כל מני

tiltnit

New member
נשים מדהימות- כואב לי לי - וגם הפחד מפחיד

מפוחדת מאוד , לפני 4 חודשיים היתה לי דלקת ולאחר בדיקה וגינלית נמצא לי ציסטה קטנה + אנדומטריומה מזה הדבר הזה אנדומטריומה ? אולי יש נס רפואי שזה יעלם
למה מגיע לי, יש לי כ"כ הרבה שאלות לא פתורות למרות שאני אמא ואני רוצה עוד ילדים בחיי , מישהי מכאן יכולה מעט להסביר לי בנושא?

חבובית1

New member
שלום בנות - שאלה

עברתי לפרוסקופיה שבוע שעבר, הרופא גילה אנדו' דרגה 3, והוא הצליח לנקות את הכל. אתמול קיבלתי את המחזור והכאבים ממש נוראים, הרבה יותר מאשר הכאבים לפני הניתוח - אני ממש לא יכולה לתפקד. האם זה נורמלי - חשבתי שאחרי הניתוח אני אמורה לחוש הקלה בכאבים.

SANY55

New member
היי בנות מבררת לגבי אחותי וזקוקה לתגובות שלכן

היום אחותי גילתה לי שהיא סובלת במחלה הזו והיא עשתה ניתוח לפני 4 חודשים. רציתי לברר מה הסיכויים להריון אחרי הניתוח הרופא התחיל איתה סבב של 3 מחזורי הזרעות ואם לא אז לעבור להפריות. במה תוכלו לעזור לנו מה אנחנו צריכים לדעת? אשמח לקבל תגובות תודה רבה.

אילת59

New member
מומחה לאנדומטריוזיס

בנות אני חיבת בדחיפות לדעת מי ה-מומחה בארץ בתחום . לא יכולה לסבול יותר את הכאבים תודה מראש

שלום לך

בטאגליינס יש לך הסברים יפים בנושא כדאי להציץ. ממליצה בנוסף לפנות למרפאה בתה"ש לבדיקה והערכה של המצב. אנחנו כאן

זואילי

New member
זה לא חדש

כשהגעתי לשלב הטיפולים וניסיתי בכל דרך "לברוח" מהטיפול הרגיל של הסטימולציה, שאלתי על האפשרות הזאת. (עשיתי שיעורי בית בפורום פוריות), התשובה שקיבלתי הייתה בעיקר לגבי - אם כבר להגיע לשאיבה עם הרדמה רק בשביל ביצית אחת... אז עדיף לעשות את זה בדרך הקונבנציונלית ובאותה הרדמה לשאוב כמה שיותר... לא ההרדמה שיכנעה אותי כי זה באמת חלק שעבורי הוא פשוט. מה שכן שיכנע אותי היה הפחד שלי מהסיכויים של הפרייה אחת והחזרה אחת - מול מס' גדול יותר של ביציות והפריות, וכך גם החזרה של יותר מעובר אחד והאופציה למוקפאים שסבב כזה "קל" יותר מסבב מלא. (לא שעדיין הצלחתי גם עם 8 או 6 ביציות בכל פעם...) לדעתי זו בהחלט אופציה טובה, אבל לא לאנדואית. מה שתמיד מרגיז אותי, שעל עוד אופציות לטיפולים צריך לשמוע ממקורות אחרים ולא מרופא הפריון שצריך לפרוס בפני המטופלת את כל הגישות ולתת לה (בעיקר) לבחור מה מתאים לה. (ופה כבר יש את העניינים הכלכליים ואחוזי הצלחה של יחידות IVF על גב הבריאות של הנשים). דעתי בלבד..

השאלה

למה לא נתנו לך דיכוי אחרי הניתוח? אין חוקים באנדו.....יש והווסת הראשונה אחרי ניתוח כואבת מאוד ואחר כך משתפר.....ויש שלא .... עדיין לא מבינה למה לא לקבל דיכוי בגלולות לאחר ניתוח. בכל מקרה תדברי עם הרופא שניתח אותך לגבי הכאבים האלה....וזה שקיבלת ווסת. תרגישי טוב

זואילי

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

נשמח אם אחותך תקפוץ אלינו לביקור פה.
על סיכויים להריון שלה, אין לאף אחת מאיתנו מושג. לא רק שאנחנו לא רופאות, גם איננו מכירות את אחותך וההיסטוריה הרפואית שלה.
היא צריכה להיות מטופלת ע"י רופא פריון
ורצוי אחד שגם מבין באנדו.
כדאי שהיא תעשה צילום רחם, ואם חלילה יש בעייה בחצוצרות, אז היא תוכל "לדלג" על שלב ההזרעות.
אם הרופא נותן לה איקקלומין - אז בשום אופן לא יותר מ - 3 סבבים עם התרופה הזאת.
כדאי גם להתחיל לבדוק את נתוני בן הזוג (נתוני הזרע). זה מה שעולה לי כרגע. שיהיה

אילת59

New member
תודה על ההמלצה

איזה תגובה מהירה . קבעתי לסוריאנו שמעתם על פרופסור גולן מוולפסון? אמרו לי שהוא מעולה

SANY55

New member
אשמח לעוד תגובות בבקשה../images/Emo140.gif

זואילי שלום לך אחותי לצערי לא תכנס לפורום כי זה לא היא אני כאן במקומה עם הרבה מידע שצברתי תודה על התשובה

זואילי

New member
מצטרפת לזק

דברי עם הרופא שלך ועדכני אותו במצבך. אם הוא לא נתן לך דיכוי לא לפני הניתוח ולא אחרי - אז גם על זה תדברו. או שתפני לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. לחוש הקלה בכאבים - זה לא קורה תוך שבוע. לפעמים זה לוקח גם יותר זמן. לפעמים הכאבים המוכרים עדיין שם כשמגיעה הווסת. מתי יש לך ביקורת אצל מי שניתח אותך?

tiltnit

New member
עזרה זק- אני לא מוצאת הסברים מאמרים כל שהם

אני מתה מכאבים. הכל בגדר חשש למרות באולטרסאונד ראו שיש את הגורמים האם יש מרפאה טובה בצפון? המון תודה

בוקר טוב

בצד שמאל של המחשב מתחת לפרסומות יש קטגורית "עוד בפורום" כנסי שם למאמרים, קישורים, טאגליינס..... בכל אחד מהם יש נושא שאליו את יכולה להיכנס על ידי לחיצה עם העכבר.......בהצלחה... וכשכואב לא מחכים הרבה לוקחים משהו שאליו רגילים.....ואם זה מוגזם אז תפני למיון או למוקד הקופה שלך. לגבי מרפאה בצפון...יש כאן בעמוד הזה שירשורים של בנות מהצפון שהמליצו על רופא ומרפאה....(שירשורים של talior3 ו - m i k a3)....

למעלה