כל מילה מיותרת

סוג ב

New member
למה אצלנו לא?

בבית ספרנו, לא הזכירו את פרשת המן וראיתי בפורום כמ"נ הודעות על מתן אוכל לציפורים. בחיים לא שמעתי על זה. אם הייתי שומעת על זה, זה היה מדגדג לי באוזן. אבל אין כרגע רגישות בצידי הראש. אז w.t.f ? שמישהו יתנדב להסביר? אני לא מבטיחה לזכור עד השנה הבאה...

סוג ב

New member
אגב

קיבלתי את זה במייל ולא הבנתי למה הכותרת היא : חחחח גדול

גבעון 1

New member
אני אנסה להסביר לך

ישנו מדרש, המספר כיצד כשמשה רבנו, בישר לישראל שבשבת לא יירד מן, ורק ביום שישי יקבלו מן במנה כפולה... אכן ביום שבת לא ירד מן, אך דתן ואבירם(אלה שתמיד מחפשים איך לעשות למשה, חיים קשים) יצאו החוצה באור ראשון ופיזרו מן שאספו ביום שישי, כביכול המן ירד גם בשבת, ולא כמו שאמר משה. באו הציפורים וכירסמו את המן שפיזרו דתן ואבירם. וכשקמו בני ישראל בבוקר , ראו שדברי משה התקיימו(בזכות הציפורים), לכן יש עניין מיוחד לפי מדרש להאכיל את הציפורים... שכר על פעולתן למענו של אבי הנביאים.... עד כאן מקור המנהג.... לדעתי בלי קשר למדרש, המאוחר הזה... הרי שזה מנהג יפה ואין לגחך עליו. הוא מחנך לאהבת הסביבה והחי... (ולא דיברתי על מנהגי הספרדיים בעניין)

rachel437

New member
סיפורי הארי פוטר

לפי התורה בני ישראל מנו ביציאת מצרים למעלה משני מליון איש, כיצד השיגו שני אנשים בודדים מן לשני מליון איש וכיצד הצליחו שני אנשים לחלק את המן בבוקר אחד לשני מליון איש? לאלוהים פתרונים.

גבעון 1

New member
הארי פוטר מיוצאי מצריים?

לא ידעתי שהארי פוטר היה מיוצאי מיצריים, לא צריך בינה יתרה להבין את הסיפור הזה, הם הבינו שמשה אמר שלא יהיה מן בכלל, לא למליון איש וגם לא לשניים.... מה מסובך בזה?

סלסרו

New member
לא הבנת.

לפי הסיפור שהבאת, דתן ואבירם פיזרו בשבת על הבוקר, לפני שכולם התעוררו, מספיק מן למיליוני איש (רייצ' היתה נחמדה ועשתה הנחה ל2 מיליון איש, כשלמעשה לפי הסיפור היה לפחות 3 מיליון אם לא יותר). איך יתכן ששני אנשים בלבד יוכלו א) לאסוף מספיק מן לכזה מספר עצום של אנשים לפני השבת (ולשמור אותו בהחבא מבלי שאף אחד יראה..), ו-ב) לפזר אותו תוך מספר שעות בודדות? מדרשים זה נחמד, אבל להאמין בהם כאילו שהם באמת קרו זה אווילי.

סוג ב

New member
כמו שהיה קפיצת הדרך

בטח גם היה איזה צימצום שטח וריכוז זמן. הגיוני ביותר!!!

גבעון 1

New member
אני חושב

שדווקא אתה וריצ' לא הבנתם, הסיפור שהבאתי , עוסק באמונה בירדת המן בשבת, היינו אם לא יירד מן לא יירד בכלל, בין למליון בין לשניים. אז נניח שלפי הסיפור המדרשי, היה להם עניין להראות שמשה, לא מדייק... לצורך כך מספיק לפזר כמות מסויימת שאכן תראה, שמשה טעה.... להבנתי המדרש לא טוען שהם פיזרו כמות אדירה של מן... מה שעניין אותם זה לערער על האמונה במשה. ואת זה הם יכלו להשיג בכמות לא גדולה יחסית שתפוזר היטב במקום מרכזי.... המדרש הזה איך שלא יהיה הוא מאוחר, אבל נחמד...

rachel437

New member
צריך להאכיל את התולעים, לא את הציפורים.

ויותירו אנשים ממנו עד-בוקר, וירום תולעים, ויבאש; (שמות פרק טז). משה רבינו שהיכה את פרעה בעשר מכות מצרים, קרע להם את הים, הוריד להם מן מהשמים, באים שני אנשים מפזרים שני קילו פירורים וע"י כך מערערים את אמונת העם במשה? ואתה מאמין לסיפור הזה? תן לאבות אבותיך קצת יותר קרדיט.

למעלה