כל מיני.....

• פותח הנושא cgady
  • פורסם בתאריך

cgady

New member
כל מיני.....

ראשית תודה לחגית 35 על הקישור.בנוסף יש לי שאלה דחופה ואשמח אם תוכלו לענות לי.(אולי מיקי או בת שבע או בעלי נסיון אחרים יודעים?)האם ידוע על קשר כלשהוא בין מחלת עור הקרויה אטופיק דרמטיטיס ובין טוראט?(בהנחה שיש טוראט במשפחה?)ושאלה נוספת האם יש לכם מושג אם ואיך אוכל להחליף את הכינוי שלי כאן בפורום?

cgady

New member
עוד שאלה...

האם להפרעות שינה בגיל צעיר (גילאי 0-2) יש קשר לטוראט שמתפרץ בגיל 7?

שביק

New member
cgady ערב טןב

מחקרים ונסיון מראים, שלעתים הפרעות שינה הם סימנים או הוכחות (על פי הבדיקות במעבדות שינה) לטוראט או לADHD. מבחינת גיל, צעיר מדי לאיבחון לגבי טוראט. לגבי הפרעות שינה יש לבדוק מה הסיבות ומאיזה סוג של הפרעת שינה לוקה הזאטוט. לסיכום: לעתים טיפול בהפרעת שינה פותר על בעית הADHD כאשר אינה הפרעה אורגנית ניאורולוגית. לילה טוב והעיקר הבריאות.

שביק

New member
cgady שלום, עד כמה שידוע

לי כיום, בבירור, יש קשר בין אטופיק דרמטיטיס לבין טוראט. דבר זה התברר לי בודאות לפני זמן לא רב ע"י רופאה נורולוגית. לא ידוע לי הסבר מדעי ברור איך. ידוע שרבים בין לוקי טוראט לוקים גם באלרגיות שונות. בין השאר, אסטמה ואטופיק דרמטיטיס.

mazy

New member
השאלה היא....

אם מי שסובל מאטופיק דרמטיטיס, ייתכן שילקה בטוראט? מה השכיחות של לוקים בטוראט שסובלים מאטופיק דרמטיטיס?

שביק

New member
מזי יקרה שלום, הסיכוי קיים. כמובן

שישנם גם מרכיבים נוספים. אך מהרופאה הנוירולוגית הבינותי שיש קשר ממש הדוק. ידועים מספר מקרים של ילדים, פעוטות, שלקו באטופיק דרמטיטיס ולאחר שנים מספר אובחנו גם כבעלי תסמונת טוראט. לגבי הסדנא, התקשרי ואסביר לך. שולחת חיבוק, שביק

למעלה