כמה דברים לא נעימים

כמה דברים לא נעימים

קצת עצוב לי לראות את רוב המשתתפים בפורום הזה, מדסקסים בלהט בסוגיות אירוויזיוניות שונות, כאילו שיש על מה לדסקס . חייבים להודות : התחרות הולכת ומתדרדרת משנה לשנה, החל מביטול התזמורת והמעבר לאנגלית . השירים משעממים בטירוף, חיוורים ודהויים, כאלה שאפילו ברדיו לא היו משמיעים . מה שבאמת כואב, זה שרוב מעריצי התחרות מסכימים עם הקביעה הזאת, ומתגעגעים לתחרויות של פעם . מה שכואב, זה שכולם מתפשרים, לא עושים כלום-ומתלהבים משירים דפוקים לחלוטין כמו זה של אסטוניה (העתק רע), ספרד (קקפוניה אמיתית) או יוון (זה הכי טוב שהם מסוגלים?) . למה אי אפשר, במקום לקטר ולהתפשר, להציף את המייל של איגוד השידור האירופי בתלונות והצעות לשיפור? הרי כולם רוצים לבטל את הפלייבקים המשעממים . ומה רע בשפות? זה כל הייחוד של התחרות . לא רוצה לשמוע אנגלית במבטא רוסי כבד, זה מזוייף לחלוטין . בקיצור אנשים - במקום לזמזם את הזוועות של תחרות 2002 (חוץ מקורינה מיי המדהימה), אפשר להזיז דברים, כדי שעד ברלין 2003 נוכל ב א מ ת להנות .

איתמר2002

New member
המממ...

אחרי כל מה שאמרת,קצת מוזר לי-אתה לא חושב שהשיר של גרמניה הוא עוד אחד מאותם השירים הנחותים/חיוורים/ממוחזרים? הרי זה השיר אסטוניה 2001 ALL OVER AGAIN,זה כל 100 השירים של רלף זיגל & ברנד מיינונגר ביחד. לפי דעתי המעבר לאנגלית,עם כל הצער על איבוד האופי של האירוויזיון,דווקא תורם הרבה לפופולריות של האירוויזיון.נכון שהשנה השירים די מגעילים,אבל מבחינת פוטנציאל רדיו המצב כעת יותר טוב ממה שהיה בשנות ה-80 וה-90,שנות השפל של האירוויזיון. מעריצי האירוויזיון צריכים להחליט במה הם מעוניינים- תחרות של שירים שרק הם אוהבים,מכירים.תחרות שמנותקת מכל מה שקורה בעולם החיצון או לתת לאירוויזיון הזדמנות לכוון קצת גבוה יותר. לטעמי אירוויזיון 2000 היה הכי טוב מהבחינה הזו ושירים מתוך התחרות הזו באמת הושמעו ברדיו.חבל ש-2001 ועוד יותר 2002 ממש מאכזבות.

lambada

New member
../images/Emo42.gif צודק! צודק! צודק!

אני ממש מסכים איתך. הוא נופל בין הידיים לא מזמן-לפני כמה ימים ראיתי (בפעם השניה משנת 1999) את אירווזיון 1999 שנערך בירושלים. ופשוט פיהקתי, כל השירים היו אותו דבר! (חוץ מכמה בודדים) הרוב המוחלט היה שירים נוראים, שפשוט רואים שהם "מאולצים" לשיר באנגלית. הרי אם סלובניה היה בסלובנית, או אסטוניה באסטונית, שבדיה בשבדית, זה היה שונה לגמרי-אבל הכל באנגלית! אמריקניזציה במיטבה, איכככככס! יופי, אז תהייה פופלריות- תסלח לי, פופלריות מיי אֶס!!! איך אתךם מסבירים את שנות ה 70-80-90 בהם התחרות היתה בשיאה! והשירים נערכו אאך ורק בשפות המקור של המדינות (להוציא את 98-99)? הרי זה היחודיות! הוצאת התזמורת היא הטעות הכי גדולה, כשראיתי עם אמא שלי את 1985 הדבר הראשון שהיא התלהבה בו זה התזמורת הדומיננטית לדוגמא בשיר הצרפתי. הריי שבלי התזמורת זה לא היה שווה! (הייתם רוצים לראות את קרואטיה01 עם תזמורת!!!) צריך להלחם! להציף! ואם צריך אני מוכן אפילו לא לראות את התחרות הבאה (כמובן אם תהייה תנועה המונית של אנשים - לא רק מישראל, כך שיהייה שינוי שיפיע..) ואם צריך, להכנס בכרסטין מרשל אורטיזי...

Yaniv-DC

New member
איך היא הייתה בשיאה? מאוד פשוט.

קודם כל בוא נוריד רגע מהרשימה את שנות התשעים, שהכינוי "שפל" קצת יותר הולם אותם. איך שנות ה-70 וה-80 היו שיא? מה שונה אז מהיום? הסגנון המוזיקלי השולט באירופה. בדיוק כמו שליז אסיאה לא הייתה מגרדת נקודה היום, גם שירים ישנים ואהובים אחרים היו נשארים היום "ישנים ואהובים" אבל לא גבוהים. העולם זז, המוזיקה משתנה, ובאמת, ברגע שאומרים שקורינה מיי מדהימה... נו, שוין...

אתה מוזמן גם להוריד את שנות השמונים

העליזות, השנים (החל מ 84-85 ) שבהן התחילה הנפילה הגדולה. תא"י.

Euromix - Avi

New member
החלטה קשה...

