כל מי שנרשם לסדנה

Bluescale

New member
כל מי שנרשם לסדנה

לשבועיים לשם החלום הצלול ראשון, אנחנו מתחילים. דבר ראשון - המשימה לשבוע הזה היא למצוא עוגנים בחלומות + להרגיל לבדיקת מציאות פעם בשעתיים + זיכרון של יותר מחלום אחד בלילה. הכלים - בדיקות המציאות שבהם נשתמש יהיו השבוע בדיקות ויזואליות (קריאה,שעון) ופיסית (ידיים) תיזכורת = קריאה - קוראים משפט קצר (משלט או ממודעה או מכל מקום זמין אחר) מסתובבים וסופרים עד חמש (אבל באמת סופרים) מסתובבים חזרה לשלט וקוראים שוב פעם. אם השלט השתנה או שנעלם או שהופעתם במקום אחר בכלל = זה חלום. שעון - מביטים בשעון מתרכזים בכל המרכיבים שלו. אם הוא רץ כרגיל והתאריך נרשם בסדר ואין שום בעייה אז רוב הסיכויים שזה לא חלום :) ידיים - הבט ביידים (הכל נראה נורמאלי?) אם כן התקדם לשלב הבא - סתום את האף בלחיצה עם האצבעות ותנסה לנשום (מצליח? זה חלום) *זאת בדיקה של שנייה אחת בדיוק = הצצה סתימה נשימה עמוקה או חוסר נשימה תלויי אם זה חלום או לא. כלים נוספים - יומן חלומות. אני מזכיר הרישום ביומן בנוקודת תחילה ולאחר מכן בפירוט. הסבר: שלב I - לפני השינה ------------------- שכב בנעימים ממש לפני ההירדמות ותחילת השינה ופשוט תשנן בראש משפט אחד פשוט "אני הולך לישון ולחלום ובבוקר כשאתעורר, אזכור את החלומות שחלמתי" תחזור על המשפט הזה למשך 5-10 דקות לפני ההרדמות ותן לעצמךלהירדם ולישון \ *טיפ = אפשר גם לדמיין את עצמך קם ומתחיל רישום ביומן החלומות... שלב II - התעוררות ------------------- עצור. אל תפקח עיניים רק תסגור את השעון המעורר וזהו. שכב במיטה ותאמר לעצמך "עכשיו אזכר בחלומות כמו שאמרתי" ותתרכז טיפה על "מה חלמתי הלילה?" בשלב הזה תהיה זרימה של נתונים מהחלומות (תמונות, צלילים או עלילה) חכה. אל תרשום את הכל במעורבל, פשוט תן לנתונים לזרום וזכור אותם. *אם לא הגיעו נתונים פשוט תנסה לבצע שליפה אסוציאטיבית מהזיכרון (אולי חלמתי על הכלב שלי, אולי חלמתי על תעופה וכו'...) שלב III - רישום בנקודות ------------------------ רשום את החלומות בנקודות מרכזיות (עלילה כללית, דמויות שנתקלת בהם, חפצים מיוחדים, סוג החלום וסוג הראייה (חלום בלהות, רגיל, צד שלישי). אל תרשום את הפרטים הקטנים תוכל לשלוף אותם בשליפה אסוציטיבית אח"כ. עדיף פשוט לרשום כמה שיותר חלומות בנקודות. שלב IV - פירוט --------------- אם יש לך זמן, בשלב הזה תרשום את פרטי כל חלום וחלום. אם אין לך זמן, גם אם תחזור אחרי העבודה, אתה תזכור לפחות חלק ניכר מהפרטים בחלום בהצלחה לכל המנסים - נא להגיב למודעה הזו כדי שאדע מי משתתף ובנוסף כל בוקר/צהריים/ערב אפרסם הודעה "יום ראשון לסדנה" "יום שני לסדנה" וכו'... נא להגיב עם הפרטים "מספר חלומות שזכרתי, חלום אחד מוזר (אם היה) והאם התמדתי היום בבדיקות המציאות" בהצלחה לכולם!!! פבל.

t o m e s 4 0

New member
תודה אני בפנים

תודה אני יעשה את זה היום בלילה ואני עושה את יומן החלומות במחשב הכי כיף תוך כמה זמן אתה חושב נכול לחלום חלום צלול?

Roy1232

New member
עשיתי את זה כבר היום -

היה לי זיכרון חלום אחד ברור מאוד. כבר גיליתי שחוש הראייה והפרטים הקטנים הם הצדדים החזקים בחלימה שלי - הצבעים היו חדים ומרשימים בניגודיות שלהם (ירוק דשא לדוגמה, צבע הקיר של המבנה, המרקם (לפי העין)) וזכרתי פרטים קטנים מאוד הרבה יותר מאת העלילה עצמה. בסך הכל התחלה יפה
.

t o m e s 4 0

New member
כן זה הצליח

היום הבוקר הראשון אחרי שכתבתי חלום ראשון ביומן!!! אני לא מאמין אני לא זכרתי חלום כבר יותר מחצי שנה ולילה אחד שחזרתי בו שעה שאזכור את החלומות גרם לי לזכור חלום אחד כמעט בשלמות לא לגמרי תודה ואני ממשיך בהכל !

t o m e s 4 0

New member
אגב לגבי מה שכתבתי למעלה

לכל אלה שקשה להם להתרכז תעשו מה שאני עשיתי לקחתי את השעון שלי לא הדיגיתלי ושמתי אותו לידי ואז התאמתי את הקצב שבו אני אומר מחר בבוקר כשאקום אזכור את כל חלומותיי אחרי כמה זמן של אמירה של זה יחד עם קצב המחוגים זה מתנגן בראש כזה אגב זכרתי שניי חלומות בלילה היום!!!

Pericles

New member
תודה (אני בפנים),

אני אנסה את זה מחר. לבחור בדיקת מציאות אחת?

jooxz

New member
חלום אחד - מאד בפירוט

ואני עושה בדיקת מציאות עם שעון, עם סתימת אף ועם כיבוי והדלקה של אור כשיש מתג בסביבה

למעלה