כל שנה אותה בעיה!!!

loco21

New member
כל שנה אותה בעיה!!!

הייתי בטוח שהפורום יוצף בהודעות עצבניות על השיפוט, אבל התאכזבתי לראות שלא. אני חייב להגיב על מה שהיה באליפות ועם כל הכבוד לנפשות הפועלות, ויש המון כבוד, יש גבול!!! לא יתכן שיעודדו צנחנים להשתתף בתחרות, הללו יתאמנו ויוציאו כסף על צניחות אימון, יגבו מהם כסף על השתתפות בתחרות, כאשר התוצאות מכורות מראש ואינן הגיוניות אף לעינו של צופה לא מנוסה. מי שקורא יודע על מה מדובר וזה ממש חבל. מה הבעיה להקים סגל של 4-5 שופטים שינקדו כל צניחה, כאשר בכל קטגוריה יש 4/3 שופטים ומי שיש לו נגיעה אישית לא שופט. אומנם, אנחנו נכנעים לאילוצי הספורט בארץ אבל, יש בסיס אתי כלשהו שחל בכל העולם ויש לאוכפו! לדעתי במקום לעודד השתתפות זה פשוט ימנע אותה בעתיד, ואני כבר שמעתי על כמה צוותים מאוכזבים שלא ישימו שקל על השתתפות נוספת אז... חבל, חבל, חבל!! אני מקווה שיהיו תגובות בנושא של כל הצדדים ופעם אחת ולתמיד יעשו משהו בנושא שכן, אחרת לא נתקדם לעולם!

FalxOri

New member
בתור מישהו שלא יודע

אתה מוכן להסביר לי? ואגב, היתה ויש בעיה מאוד רצינית בלמצוא שופטים מספיק מקצועיים בארץ. המעט שמבינים בשיפוט הם בדר"כ גם מתחרים. האופציה האחרת הייתה להביא שופט מחו"ל אבל זה לא הסתדר. שוב, אם אתה טוען שהיה משהו פסול בשיפוט אני אשמח אם תהיה יותר ספציפי O

loco21

New member
תבקש את קלטות FF מתחילים

תראה את רמת המשתתפים, ביצוע תרגילי החובה כמו שנכתב בתקנון+ ביצוע צניחת הרשות ותאמר האם המקומות שדורגו הגיוניים. לא נמצא אפילו אחד/ אחת שלא הביעה פליאה אדירה ואף גיחוך על האבסורדיות של התוצאות.

loco21

New member
אני מחפש תמיכה על מנת ללמוד ולשפר!

אני חייב לציין כי אינני מחפש לעשות רעש ובלאגן ואני כותב כחיצוני לעניין משום שהנפשות הפגועות נמנעות מכך.המטרה היא ללמוד ולשפר כי אם לא אני בטוח שהתחרות הבאה תהא מצומצמת מאוד. מה שהיה היה ולא ניתן לשנותו, אני בטוח שכל המתחרים יודעים מהי רמתם וכי אנחנו מעריכים אותם לפיה.

Alkup

New member
לא ראית הודעות עצבניות בפורום, כי

למקרה של השנה זה כבר לא יעזור, אלא אם האיגוד יבדוק את עצמו ואת הקלטות מהתחרות שוב, יראה שהשיפוט שנעשה בשמו היה מוטעה ומוטה, ויתקן את הטעות. למי שלא מכיר את הסיפור: בתחרות FF חובבים התחרו 6 צוותים (מבצע + צלם). באחד מהם המבצע היה בנו של השופט (
). הצניחות של הצוות הזה, לדברי כל מי שראה אותן (כולל עבדך הנאמן וכולל אנשים שמבינים יותר ממני בספורט) היו בלי להעליב, לא טובות, ובטוח שלא ראויות להיות ב-3 המקומות הראשונים. למרות זאת, הצוות הנ"ל קיבל את המקום השני בתחרות, על חשבון אחרים, שהביאו צניחות הרבה יותר טובות. אני כבר לא מדבר על זה שהמבצע לא התאמן כמו שאר הצוותים בזמן האחרון, ועל זה שב-2 צניחות החובה, תרגיל אחד מתוך ה-3 בוצע הפוך (בכל צניחה מחדש) - דבר שבמקום אחר בעולם כנראה לא היה עובר... אני והצלם שלי זכינו במקום השלישי, דבר שנראה מוזר לאור הצניחות הגרועות של המקום השני. זה בקטנה - כי מה שיותר מפריע זה שהיה צנחן שהביא אחלה צניחות, ונראה שהוא בכלל לא נלקח בחשבון במתן הציונים ולא נכנס לשליישיה הראשונה... כמו שכתב פה לוקו - עושה רושם שעוד לפני קיום התחרות, אפשר היה לדעת פחות או יותר מה יהיו התוצאות ומי יהיו הזוכים. אני סירבתי להאמין למי שאמר לי בזמנו שזה מה שיקרה. הייתי אופטימי ותמים. בעסה. מסתבר שברגע שמתחרה נשפט ע"י אביו - התוצאה כנראה לא אובייקטיבית, וזה לא משנה כמה אני אוהב את המשפחה. אם אין שופטים אובייקטיבים ו/או לא מתקננים חוקים שיאסרו על קשר בין השופט למתחרים ו/או מביאים שופטים נוספים שיוכלו לתת ציונים בצורה אובייקטיבית - אולי באמת אין טעם לעשות תחרות בארץ. לא הייתי בלופ הזה בשנה שעברה, אבל הבנתי שאותו סיפור עלה גם אז. אולי הייתה פה בעייה נוספת: ייתכן וכל קטגוריה צריכה שופט משל עצמה, שממוקצע באותה קטגוריה... להלן ציטוט מפרוטוקול ישיבת האיגוד שפורסם פה לפני 3 שרשורים: "שיפוט : יקיר יבדוק עם טאף ממועדון סקיכיף את נכונותו לשפוט כמו כן בועז גורן יחזיר תשובה אם יהיה מוכן להצטרף לצוות השופטים , זמי יצורף לצוות השופטים." לגבי טאף ובועז - אם לא רצו אז לא רצו. אבל האם זמי הצטרף? מישהו יודע אם זה קרה? אחרי שאני אירגע קצת, אני אעלה פה שרשור עם תמונות מאתמול. נראה לי. יום טוב!
אורי.

