כמה בסביבות,

Decadent

New member
כמה בסביבות,

צעיר הרוצה לעבור בגפו לפריז, מעוניין לדעת רקע לסכומים הנגבים למחייה ממוצעת בעיר האורות. שכירות (לא השכרת קרטון, משהו סביר למדי ולא ברובע האיראני )? מחייה-מזון, תשלומים כמו ארנונה , מים וכ'ו? משכורת מינימלית בעיר האורות, בהנחה שמצאתי עבודה? כמה כסף אני צריך להכין לפני תחילת התהליך-30,000 שקלים? (מקווה שפחות)

Decadent

New member
לא ראלי,

מצטער, 30,000 לפי מה שהבנתי לא ממש יספיק-ממש לא יספיק. כמה כסף בכל זאת אתם ממליצים לאגור לפני מעבר שכזה- אני מדבר מן הרגע הראשון בארץ ועד שלושה חודשים ראשונים שם.

Ich Tu Dir Weh

New member
לא ברור לי בכלל.

על בסיס מה אתה מתכוון לעבור? יש לך דרכון של אחת ממדינות הEEA? 30,000 אלף שקל למה? כן אפשר לחיות בפריז 3 חודשים מהכסף הזה אז זה מה שאתה שואל. משכורת מינימלית למה? במה אתה הולך לעבוד? או שאתה שואל מה שכר המינימום בצרפת?

Decadent

New member
הבהרה

כן, יש לי אזרחות אירופאית ( פולנית ליתר דיוק). שכר המינימום, אני רוצה בהתחלה לבסס עצמי ואם אין בררה אז עבודות שחורות. לאחר מכן, אפנה ללימודים. שוב, מה הסכום המינימלי שעלי להצטייד בו למעבר שכזה?

Ich Tu Dir Weh

New member
אני לא בטוח שאזרח פולני זכאי לעבודה חופשית

בצרפת, כדאי לך לברר את זה, מה שכן ב2011 (במאי אם אני לא טועה) בטוח תהיה זכאי לעבודה ללא אישורים. שכר המינימום בצרפת הוא €8.86 לשעה או €1,343.77 לחודש (יום עבודה של 7 שעות). אומנם לא גרתי בפריז אז יהיה לי קשה להעריך כמה אתה צריך, אבל אני יכול להגיד בביטחון ש30,000 שקל מספיקים ל3 חודשי מגורים בפריז לרווק צעיר, למגורים נטו (תזכור אבל שיש הוצאות נוספות כמו כרטיס טיסה מכולה להעברת הדברים מישראל אם אתה צריך והוצאות ראשוניות כמו קניית רהיטים ומוצרים לבית וכו'). תחכה שאחרים שגרים או גרו בפריז יענו ובהצלחה.

Decadent

New member
אם זהו המינימום,

מהי עלות המחייה? אני מדבר רק על להתקיים-אוכל ,חשמל ומים.

אלוניס

New member
אתה דובר צרפתית?

כי גם בעבודות שחורות - אתה צריך להבין מה מבקשים ממך לעשות. אם אתה כן יכול לתקשר בשפה ברמה בסיסית או יותר מכך, ומאוד חשוב לך לנסות את החלום - מאוד ממליצה שתגיע לביקור ותעשה בעצמך את הקניות ואת השיטוט בשכונות. נראה לי לא מציאותי להסתכל על המעבר הזה מבחינת עלויות מינימליות בלבד כי זה אף פעם לא עובד ככה. האקלים באירופה אינו דומה לזה שבארץ ותצטרך על בטוח להתארגן על ביגוד אחרי שתגיע לכאן. תצטרך למשל ביטוח רפואי בסיסי כלשהו. לקנות עיתונים או לשלם עמלה לסוכן כלשהו כדי למצוא מגורים. אם תבחר להעביר חפצים מהארץ על ידי מכולה זה יכול להגביל אותך מאוד בבחירת חדר/דירה למגורים ואם תחליט לקחת איתך מזוודה גדולה וזהו - תהיינה רכישות מסוימות שתצטרך לעשות כאן. אין טעם למשל לחכות חודשיים עד שהמכולה תגיע עם המיטה למשל או כלי מטבח וסכו"ם - כי יש דברים שאי אפשר להסתדר 6-8 שבועות בלעדיהם. שב עם דפי החשבון שלך - על מה יורד לך כסף כל חודש? אפשר "להתכלב" ולהסתדר בלי טלויזיה כי גם ככה הכול שם מדובב לצרפתית אבל האם למשל יהיה לך נוח בלי אינטרנט? בלי SMS ושיחות מהארץ? האם תלך ברגל בכל מזג אוויר ולכל מרחק או שתצטרך בכל זאת תחבורה ציבורית? אתה מתכנן להגיע לעיר מאוד מתוירת והמחירים בה יהיו בהתאם. גם את זה צריך שתיקח בחשבון במיוחד אם אתה לא לא מתכנן לגור בפרבר מהגרים מרוחק. לנו למשל הייתה הוצאה שכלל לא לקחתי בחשבון - בעל הבית דרש 3 חודשי שכירות מראש כי לא היינו מועסקים באותו שלב. 30 אלף ש"ח זה לכן לפי דעתי סכום קטן.

forglemmigej

New member
מה שאלוניס אמרה

חוץ מזה יש אבטלה איומה בכל היבשת חבל בכלל לנסות עכשו, למקומיים אין עבודות , אתה תפשוט את הרגל לפני שתתחיל לשלם שכר דירה.

Nobilis

New member
מה יהיה?

האבטלה באירופה במגמת ירידה בלא מעט מדינות (לדוגמא - באיטליה היא באזור 8%, השיעור הנמוך ביותר מזה שנה), ולא יותר "איומה" ממקומות אחרים בעולם המערבי. ברוב המוחלט של מדינות היבשת (אם לא בכולן) כבר אין מיתון. נכון שהיו זמנים נוחים יותר לחיפוש עבודה, אבל להגיד שאין סיכוי? נו באמת.

Decadent

New member
ואו,

קודם כל תודה רבה! המעבר הוא לא כל כך קרוב-חשבתי יותר לכיוון שנה. אבל אני מניח שדברים כאלה לא עושים באופן ספונטני-אלא אם אתה פאריס הילטון. בהחלט יש המון דברים להסדיר, לתכנן ולחשוב עליהם מראש- אשמח להתייעץ איתך בהמשך הדרך.

dotandvir

New member
אפשר לעבור לנוח

מומלץ מאוד שתדבר צרפתית ברמה כלשהי לפני שאתה עובר אבל אני מאמין שתמצא מה לעשות. גם בשוודיה פגשתי אנשים שבלי לדבר את השפה מצאו עבודות שכלכלו אותם עד שהם הסתדרו. דותן נ"ב מותר לשאול למה דווקא צרפת?

שין

New member
בפריז העיר

עלות של דירת סטודיו עשויה לעלות בין 500 ל-700 אירו. העלויות של מחיה לדעתי - ניתן לומר כלל אצבע של עד פי שתיים מעלות המחיה בישראל. המשכירים בדרך כלל יבקשו ממך אישורי עבודה והוכחות שאתה מסוגל לשלם שכר דירה. עליך יהיה גם להפקיד כדמי פיקדון עד תום השכירות סך של חודשיים דמי שכירות + עלות תיווך שהיא יכולה להגיע לחודש שכירות נוסף. אם אין לך מקום עבודה תתעניין לגבי עבודת הביטחון באל על שמעסיקה די הרבה צעירים.

למעלה