כמה אחוזי נכות?

יש רשימה ארוכה של הורים שקיבלו

גימלה חלקית או נשללה בכלל, למרות שילדם בספקטרום. אנחנו למשל מקבלים 50%, למרות שדר' סמואל ציין שבננו זקוק להשגחה מתמדת. הוא הדגיש שלא מדובר ב"אוטיזם הגרעיני" (מושג שלדעתי לדר' סמואל יש זכויות יוצרים עליו) וזו הסיבה לגימלה החלקית. לסיכום הוא ציין שיש צורך בבדיקה מחודשת מידי פעם, אולי הילד כבר לא יזדקק לגימלה (הוא כנראה קורא את החלומות והתפילות שלי) "החיים לא תמיד הוגנים" בביטוח לאומי ולכן אלו"ט הגישו את הבג"ץ המדובר. ואני מחזיקה אצבעות.

vered73

New member
מענין המושג הזה... אולי הייתי צריכה

להזכיר אותו בערעור לבטלא. שם ה"אוטיזם הגרעיני" של הבן שלי לא מוכר רטרואקטיבית. SORRY אבל בכל פעם שעולה המילה בטל"א יש לי ויברציות שליליות ולרוב הן באות לידי ביטוי במקלדת...

איריס56

New member
אחוזי נכות

היי עלה תאנה, מגיעים לך 100% רטרואקטיבית שנה אחורה. אם יש לך מסמכים המוכיחים שהלקות היתה קודם לכך את זכאית מגיל 90 יום. הכל תלוי בכך שהם מקבלים את התביעה שלך. בהצלחה, איריס

רוויטלג

New member
שנה רטרואקטיבית

הזכאות ה"עקרונית" היא מ - 90 יום. אולם החוק מאפשר רק שנה רטרואקיבית כך שרק אם יום האבחון הוא לא יאוחר משנה מאז גיל 90 הימים ניתן לקבל גימלה מ-90 יום, אלא שבד"כ אין אבחון כל כך מוקדם ולכן כל העניין תיאורטי. למיטב ידיעתי בעבר לא היתה הגבלה של שנה רטרואקטיבית בלבד וזוהי חקיקה חדשה בשנה האחרונה.

למעלה