כמה אפשר להיות לבד?

כמה אפשר להיות לבד?

כבר קרוב ל5 שנים שאני כותבת מדי פעם בפורום הזה ותמיד העצות שאני מקבלת מעררות השראה ונותנות לי כוחות שרק מכאן אוכל לקבל..אני כותבת כאן כדי לקבל חוות דעת, חיזוקים או כל דבר שיהיה לכם לומר לי גם אם זאת תהיה בסה"כ כאפה אינטרנטית מעוררת שלא הייתי יכולה לקבל ב"חיים האמיתיים" בחוץ.
גם הפעם יש לי לא מעט לשתף, לא בהכרח קשור ישירות לאהבה וזוגיות אבל ליחסים באופן כללי.

אני בת 21, עוד מעט משתחררת מהצבא, תקופה קצת מבלבלת.
כאשר מגיע יום רביעי לקראת סוף השבוע אני מתמלאת חרדה כי אני יודעת שלא מחכה לי כלום בבית. יש לי חברות(אין לי חברים בנים בכלל) וכולן בתפזורת, אפילו לא חברות אלו של אלו כי איכשהו יצא לי חברויות אחת על אחת, אבל כבר הרבה זמן שבכלל לא בא לי לענות להן אפלו לטלפון ואני מתנתקת מהן או כי הן מאכזבות אותי, או כי אני פתאום מבינה כמה שוני יש בינינו. שוני לא טוב ברמה שאין לי שפה משותפת איתן. יש לי חברה אחת מאוד קרובה אבל אני לא רוצה לתלות בה את המענה התמידי שלי, אז זה סוג של קשר בערבון מוגבל. נותנת מעצמי הרבה אבל לא את הכל כדי שהיא לא תרגיש שאני תלויה בה או זקוקה לה, כשבעצם האמת היא שהיא היחידה בחיי שאני יכולה לסמוך עליה.
במסגרת הצבא אני לא חיה בבסיס, וגרות איתי שתי חיילות נוספות כך שאין לי הרבה אופציות חברתיות, במיוחד לא עם בנים. ונוסף לזה אני גם משתחררת עוד מעט ולמרות שיש לי כל מיני רעיונות וחלומות לאזרחות אני מפחדת פחד מות מהרגע שבו אחזור הביתה ולא יהיה לי עם מי להיות.
אני מרגישה כל כך לבד. אני מרגישה שאני הולכת ברחוב בתוך כדור זכוכית- אני יכולה לראות דרכו הכל אבל אף אחד לא רואה אותי. אני מגיעה הביתה לסופ"שים ויושבת כל היום מול הטלוויזיה ורואה סרטים, יושבת ומתעוורת מול המחשב, קוראת ושומעת מוזיקה כשבפנים אני רק רוצה לצאת, להתלבש יפה, להכיר מישהו, ללכת לרקוד, ללכת לאיזה פסטיבל, לטייל בארץ ולהינות מהחיים.
אני בחורה די נאה ודי מגניבה שיש לה הרבה מה להציע, אבל אף פעם לא היה לי חבר לתקופה ממושכת שאהב אותי באמת, וזה מצב מייסר כי זה מערער אותי באופן יומיומי ומגביר את תחושת הבדידות שממילא אני מרגישה.
ברור לי שאי החיבור עם בנים נובע מקשר דפוק שיש לי עם אבא שלי. אבא שלי מובטל וגר עם אמא שלו מאז שאמא שלי נפרדה ממנו לפני שנתיים. אנחנו נפגשים לשעה שעתיים פעם בשבועיים וגם זה מתוך מחוייבות, ונסיבות החיים שלו מאכזבות אותי ומעציבות אותי. בדיוק כמו קשרים עם בחורים שפגעו בי מאוד ואיכזבו אותי. אפשר לומר שאני קצת חוששת ונרתעת מגברים כי הם כלכך שנים ממני ואני לא מבינה אותם, אבל יחד עם זאת גם יש משיכה כמעט חייתית כלפיהם, ושני הדחפים האלה- הסלידה והמשיכה מבלבלים אותי עד כדי כך, שזה כנראה מה שאני משדרת- לחץ. פאניקה, למרות הניסיונות שלי להסוות את זה ולהיראות "קול".
המודעות העצמית הכל כך גבוהה שלי היא קשה מנשוא, כי אני מרגישה בעוצמה ומודעת לכל רגש בדידות שמתגנב, ולמרות שגם תחושות של אושר ושמחה וסיפוק אני מרגישה בעוצמה, תחושות הקטנות והבדידות והשיעמום ורגשי נחיתות וחוסר ביטחון מורגשים אצלי באותה המידה, ועכשיו זה רגע כזה שאני מרגישה שיעמום ובדידות.
זה מעצבן אותי.
זה מעצבן כי אני יודעת כמה כיף איתי וכמה אני מצחיקה את מי שמסביבי, וכמה יש לי לתת לבן זוג וכמה הרפתקנית אני יכולה להיות אבל פשוט אין עם מי! אז אני עושה דברים לבד, אבל כל הזמן אני סתובבת עם המחשבה שאני לא לבד כי אני איזו אישה חזקה ועצמאית, אלא פשוט כי לא היה עם מי.
ואת הישועה מכל הפחדים והתחושות האלה אני תולה בזוגיות, שאלוהים יודע מתי היא תגיע, כשגם ככה יש לי רגשות מעורבים ובלבול לגבי בנים ופחד חזק מפגיעה מהם. איך משחררים?

