כמה בעיות...

the wild wind

New member
כמה בעיות...

אוקי.. התוכית שלי (בוטן-קוקטייל) נמאת אצלי כבר שבועיים וחצי והיא פשוט לא מוכנה לצאת מהכלוב!...
היא לא ממש אוהבת אותי כנראה..) ההחתמה יכולה ללכת לאיבוד בגלל זה? כדאי לי לנסות להוציא אותה למרות שהיא לא רוצה? ועוד משהו..אמרו לי שצריך לגוון להם באוכל ולתת פירות (תפוזים,תפוחים וכאלה) ושאני שמה לה בכלוב היא לא נוגעת בזה...יש דרך לגרום לה לאכול את זה? ואחרון.. היא ישנה על הריצפה כל הזמן מקופלת...זה בסדר? אני מפחדת...אף פעם לא גידלתי תוכי..

eari

New member
שינה...

תוכים בדרך כלל לא ישנים על הריצפה! שמת לו מקל או משהו שיעמוד עליו? תוכי חולה ישן על הריצפה!

the wild wind

New member
יש לה מקל בכלוב...

אבל הקטע שלפני שבוע בערך הייתימ איתה אצל הוטרינר והוא בדק אותה וגם טיפל לה בכנף והוא אמר שהיא בסדר..(גם גזל ממני 180 שקל..) אז צריך ללכת איתה לוטרינר שוב?

eari

New member
אממ..

אני לא יכול לומר לך סתם ללכת לוטרינר, אני לא יודע בדיוק מה הסיבה לזה שהיא על הריצפה, מה שכן בדרך כל תוכי שנפגע (לא תמיד חיב ליהיות פגיעה רצינית) הוא מיד ניהיה שקט מופנם ולעיתים גם ישן על הריצפה. יתכן שזה קשור לפציעה שאת אומרת בכנף. אגב היא עדיין פצועה בכנף?

נעה גל

New member
אני מסכימה שזה לא נשמע טוב שהיא

ישנה על הריצפה מקופלת. **חייבים לקחת לוטרינר דחוף**. הוא לא גזל את הכסף, הוא אם אני לא טועה, למד 7 שנים בשביל שבין השאר ידע לבדוק מה קורה עם התוכית וגם הקדיש לך זמן ובדק אותה - נכון? תוכים חולים שוכבים מקופלים על הריצפה ומכיוון שתוכי הוא בעל חיים להקתי, יש להם נטייה להסתיר את המחלה שלהם עד שהם ממש גוססים ועומדים למות. האם עשית בדיקות דם למחלות? הוטרינר שלי אמר לי שבדר"כ אחרי 3 שבועות-חודש שהתוכי מגיע הבית צצות המחלות בגלל התקופה של הסטרס שהוא חש עם המעבר. בקיצור, אם את עוסקת בכסף - אז כדאי שתדעי שני דברים א. אם התוכית תמות ואת תאבדי אותה זה יעלה יותר מביקור וטרינר ב. תחזוקה של בע"ח בבית עולה כסף. אין מה לעשות.

the wild wind

New member
אוי :( הבנת לא נכון..

חח זה לא שאני אומרת "גזל לי את הכסף" כאילו הוא לא עשה כלום-אני ממש מודה לו שהוא טיפל בתוכית שלי ואני גם ממש לא מתקמצנת..זה הקטע שבגלל שקיבלתי אותה מתנה ליום הולדת אני היחידה שמשלמת עלייה- הרחבתי את הכלוב לכלוב שעלה לי 300 שקל+ה150 שהוא עלה בהתחלה (450 ש"ח כלוב) קניתי לה את האוכל הכי טוב שיכולתי למצוא (80 ש"ח) יש לה אבן גיר-או איך שלא קוראים לזה יש לה נדנדה יש לה טיפות מיוחדות למים שקניתי לה אז מתקמצנת אני לא-אני ממש משקיעה בשביל שיהיה לה טוב-אז אפשר להיות בטוחים שאני לא רוצה שהיא תמות-אני יודעת שתוכי זה הוצאה אבל נכון לזמן הקרוב אין לי כסף... אני יודעת שזה נשמע ממש מגעיל...אמרת לי ללכת לוטרינר את יכולה להיות בטוחה שאני אלך (סביר להניח שהיום) כי אני רוצה שיהיה לה טוב...

נעה גל

New member
אני שמחה לשמוע שטעיתי ../images/Emo13.gif

אני רוצה לספר לך מה קרה לי עם הקוקוטיל הראשון שלי. תוכים (לפחות קוקוטילים ולפחות שלי
) הם בע"ח של הרגלים. הם מתרגלים מהר מאוד לשגרה ומפתחים הרגלים משלהם. ערב אחד הקוקוטיל שלי החל להתעטש. לא משהו היסטרי אבל הוא התעטש. בבוקר כשבאתי להאכיל אותו הוא התנהג מעט שונה מן הרגיל. הוא אכל מעט ויצא החוצה ושוב חזר לאכול ושוב יצא. זה טיפה הדאיג אותי אז נכנסתי לפורום הזה ושאלתי מה כדאי לעשות (חוץ מזה לא היו שום סימנים נוספים)? באותו יום לא הייתי כל היום בבית. כשחזרתי הביתה מצאתי את התוכי מת. בפורום חיכתה לי המלצה חמה לרוץ איתו לוטרינר כי תוכים מפתחים מחלות ממש מהר ומתים. השיברון לב שלי ושל הילדים שלי היה פשוט נורא. מאוד מאוד אהבנו אותו והוא היה ממש חבר. מאז אני לא לוקחת צ'אנס. התוכים עוברים בדיקות דם, נלקחים אחת לחצי שנה לבדיקה אצל וטרינר לוודא שהם במצב פיזי טוב, וכל התנהגות חשודה אני ישר מתקשרת להתייעץ עם הוטרינר. זו הסיבה שהגבתי כך. ושוב - לכי לוטרינר. אל תהססי. את יכולה לפני כן להתקשר אליו לתאר לו את המצב שלה ולשאול מה דעתו. יכול להיות שהוא יגיד לך שאין טעם להגיע למרפאה וזה יחסוך לך את הכסף. תעדכני אותנו.

למעלה