כל סיום הוא התחלה חדשה, ותמיד הפרידה היא קשה

shtuty

New member
כל סיום הוא התחלה חדשה, ותמיד הפרידה היא קשה

לפני יומיים הגשתי את הסמינרים שלי. זהו, סיימתי תואר ראשון. ביום ראשון כבר אתחיל תואר שני, שיהיה עוד אחד...
אז סיימתי, והייתי בהיי, ושלחתי לאבא תמונה של כל הסמינרים, שיהיה גאה בבת שלו. וויצאתי בערב לחגוג את המאורע. ויום אח"כ ישנתי מלא, להשלים שבועיים חסרי שינה. והייתי אתמול ברוגע ובכיף כל היום, כי יש רק שבוע חופש. ואפילו התחלתי לקרוא ספר, כי במדעי הרוח אין זמן לקרוא ספרים להנאתי האישית.
ולמרות תחושת ההיי על סיום התואר, ולמרות ההתרגשות מלהתחיל אחד חדש, מהתחושה שאני עדיין עם כיוון בחיים קמתי הבוקר עם קצת תחושת ריקנות... שוב אותה תחושה שאני מסיימת משהו חדש ואמא לא יודעת. כמו שהיא לא יודעת שהתחלתי תואר, כמו שהיא לא יודעת שהשתחררתי מהצבא, והתגייסתי לצבא, וסיימתי תיכון וסיימתי יסודי.... ועוד מלא מלא דברים.....
ןזו מחשבה קשה תמיד, שגם את זה היא לא תדע, וגם כאן היא לא איתי לחוות את זה ולהתרגש איתי. ואולי אפילו לצחוק עליי על זה שאני ישר ממשיכה לעוד תואר, שאני רצינית מידי.
והתחושה הזו היא אף יותר קשה כי היא נחוותה כבר כל כך הרבה פעמים, ולמרות שכבר השלמתי עם המוות, ולמרות שאני רגילה לזה שהיא לא כאן, בכלל לא זוכרת איך החיים איתה נראו, היא לא הולכת, היא לא נעלמת, היא רק מתעצמת. וזה כ"כ כ"כ קשה ומתסכל, לדעת שזה ימשיך ללות אותי. לדעת שכל שמחה ואושר שאחווה ילוו גם בעצב.
נכון, זה חלק מהחיים. אני יודעת. כבר למדתי את זה מזמן.... אבל כל פעם מחדש, המחסור הזה, בכל שמחה, בכל סיום, בכל התחלה מעלה איתו את הקושי של הפרידה ממנה....

אשבל1

New member
ההודעה שלך כל כך ממחישה למה אנחנו כאן

בפורום, קוראת ומזדהה ומזילה דימעה, רק אנחנו יכולות להבין את שכתבת: " היא לא הולכת, היא לא נעלמת, היא רק מתעצמת. וזה כ"כ כ"כ קשה ומתסכל, לדעת שזה ימשיך ללות אותי. לדעת שכל שמחה ואושר שאחווה ילוו גם בעצב"

שטוטי יקרה, כל הכבוד לך על סיום התואר, על ההשקעה ועל הכוחות להמשיך הלאה לתואר שני, בטוחה שאת גאה בעצמך ויש לך על מה...

mykal

New member
מברוק על הסיום המוצלח

וברכת הצלחה בהמשך.
אני מרגישה איתך את הצורך לשתף את אמא בכל מה שעובר עלינו,
ואגיד לך מה אני עשיתי/עושה וכנראה אעשה,
כדי 'להרגיע את הצורך הזה--
אני מנחמת את עצמי, שאלולא אמא ואבא שלי--לא הייתי מי שאני,
ואני בטוחה שגם את אלולא אמא שלך, שחנכה אותך כ"כ טוב, ויצקה בך
את החריצות את היכולת ללמוד.
מחזקת אותך בדרכך ומאחלת לך הצלחה.

shtuty

New member
תודה על העצה :)

אין ספק שזו עצה מעולה.
ואין לי ספק שאשתמש בה בהמשך!

עדיה222

New member
shtuty - המון ברכות לסיום התואר!

איזו התרגשות! מהמעט שאני זוכרת - אז באמת כל הקיץ שאחרי סיום השיעורים לתואר הוא בסימן העבודות הסמינריוניות... וגם, אני מבינה שממש עבדת ועבדת עד הדד ליין, עד הרגע האחרון, בנשימה האחרונה... ואז זורמים כל הכימיקלים של ההתגייסות הגמורה, וכשמגישים את העבודות באמת יש היי.
וה-היי כל כך מבקש, כל כך קורא לאמא, שתשתתף. כל כך רוצים לבוא הביתה אל אמא אחרי המאמץ העצום, ולהגיש לה חלק מזר הדפנה שלנו.
אני משתתפת בשמחה שלך ובחלל שלך.
נחמד מאוד שאת צופה שאמך היתה צוחקת עליך שאת רצינית מדי, שאת ממשיכה מיד לתואר השני... זה נפלא.

shtuty

New member
רצה לאבא

רוצה לשתף אותו בעיקר (בכל זאת, הוא ליווה אותי כל החיים, ותמך כלכלית בכל התואר...)
אני חושבת שחלק מהקושי והגעגוע לאמא הוא לא בהכרח ברצון לרוץ לאמא (שגם קיים כמובן, קיים ולא עוזב), אלא הפעם זה היה הרצון לרוץ לאבא, צילמתי את שלושת הסמינרים וישר שלחתי לאבא את התמונה מלווה בהודעה שהבת שלו סיימה את התואר, ודווקא כאן מופיע קושי- אני לא רצה לאמא, אני רצה לאבא, כי ברור לי לגמרי, כמו בכל 15 השנים האחרונות שאני רצה אליו. בהתחלה עוד רציתי אותה, אבל היום אני כבר רוצה לרוץ לאבא... וזה קשה.

birka

New member
מזדהה לחלוטין..

כל הנקודות התחלה-סיום האלה פשוט מתישות.

שטותי ...

ברכות לרגל סיום התואר.
איזה יופי!

וכמו בכל כך הרבה מקרי בחיים שלנו, מתערבבים הרגשות השמחים והעצובים. מבינ כל כך את התחושה...

שולחת חיבוק גדול,
וגאה בך מאוד בהישגים!

שטותי יקרה!

אני לא מאמינה שסיימת תואר והתחלת כבר את השני!!
אני זוכרת ש"ליווינו" אותך לצבא.. לא להאמין איך שהזמן עובר ואנחנו ממשיכות ומתקדמות בחיים..
ואמא לא מתקדמת איתנו, ואנחנו תמיד חוזרות לכאן לעדכן ולהתעדכן. כאילו כאן היא איכשהו קיימת. או שכאן פשוט יש מי שמבינה..

בכל מקרה, כמו שכתבת- זה תמיד ילווה אותנו. בכל התחלה, בכל סיום, בכל שלב בחיים, וסתם ככה ביום יום.. אנחנו לומדות לחיות עם זה כי אין לנו ברירה אחרת. ומזל שיש את המקום הזה שתמיד אפשר לבוא ולדעת שיש מי מבינה אותנו, או אנשים קרובים שאולי לא יבינו אותנו עד הסוף, אבל יחבקו ויאהבו אותנו...

מחבקת אותך!! המון בהצלחה!!

למעלה