שלום

צרי קשרים במסגרות, עכשיו בצבא ואחר-כך באוניברסיטה. צרי קשרים בגלל חיבה אהבה ולא באופן מלאכותי כדי להכיר. היי אמתית ונחמדה לחבריך, תני להם אהבה, דאגה והתעניינות. גם עיסוקים פרטיים של אדם הם בעלי ערך רב, ורצוי לשתף בהם חברים ולהשתתף בעיסוקים שלהם. חשוב לשמור על יחסים טובים עם המשפחה, הם האנשים הכי חשובים לנו בעולם. תמצאי בן-זוג כשתפגשי מישהו מתאים שתהיה אתו אהבה מתאימה. לחברה הקרובה תני אהבה, השקעה וטוב כנים. עדיף שתתחילי מידידות ותמשיכי לזוגיות כשהקשר יתייצב.

איזו חמודה את=]

תראי,את רק בת 21 ועוד בצבא, בגיל שלך בכלל לא חשבתי על חבר, כל מה שעניין אותי הוא לצאת לבלות, להכיר, להתנסות אז בעניין הזה אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג. את בחורה צעירה ועוד תעברי הרבה דברים בחייך. בקשר לחברות אני ממליצה ללכת לאיזה חוג מעניין בזמנך הפנוי ולפנות את הזמן לעצמך - להתעסק בדברים שמעניינים אותך כי שהאנרגיה שלך תופנה לדברים פרודוקטיביים שימלאו אותך ולא למחשבות שליליות. אפילו חדר כושר או דברים כאלו, בטוח יש לך הרבה תחביבים לפי מה שקראתי, את נשמעת מעניינת. אני מאמינה שבהמשך הדרך כשתתחילי לימודים או שתצאי לטיול בחו"ל את תמצאי את הנישה והחברים (אולי אפילו חבר). הדבר החשוב הוא לא להתייאש ולחשוב חיובי

בנימה זו סיימתי את חפירתי, לילה טוב=]

נהנתי לקרוא אותך

נהנתי פחות לשמוע את הצומת בה את נמצאת בתחושת פיספוס
ויחד עם זאת ראיתי את דבריך כמראה מולי.מזדהה עמוקות
איך משתחררים?גם אני שואלת וזה כלכך נכון לגברי האבא,לרוב יחסים כלפי הבנים בעייתים מובנה ביחסינו עם האבא.המון בהצלחה

רואה 6 6

New member
את באמת מתארת את זה באופן חמוד

ראש על הכתפיים יש לך,את זה אפשר לראות.
להרבה אנשים צעירים שנות העשרים המוקדמות,המעבר מהמסגרות הנכפות לאזור הבחירות החופשיות מאוד קשה. הרבה רואים בדידות ובילבול בלבד.
אני יכולה לומר לך ששנאתי את הצבא,רק בעיות היו לי שם אבל כשהתקרב הרגע להשתחרר חשבתי שאני דפוקה שלא בחרתי תפקיד עם אופק בקבע למשל...
כמו שאני רואה את המצב שלך, את אדם שיודע ליצור קשרים אנושיים, (ולגיטימי שלא יספקו אותך בכל זמן קיים,כמו כעת) עקביים,שאולי לא סיים להגדיר עצמו אינטימית,מינית אבל לא נרתע מחויות וסך הכל,העתיד לא נראה רע.
בקרוב תתמודדי איתו. זה יחייב אותך לפתח עוד ערוצי חשיבה.

The Heretic

New member
כמה דברים..

