אבן: התנגדות האבן לשריטה. היהלום שהקשיות שלו היא 10 הוא החומר הקשה ביותר שקיים, היהלום יכול לשרוט כל חומר (פלדה, שיש ,ברזל, כל האבנים שבעולם) ושום דבר לא יכול לשרוט יהלום (למעט יהלום). הקשיות קובעת בין היתר את איכות האבן ומרבית האבנים שהקשיות שלהן גבוהה הן גם יקרות למשל היהלום, משפחת הקורנדום (ספיר ורובי - 9) , טופז, משפחת הבריל ועוד. האבנים המוגדרות כאבני חן יקרות - לכולן קשיות גבוהה. זה לא משפיע על תכונות של האבן מבחינה אנרגטית אבל לכל הקריסטלים קשיות של לפחות 6 לרוב מעל 7. אם יש לך את "סוד הקריסטלים" יש לצד כל אבן את הקשיות שלה. בעמוד 30 יש גם הסבר מפורט עם דוגמאות לכל דרגות הקשיות כאשר הנמוכה ביותר ((1) זה טלק. ככל שאבן קשה יותר היא גם שבירה יותר (תחשבי על פלסטיק - רך מאוד וקשה לשבור האבן הפוכה קשה מאוד וקל לשבור (טבעות האבנים נשברות בקלות למשל, כנ"ל פרוסות אגת ובעצם כל אבן שנופלת על רצפה קשה). לגבי אלו אבנים קשות ואלו רכות, אם אין לך את הספר, את יכולה לשאול ספציפית ואומר לך, לתת כאן את כל הרשימה זה טרוף...משפחת הקוורץ שהיא גדולה מאוד היא 7 מעבר לזה, תשאלי אותי, אשמח לענות

אוו..מעניין מאוד!

אפילו לא שמתי לב שיש ליד כל אבן את הקשיות שלה.. וכמו שאמרת על פלסטיק, זה כמו עלים..כמה שהעלה טרי יותר קשי לשבור אותו, אבל עלים יבשים קל מאוד לשבור.... אני חושבת שאפילו הבנתי!!!!

למעלה