למעריצי האירוויזיון יש החלטה קשה שתיהיה כואבת בין שתי ההחלטות. אם נשאיר את האירוויזיון כמו שהוא היום (השפה האנגלית וללא תזמורת) אז בעוד כמה שנים אנחנו נמצא באירוויזיון בעיקר שירי רוק אמריקאיים או מוסיקה אלקטרונית שלא מייצגת שום דבר. אני מאמין שאם כך יהיה אז אני, ואחרים, יפסיקו את עיניין הערצה בתחרות. אך אם נחזיר את האירוויזיון לשנים הקודמות שבהם תיהיה תזמרות וכל מדינה תשיר בשפת המקור אז יש שתי אפשרויות למה שיכול לקרות: 1. או שהאירוויזיון יקבל יותר רייטינג מאחר והאירוויזיון יהיה משהו יחודי שכל מדינה שולחת משהו שמייצג את עצמה ולא איזה שיר שאפשר לשמוע אלפים כמותו ב- MTV. 2. או שהאירוויזיון ידעך ולאט לאט ימות בגלל שלאף אחד לא מעניין יחודיות של מדינות. אם אנחנו רוצים להחזיר את האירוויזיון לשיאו אז אנחנו צריכים לחשוב מהם הסיבות שבגללם האירוויזיון הצליח בשנות ה- 70 וה- 80. אנחנו צריכים לנסות לשחזר את הסיבות אללו אבל לא לסתור אותם מהמודרניזציה הקיימת בעולם.

ביג דיל

New member
מה שגרם לאירוויזיון להיות הצלחה

בשנות השבעים והשמונים הוא לפי דעתי שני דברים: 1. השירים היו עדיין רעננים ולא חזרו על עצמם, בלי קשר לשפה. 2. ברוב המדינות היה ערוץ 1 או 2 ולא היתה ברירה, אלא לצפות בתחרות. אולי זה נשמע לא טוב, אבל ככה זה. היום כשיש הרבה ערוצים, ורבים מהם הם ערוצים מארה"ב, אירופה נפתחה גם לתרבות אמריקאית, בין אם אנו אוהבים את זה ובין אם לאו, והשירים (והתרבות על גווניה) משקפים את זה. אני באופן אישי שמח שכל מדינה יכולה לשיר באנגלית. לי כבר אין סבלנות לשמוע שפות שונות. אם אתם רוצים שוני בין השירים, חפשו את זה בלחן ובאופן השירה, לא בשפה. שרית חדד שרה באנגלית והסילסולים נשמעים יופי. זה ייחוד. תורכיה הביאו לחן נפלא השנה, ואני מקווה שהם ישירו באנגלית. אין מה לדאוג, האירוויזיון תמיד יהיה המיינסטרים של המיינסטרים. תמיד יצחקו עליו, אבל תמיד יראו אותו.

טליה ג

New member
תורכיה בוודאי תשיר חצי חצי כמו תמיד

זה מיותר לגמרי כי עם המבטא המזעזע שלהם באנגלית ממילא לא מבינים מילה.

אייל_18

New member
אבל מה באמת אפשר לעשות ?

כל מה שנכתב פה נכון, אבל אני חושב שאתה לא יכול לייחס את הפיהוק של האירוויזיונים רק בהקשר של התזמורת+אנגלית. מדובר גם בסיגנון השירים, הצורה של ההגשה (המנחה ב-96´, האיסלנדית שנתנה את הנקודות לפני שנה, וכו´), השאיפה לאולמות גדולים, הפקות ענק. כמו ש Lambada כתב - זאת אמריקניזציה, וזה לא רק בשירים אלא זה ממש בכל התחומים (ואני לא חושב ככה רק בגלל שאני שונא אמריקאים, ואני שונא!) עובדה, מ-73´ עד 77´ כל מדינה יכלה לשלוח שיר באנגלית, ועדיין, כמה שירים באנגלית היו שם? מדינות בחרו בכל זאת לדבוק בשפה שלהם, או שבכל ה-5 שנים האלה רובם שלחו רק שיר או שניים באנגלית. אז למה היום זה לא ככה? כי העולם השתנה.

טליה ג

New member
צריך לזכור ש...

בשנות ה-70 הרכב המדינות המשתתפות ומספרן היה שונה לגמרי מהיום, ולכן גם השירה באנגלית הייתה פחות נפוצה מהיום. מדינות מזרח אירופה, ששרות ללא יוצא מן הכלל באנגלית, לא השתתפו אז. לעומת זאת השתתפו באותן שנים יותר מדינות דוברות צרפתית(מונקו ולוקסמבורג) שאינן משתתפות יותר. גם איטליה, שבוודאי הייתה שרה באיטלקית אילו הייתה עדיין משתתפת, כבר לא משתתפת יותר. מה שהפתיע אותי כל כך הוא שמדינות ששרות בד"כ בשפתן וגאות בה, גם עברו לשיר באנגלית. כשהוחלט על הנהגת חופש שפה הייתי בטוחה שרק מדינות סקנדינביה, הולנד והמדינות דוברות הגרמנית יעברו לשיר באנגלית, וזה בעצם היה המצב ב-99´(2 מדינות מזרח אירופאיות, אסטוניה וסלובניה גם כן שרו באנגלית), אבל בינתיים האמריקניזציה השתלטה עד כדי כך שאפילו יוון וקפריסין שרים שיר שכולו באנגלית. כמו שאמרתי כבר, אם האירוויזיון היה ככה כבר לפני 20 שנה, לא הייתי בכלל מתעניינת בו. אני עדיין חובבת אותו כנראה רק מתוך הרגל.

למעלה