כמה אנלוגיות...

sivan83

New member
כמה אנלוגיות...

היי לכם... יש לי כמה אנלוגיות שאני לא יודעת לעשות את היחס בינהם... תעלה: לכרות 1) כוונת : לצלוף 2)מים: להרתיח 3)גדר:לחצוץ 4)מדורה:להבעיר התשובה היא 4 (אם אני הולכת על היחס שבתשובה 4 הגעתי ל:כדי שיהיה מדורה צריך להבעיר משהו... אבל זה לא נשמע לי הגיוני להגיד כדי שתהיה תעלה צריך לכרות משהו... וגם אם כן.. איך מגיעים לזה?!?! ) הוחבא: הסתתר !)הוחזר:שב 2)הוזמן:בא 3)הושלך:זרק 4)הוענק:קיבל התשובה הנכונה היא 1. הדבר היחידי שהגעתי אליו הוא שהוחבא זה סביל והסתתר זה פעיל... מקטרות:פומית 1)חרב:ניצב 2)טלאי:בגד 3)לפיד:נר 4)כף:מרק השתובה הנכונה היא :1 ... אבל למה!??! זה הכל לבנתיים... עוד אנלוגיות בהמשך...

eyeball

New member
תשובות

לכרות הכוונה ליצור תעלה כמו שלהבעיר הכוונה ליצור מדורה. הוחבא:הסתתר -אותה פעולה עם פעיל וסביל -כמו שכתבת, מה צריך יותר מזה ? פומית זה קצה המקטרת כמו שניצב זה קצה החרב.

sivan83

New member
עוד אנלוגיה

להשאיל : להשתמש 1)להעניק: למסור 2)להרויח : להשקיע 3)לתרום: להזדקק 4)להפקיד:לשמור התשובה הנכונה היא 4 הקשר שאיליו אני הגעתי הוא: אם א' ביקש להשאיל מ ב' אז הוא רקצה להשתמש במשהו של ב' אבל זה לא מתאין לתשובה...

TRIPLEfnH

New member
יהיה נחמד אם להבא...

לא תרשמי את התשובות בצמוד לשאלה.

lernery

New member
להשאיל - לתת למישהו חפץ

למטרת שימוש. להפקיד- לתת למישהו חפץ למטרת שמירה. זה קצת טריקי, בגלל שבשביל לבנות משפט נכון לגמרי צריך להתאמץ לא לכלול מילות יחס- אם למשל אני אכתוב "להשאיל - לתת למישהו חפץ על מנת שישתמש בו" אז זה לא ייצא כל כך טוב.

sivan83

New member
שאלה בפ.ט.ל

1)מסופר כי איגור הגיבור האגדי היה מסוגל להרים סייח בפטלתו 2)"הפסק להציק לאחיותך", הפטיל עליי אבא בקולו 3)לאחר בדיקת העובדות,הגעתי לידי מסקנה כי קובלנותיך אינן מופטלות 4)רינה חשה תפטולת על הדרך שבה הנתנהל הויכוח מישהו יודע?!?!

sivan83

New member
אם כן התשובה היא:

3... אבל מה זה הרעים עליי אביו בקולו?!?! אם כבר זה לא אמור להיות רעם עליי אביו בקולו?!? הרעים לפי הגדרה מילונית זה הכעיס הקניט הרגיז, וכאם האבא כועס לא?!?

lernery

New member
הרעים זה צעק

דיבור חזק כמו רעם... אני לא יודע מה כתוב במילון, אבל זה מה שמדברים עליו בדרך כלל. חוץ מזה לפעמים זה בהשאלה, כשהכוונה היא שהוא אמר דברים חריפים.

למעלה