1. אני גם חשבתי שגברים שונים אבל הם לא. כל בני האדם רוצים להרגיש טוב ושיעריכו אותם. אז ההבדל הוא רק במינים זה הכל. ככה שאל תפחדי שאת מדברת עם איזה חייזר כי זה יכול להיות במקרה גבר בודד בדיוק כמוך שצריך בדיוק מה שאת צריכה.
2. נשמע כאילו את בתקופה תקועה כזאת. הכל עובר :) כלום לא נשאר לנצח גם התקופה הזו תעבור ויהיו יותר טובות.
3. את נשמעת בחורה רגישה לדעתי זו מתנה תשמרי עליה תעריכי אותה גם אם היא גורמת לך הרבה סבל בחיים זו התכונה הכי טובה בעולם. יום יבוא אני מקווה בשבילך שתוכלי לחלוק אותה עם מישהו כי הצדדים הטובים שלה הם ההבדל בין אנשים טובים להכי טובים. וזה מצוטט מאיזה ספר על רגישות יתר שפעם קיבלתי. בהצלחה יקירה.

ודרך אגב- אהבתי בטירוף "מאחורי כל אישה מצליחה עומד גבר שהצליח לעצבן אותה" שבוע טוב!

hello1236

New member
נוגעת ללב

מצטרף למחמאות של המגיבים מעליי, את בחורה עם המון אינטיליגנציה רגשית ובגרות וזה ניכר בכתיבה שלך.

קודם כל, לא נראה לי שנכון בהכרח לקשור את כל הנושאים שהעלית יחד. לפעמים כשרגשות צפים נראה שהכל קשור אחד בשני אך לא תמיד זה כך.
לגבי חברות, את לא נשמעת כמו מישהי מופנמת מדי שמתקשה ליצור קשרים. אז או שתנצלי את התקופה החדשה בחיים כדי להרחיב את המעגלים
החברתיים שלך או שתנסי להדק קשרים עם החברות הקיימות שנראות לך יותר מתאימות לאופי שלך. תמיד תזכרי שהאיכות קובעת ולא הכמות.

לגבי בחורים, שאלי את עצמך אם את בשלה להכיר. אל תתלי תקוות בזוגיות שתושיע אותך מפחדייך כמו שאת כותבת כי את בן אדם בזכות עצמך
והיותך בזוגיות כן או לא, לא תעיד על ההצלחה שלך או האושר שלך. לפעמים זה תהליך שצריך לבנות אותו בהדרגה. ברגע שזו תהיה הגישה שלך, גם
הלחץ והפאניקה מול בחורים ייעלמו.

בכל זאת שאלת שאלה..אז איך משחררים? יש לך בסיס טוב. קודם כל פרקת פה חלק מהתסכול שאת מרגישה ולפרוק זה טוב, אפשר גם לעשות את זה
עם אנשים קרובים או משפחה אם זה מרגיש לך נכון. יותר חשוב מזה, את מעריכה את עצמך ויודעת שמגיע לך טוב. אז עם כל כמה שאת מפקפקת
בעצמך, אני חושב שאת סה"כ בשלב מעבר לדרך יותר טובה ונכונה מבחינתך. נראה שיש לך את כל הנתונים לעבור את הבאסה ואני מאחל לך בהצלחה! :)

The Heretic

New member
שרגשות צפים נראה שהכל קשור אחד לשני

אהבתי, מחשבה שאשתמש בה פעם הבאה שארגיש ככה מוצפת.

Ani Ldodi

New member
סיפור חיי

ואפילו לא התחלתי לחיות עדיין..
לא באמת.

צל שחור,עננים אפורים ברקע ויללת זאב
החיים האלה טובים מדי בשבילי

את יודעת, גם לי היתה תקופה

כשהייתי חיילת, שהרגשתי בידיוק ככה.

אני חושבת שאין לך מה לדאוג, רק קחי אוויר וחכי שהתקופה הזו תיגמר.
את תשתחררי והחופש המטורף הזה מהמסגרת ייתן לך כלכך הרבה הזדמנויות לשינוי, את אפילו לא תביני מאיפה זה בא לך.
וזוגיות זה לא משהו לתלות בו את כל התקוות שלך, להיפך. את תדאגי שהחיים שלך ייראו בדיוק איך שאת רוצה אותם, ואז הזוגיות תהיה הדובדבן שבקצפת.

לגבי הפאיקה שאת מרגישה בחברת בנים... אני לא רוצה להיות מאלה שצועקות "טיפול! טיפול!" אבל יכול באמת להיות שהסיפור של אבא שלך השפיע עליך, ואולי כדאי לך כן להתייעץ עם מישהו לגבי זה.
אבלרק את יכולה לדעת אם יש או אין צורך.

הכול מתחיל בבית ההורים

אין ספק שאביך הדמות שאמורה להיות חזקה מגוננת משמעותית יצרה אצלך קונפליקט חשש ודואליות ביחסך לגברים.את כותבת נפלא קולח ומאוד אותנטי ברגע שתעשי אימון אישי רומנטי תלמדי לאהוב אתת עצמך להחצין נקודות באופי שמייחדות אותך תשתחררי ותתחילי לשדר שאת מעוניינת בקשר.אני מניחה שאת רוצה ללמוד וגם באקדמיה את תכירי המון חברים חדשים.אני בטוחה שהמהפך שלך או טו טו בדרך רק שחררי את אביך בהקשר של גברים תעשי הפרדה.

