כמה אנלוגיות ....

Proteous11

New member
כמה אנלוגיות ....

כמה אנלוגיות... 1. כיבד : ניקיון א. מעל : בגידה ב. עקב : עקבות ג. קרס : הריסה ד. פשט : עירום כיבד = טאטא , א יוצר את ב , או א מביא למצב של ב .... , המשפט של אנקורי : א הוא מי שביצע את ב .... התשובה שלהם היא 1 , לדעתי התשובה הכי פחות גרועה באנלוגיה הזאת זה ג, קרס ( זה לא מנוקד ... ) הביא למצב של קריסה ... 2. ודאי : ספק א. חד גוני : צבע ב. שבע : רעב ג. רב שנתי : משך ד. נמוך : גובה אנגלוגיה קלאסית עם משפט פשוט אבל שוב אנקורי מוזרים משהו .... ודאי זה שאין בו ספק ..... התשובה שלהם היא ד , נמוך זה לא שאין בו גובה , ערך הגובה קיים אצל אנשים נמוכים , הערך של הגובה פשוט נמוך ... אבל קיים .... במצב של ודאות אין ספק , הספק לא קיים ולכן לדעתי לפחות התשובה לא מתאימה ... לדעתי ב יותר מתאימה .. 3. העתקה : מקום א.חיקוי : מקורי ב. פיצול : שלם ג. תרגום : שפה ד. הסכמה : דעה העתקה = שינוי מקום ... א הוא שינוי ב ... פיצול הוא שינוי השלם .... הם נותנים את, תרגום : שפה בפתרון והמשפט שלהם הוא : מעבר מב' מקורי לב' אחר .... תגידו מה אתם חושבים , תקנו אותי אם אני טועה .... תודה בכל מקרה .. האנלוגיות מהספר השמן של אנקורי ..

PinkyRaSta

New member
אוקיי ../images/Emo210.gif

הוממ 1) אתה צריך לשים לב ולבחור את היחס הכי קרוב. מעל זה מישהו שעשה משהו שהביא לבגידה. זהו פועל אקטיבי, כמו שכיבד זה מישהו שעשה משהו שהביא לניקיון. קרס זה אומנם משהו שגרם להריסה, אבל זהו פועל פאסיבי. הבניין קרס לבד, אין פה מישהו שגרם לו לקרוס. 2) שבע זה מישהו/ משהו שאינו רעב. (כלומר, הם הפכים) זה לא אותו יחס של 'ודאי' ו'ספק'. ודאי זה דבר שאין בו ספק. 3) זה באמת קשה, התחכמו כאן. אני האמת לא תמיד מגדירה יחס בין א' לב'.. אלא לפעמים ממציאה משפט קטן שמקשר ביניהם כמו 'העתקה של מקום' ואז מה שהכי מתאים זה 'תרגום של שפה'. אומנם גם ב' יכול להתאים.. אבל אין קשר מוחלט בין 'פיצול' ו'שלם'. אפשר לפצל עוד הרבה דברים, אינסוף דברים.

Proteous11

New member
לאנשים נמוכים יש גובה ... :)

אומנם הערך שלו במספרים הוא לא גדול , אבל יש להם .... בודאות אין ספק = הוא לא קיים , זה לא שיש והערך שלו קטן ... אין .. :) תודה :).....

IDLVI

New member
לדעתי אתה צודק

ב-100%, התשובות שלך היו התשובות שלי.. הבעיה באנלוגיות זה שגם אם ניסחת אנלוגיה ודאית שמתאימה רק לתשובה אחת, עדיין יכול להיות שכוונת המשורר היא שונה. נתקלתי באנלוגיות כאלה גם בספר של קידום

למעלה