כמה אתם עזורים בספריה ציבורית

אלינקה

New member
כמה אתם עזורים בספריה ציבורית

אתמול ישבתי ליד ילד ותיקנתי לו את שגיאות הכתיב בכל מקום שהיה צריך להיות ה' הוא כתב א' ולהפך כמה אני בעצם עוזרת או שאני מקלקלת? לא נעים לו שהוא יבזבז כסף על הדפסה מלאת שגיאות ואני יודעת שהמורים לא מתקנים שגיאות כדי לא לפגוע בצירתיות של הילד אני יודעת שאני חורגת התפקיד הרשמי מה דעתכם?

../images/Emo140.gifחורגת../images/Emo35.gif כן../images/Emo70.gif אבל כל הכבוד

על המעורבות והעזרה. המורים - מורים, אבל לדעתי צריך להרגיל את הילדים להגיש עבודות מסודרות ומתוקנות, ולא בגלל בזבוז הדפים, פשוט מודעות לנושא צורת הגשת עבודה ורכישת הרגלים טובים.

Sapientia

New member
זה עצוב שמורים לא מתקנים, לדעתי../images/Emo4.gif

זאת באמת הגישה היום?
מה קשור יצירתיות? הם מורים - הם אמורים ללמד. זה בסדר לטעות, אבל אם לא לומדים מטעויות- מה הטעם בביה"ס?

Sapientia

New member
אני אדגים מתחום אחר-

נניח שניגשתי למורה לפיתוח קול. עכשיו- נניח שזייפתי קשות... למה באתי אליה אם לא כדי שהיא תראה לי איך ל-א לזייף
אוי ואבוי אם היא לא תתקן אותי- אני לא אשלם לה!!
שורה תחתונה, אלינקה- עשית מצווה, יישר כוח

מורים פוחדים לתקן

בגלל האינפלציה באיבחונים של ליקויי למידה (אמיתיים, חצי אמיתיים ולא אמיתיים) ויחס של ההורים (מה את רוצה ממנו? הוא דיסלקט) הרבה מורים פשוט חוששים להעיר לתלמידים ולתקן שגיאות כתיב. בכלל, במקום שאבחון ליקויי למידה יהיה דרך לעזור לתלמיד, זה הפך לדרך של קבלת הקלות ולמתן לגיטימציה לא ללמוד.

בהחלט עצוב

אבל חשוב להבין מאיפה זה בא. הטענות לא צריכות להיות מופנות רק כלפי המורים, זהו חלק מתהליך שקרה לחברה שלנו באופן כללי והשחיקה במעמד המורה (מילים נדושות, אבל נכונות). אני אישית כשפסלתי מבחן של שתי תלמידות שהגישו מבחנים זהים לחלוטין נתקלתי באמא שאמרה: "לא נתפסת (על חם)- לא גנבת". כלומר, החינוך שהיא נותנת לבתה הוא שמותר לגנוב, אסור להיתפס. והעצוב ביותר הוא שלא זכיתי לגיבוי מהנהלת ביה"ס (שלשמחתי עזבתי אחרי שנה ועברתי לבי"ס שבו לא הסכימו לתופעות כאלה)

בתיה4

New member
כל זה הוא חלק מכישלון מערכת החינוך

וגם של הנורמות החברתיות. עצוב

למעלה