yanivw

New member
לגבי שנה שעברה

בשנה שעברה התחרתי בקטגוריית FF חובבים (ואף זכיתי ביחד עם וייסי הצב במקום שלישי), לא זכורה לי שום בעיית שיפוט אז.

נכון

שנה שעברה אתה לא זוכר כי זה לא קארה! הצנחן עזב את התחרות אחרי 2 צניחות (לא יודע מאיזו סיבות...). אבל כמה שאני זוכר, על 2 צניחות האלו הוא קיבל ניקוד גבוה! אבל שנה שעברה היה בעיה אחרת שהשנה כבר מצאו פתרון מצויינת...

k u t i 1

New member
בתור מי שהשתתף...

תודה רבה על התמיכה והעלאת הנושא אבל בקטנה. באמת חבל לי בעיקר על ה-120 ש"ח ששילמתי מה גם שמלכתחילה לא חשבתי להשתתף. התאכזבתי מאוד, אבל האמת שאני כבר לא מייחס לזה חשיבות. את הפירגון האמיתי קבלנו מהסובבים וזה הכי חשוב. עד השנה הבאה אלוהים גדול והאמת שאני למדתי את הלקח. תודה על כל הפירגון, קופר ומיכאל במיוחד!!!

Z o o k

New member
אולי ניתן לחברי הפורום לשפוט בעצמם.

בתור אחד שלא ראה את הצניחות, ולא את התוצאות הסופיות (מעניין למה...), אולי אפשר להעלות לפורום את סרטוני הצניחה של המתחרים כדי כולם יוכלו לראות על מה אתם מדברים? גם בלי כל קשר לתחרות ולתוצאות, אני אשמח לראות את הצניחות. מי יודע.... אולי שנה הבאה אני ושי השני (המתעלף) גם נשתתף

FalxOri

New member
OK

אין לי מושג לגבי השיפוט כי לא ראיתי את הצניחות וגם לא התעמקתי במי השופטים. צריך לבדוק אם יש בתקנון משהו לגבי ערעור, גם באליפות עולם אפשר לערער. בנוגע ל120 שח זה נדרש כביטוח ע"י חוק הספורט ואין דרך להמנע מזה. אם לא היו עושים ביטוח ומישהו היה נפגע זה היה לא נעים (ורוב הביטוחים הרגילים לא תקפים אם אתה מתחרה). חבל לי שאנשים יצאו בהרגשה לא נעימה ואני יכול להבטיח לך שחברי הנהלת האיגוד (כולל ועדת הביקורת) יפיקו לקחים אם יש. O

k u t i 1

New member
זה כבר לא משנה...

סך הכל כל התחרות אמורה להיות באווירה ספורטיבית, של פאן וקידום הספורט. שכן, אם להיות כנים המשמעות של התוצאות ברמות האלה (FF מתחילים) היא מזערית. ברגע שמסיבה זו או אחרת האווריה נעכרה ויש כל כך הרבה מרמור אז לא השגנו את התוצאה. ערעור כשלעצמו או שיפוט חדש של חברי הפורום רק יעכיר יותר אז, מי שיש לו מה לומר בכיף וכמו שצויין יש ללמוד לקחים.

למעלה