מקסימה שלי את !!

אז כן, אני "עוקבת" כבר שנים אחרי הפוסטים שלך שתמיד מרגשים וגם מעציבים אותי מאד.

את חייבת , פשוט חייבת לערוך שינוי גישה באופן דחוף.

את רוב הזמן חיה את חייך סביב היעדר זוגיות, יקירתי, את בת 21..... ובאף גיל, את לא יכולה לתלות את אושר חייך בקיומם של אנשים אחרים.

אני לחלוטין מבינה שלא קל לך... הורייך נפרדו , את בקשר לא טוב עם אבא שלך, והאמת שאין לך איזה שהוא "מודל לדוגמא" של תמיכה, אושר, זוגיות מוצלחת.

קודם כל, תדעי שחברה אחת טובה ואמיתית, עדיפה על 10 אחרות, גם לי יש רק חברה אחת ממש טובה, אני כן תומכת בה הרבה עכשיו כשהיא בתקופה קצת קשה,

והיא תמי שם לצידי, זו חברות .

דבר נוסף, בדידות היא תקופה זמנית שלצערי תתכן לפעמים בחיים... בין אם זה בין תקופות, בין עבודות , במעבר לעיר אחרת, בעצמאות של מגורים מחוץ לבית.

וכולנו הרגשנו אותה יותר מפעם אחת.

את תמיד יכולה ללכת לחוגים שונים - ריקוד, צילום, ציור... כל דבר, כך תוכלי להכיר אנשים חדשים, להכניס לחייך אנשים שיש להם איתך מכנה משותף.

דרך נוספת - האינטרנט - דרך מעולה להכיר אנשים , שוב - לא רק הכרות רומנטית זוגית, אלא באופן כללי הגדלת מעגל החברים האישי, מניסיוני האישי אני אומרת לך שזה כלי מצויין.

פורומים, קבוצות בפייסבוק .

יחד עם אלה, גם אם לבד, עדיין תמצאי מה את אוהבת לעשות בשביל עצמך, אני למשל הולכת לבד להליכות ארוכות על חוף הים..... זה מרגיע אותי, וזה משהו שהוא שלי בלבד עם עצמי.

הפואנטה היא, שפשוט חשוב מאד לא לתלות את האושר האישי בסביבה שלך בהכרח, גם אם יש חברה אחת, גם אם אין חבר... אז מה?

תבני את העולם שלך . את בחורה נאה, רגישה, חברותית... תבני את הערכתך העצמית, את בטחונך העצמי, את עצמך...

מה את רוצה לעשות בחיים? ללמוד משהו? לעבוד? מה העתיד שלך יהיה?

ברגע שתבני את עצמך, את העולם שלך, את תראי שתמגנטי אלייך אנשים שירצו להתקרב, גם בנים, גם בנות... אל תהיי כל הזמן סביב זה שאין לך חבר, זה משדר לחץ שמרחיק

ממך אנשים, וזה סתם מיותר..

תרגישי חופשיה לפנות אליי גפ במסרים אם תרצי, אשמח לעזור לך.

את כל כך צודקת

פשוט תמיד עם המילים המדויקות. מדהימה אותי.

אני מודעת לחשיבות הרבה שיש בלעשות דברים לבד. גם כדי ללמוד להיות לבד ולהסתדר לבד ולחיות עם עצמך בתחושת שלום ואפילו ליהנות מהלבד שלך, אבל בעיני צריך איזון מסויים, להיות גם לבד וגם ביחד, וכשהאיזון הזה קצת משתבש בתקופות מסוימות אז זה פשוט מאוד מפחיד ואני מחפשת פתונות מידיים להשתיק את הבדידות הזאת- לפעמים בקניות, לפעמים בסתם הליכה ארוכה עם מוזיקה חזקה באזניים..ואך טבעי שאני אחשוש מבדידות נצח, אפילו שבפנים אני יודעת שזה לא משהו שהגיוני שיקרה, זה מתגנב ומעלה חרדה. לא ברמה מוגזמת אבל לפעמים ..
איך את מרגישה שאת מתמודדת עם הלבד שלך או עם תקופות שאת מרגישה בדידות? ובעינייך כולם מרגישים ככה לפעמים?

ובקשר לעניין האנטרנט- יצא לך פעם ליצור קשר אמיתי פנים מול פנים עם מישהו שהכרת באינטרנט? ואני לא מדברת על אתרי היכרויות וכאלה..סתם אנשים שפונים אליך במסרים או במייל.?

למעלה