כמה אנוסים?

כמה אנוסים?

האם יש פה הרבה אנוסים ? אני כמעט מתחילת הפורום ונשארתי לצערי עדיין אנוס ! תענו בבקשה!

אני כבר לא אנוס

ואף פעם לא הייתי, פשוט למדתי לאכול את העוגה משני הצדדים ולהשאיר אותה שלם, אני עושה כל מה שבא לי בחיים, ומצד שני נהנה מהחלק הטוב שיש ביהדות ``החר[א]דית``, אני טוב עם ההורים ועם המשפחה והכל על מקומו יבוא בשלום אז למה לכם להרגיש אנוסים? תזרמו עם החיים ותלמדו לרקוד על 2 החתונות גם יחד וכאן המקום לברך ברוך הבא כי אני חדש פה ואני מקווה למצוא כאן את מקומי בחלק הטוב של העוגה

אתמולי

New member
אנוס לפחות לעוד הרבה זמן

בשלב זה לא יוצא מהארון חיצנית נראה אחלה דוס אבל במציאות כבר מזמן לא מתפלל אוהב ללמוד גמרא וחומש עם מפרשים היסטוריה של העם היהודי כולל מחקרים על שינויים בתחם ההלכה ובדומה עד מתי אשאר במצב הזה באמת לא יודע

אצלי בדיוק הקטע של הלימוד גמרא וכו`

זה מה שעשה לי קשה בחיים אני מתעניין בדברים אחרים כמו לאכול מצה מרור נרות חנוכה אני אוהב את האפקט של הדבר וכו`

אתמולי

New member
חנוך דאום כתבה ב"הארץ"

קאתי את הכתבה של חנוך דאום במוסף של העתון הארץ והתחלתי לשאול אתעצמי האם אני מסוגל כתוב ספר דומה ולבעצם לכתוב על כל התהליך של יקוד על שתי חתונות להשאר עם הכיפה על האש ולהתייצב בבית הכנסת כאש ציך ולנהל דו שיח ממש לא נימסי עם בורא עולם האם אני מסוגל להגיד ברביםאת כל מה שיש לי בלב פנימה לבוא בטענות אל בוא עולם ולשאול בפהסיא את כל מה שיושב לי עמוק בבטן

רק אלוהים יודע עד כמה הוא לא ידוע...../images/Emo189.gif

לדעתי הרבה שחושבים שהם כבר נפלטו ממעגל האנוסים , נמצאים עדין בתוכו וכפויים להרבה כללים שבישל עבורם מי שהמציא את אלוהים והגהינום, לדוגמא הצביטה בלב כשאוכלים בכיפור או שזוללים חמץ בפסח... . להתנתק לגמרי זה להסתכל לאלוהים בעיניים ולומר לו -'ביננו,שנינו יודעים שאתה לא קיים'... ולכן אנוס חביב,אנחנו בחברה טובה של אנוסים, ולא רק בפרטי לבוש... אנוס לדבר אחד-כאנוס לכל התורה כולה

למעלה