כל כך מיואשת

כל כך מיואשת

שלום

מניחה שחוץ מעצות טוב שאפרוק.
אז אני הייתי האישה האחרת. המאהבת וכל המילים האחרות שמייחסים לזה.
בת 31 . הוא בן כמעט 40.
אשתו גילתה לא מזמן.
אני די רציתי לסיים את מערכת היחסים לפני שנה וחצי (מאז שהכרנו ארבע שנים- שבהתחלה היו מאוד אינטנסיביות ובניסיונות הפרידה שלי הרבה פחות אינטנסיבי).
חשבתי שכבר לא אוהבת אותו, שמוכנה לוותר עליו,בשנה וחצי שניסיתי להפרד ממנו בעיקר רבנו נורא. בגללי, ניסיתי להרוס את הקשר ונורא התעצבנתי עליו כל הזמן, אבל לא הצלחתי לומר שלום באמת סופי.
יש לציין שהוא באמת היה החבר הכי טוב שלי, זה שלעולם לא היה לי.
לפני שפגשתי אותו לא היתה לי באמת זוגיות יציבה ואמיתית. זה הדבר הכי קרוב למרות שגם זה נהפך למשהו מאוד הרסני.

מאז שהיא גילתה אני מחורפנת לגמרי. היא לא גילתה הכל, סתם ראתה איזה אימייל והוא סיפר לה איזה סיפור שהיה משהו כמו חודשים. היא לא יודעת רבע וכנראה שתסלח לו.
אבל הוא מת מפחד עכשיו- על הילדים שלו. נלחם בכל הכוח שלא יתפרק הנישואים. ועל הדרך וויתר עלינו- בקטע שאומר שבמילא היה לנו כבר כל כך רע ואני נפרדתי ממנו כבר מלפני המון זמן ( למרות שבכל השנה וחצי הזאת
נפגשנו לפחות פעם בשבוע)
אני איבדתי את זה. מרגישה שלעולם לא תהיה לי אהבה. אובסיביבית עליו. אובססיבית לגבי שנהם.
מנסה להשתקם אבל יוצרת איתו קשר מדי פעם מתוך שיגעון של אובסיביה וגעגועים והרס עצמי.
רבה איתו באטרף כי כנראה מרגישה שזאת הדרך היחידה עוד לייצר איזשהוא סוג של קשר.
כמובן שלא מתגעגעת למה שהיה באמת בשנתיים האחרונות. אלא להתחלה - ולזה שהוא היה חבר כל כך טוב ונאמן בשבילי( מצחיק לומר נאמן במקרה שלו)
מתגעגעת למסירות שהייתה. שאיננה עוד. מנסה לבעוט לכל עבר כדי להשיג משהו ממה שהיה. יודעת שזה קרב אבוד מראש.שזה הרסני לשנינו.
בכל השנה האחרונה היו איומים מרומזים מצידי. אבל היום כבר ממש איימתי עליו שאני אספר לאשתו הכל. לא התכוונתי לעשות את זה , גם לא התכוונתי או רציתי באמת לאיים. אבל לא שולטת בעצמי.
לא מתפקדת.
הלכתי כבר לפסיכאטר לקחת כדורים והיום הלכתי לקבל תגבור במינון כי לא עובד ( סבלתי מדכאונות כל חיי).
יש בי משהו שהיה מת לדבר עם אישתו- למרות שזה הדבר הכי דפוק בעולם. מבינה שאני פשוט במצב נורא ונוברת בדברים הלא נכונים בקטע של הרס עצמי.
יש ימים שמצליחה להתאפס- לצאת לאיזה דייט, לתפקד טוב בעבודה, לעשות ספורט.
אבל יש גם ימים כאלה שנופלת כל כך נמוך. לתהום.
מה עושיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
היה עדיף לא לטעום את טעם ההתאהבות בפרי האסור ולא לסבול כל כך .
כל כך הרבה סבלתי בשנים האחרונות האלה.
אני משתגעת. מישהו ?????????????????? בבקשה כל הנבגדות לשעבר והמוסרנים על תיכנסו בי. ברור שאני מצטערת שנכנסתי לכל העסק ומשלמת על כך ביוקר רב כרגע

אהבה היא דבר מוזר ...

היא אדישה לגבולות, להגדרות, לסטאטוסים, לגיל, למראה, ולעוד מגוון דברים.

את מה שהיה אין לך דרך למחוק, וגם לא להשיב לאחור.
אין גם מה להצטער על מה שהיה ונעשה.
ולמרבה הצער (?), מה שהיה, כנראה שגם לא ישוב עוד. אפילו לא דומה.

ובסיטואציה של שניכם (בעיקר שלו) - כנראה שגם טוב שכך.

לטעמי, שום דבר מועיל וטוב לא יקרה מזה שתספרי או תדברי עם אשתו.
לא לאהובך לשעבר. וגם לא לך.

קשה לי על סמך המעט שכתבת להציע משענות להישען עליהם בתקופה קשה זו כדי להתחזק, להתנקות ולהיבנות מחדש - אבל את חייבת למצוא אותן בעצמך.
להתפרק מכל הרע שאת סוחבת איתך, להתרסק כהוגן אם זה מה שצריך, ולאט לאט להתחיל לבנות מחדש.

בהצלחה רבה !

לפמיניסטי

צודק.
הקלישאות נכונות.
אני חושבת שהקבלה צריכה להיות- ומזמן היתה צריכה להיות שמה שהיה לא ישוב. לא איתו וגם לא עם אחרים ( הטעם הממכר של מה שהיה איתו).
אם אצא מזה יהיה דברים אחרים. בתקווה.
כל כך מפורקת, כל כך קשה עכשיו.
למה זה נגמר כל כך רע. למה משכתי את זה כל כך לתהום מבישה.

לא התכוונתי

ללכת לקלישאות.

מה שהיה איתו לא ישוב.
ודאי שלא איתו.

הוא ישוב בגוונים שונים - עם אחר (או אחרים).

קשה לך עכשיו, וכנראה שיהיה יותר רע לפני שיהיה יותר טוב.
אבל יהיה יותר טוב. אם תאפשרי לעצמך להתאבל, ולשחרר.

זה נגמר רע - כי רובנו, נוטים לרכושנות, ולא נוטים לשחרר את מה ש"היה שלנו"
וחלקנו, במאבק הבעלות הזה, עלולים לרדת נמוך.

קרה. קורה. יקרה.

קלישאות

קלישאות הם קלישאות עד שאתה פוגש אותם בחייך ואז הם נהפכות לאמת אחת גדולה וצרופה...

אין שום דבר רע בקלישאות, אני מאמינה גדולה בהם

neomiad

New member
התבלבלתי

תראי. מצד אחד התאהבת בגבר נשוי שלא היה זמין לך - רצית ולא רצית מערכת יחסים? מה קיווית שיקרה, ומה חשבת ששסביר שיקרה?
אח"כ רצית להפרד, ופתאום כש"קיבלת מה שרצית" התברר שדווקא לא רצית את זה כמו שחשבת ואת איימת עליו שתגלי לאישתו כדי שיהיה איתך.
את לפעמים בסדר ולפעמים בתהום.
היו-יו שאת מתארת, נשמע לי מתיש. הבחור וויתר על הקשר, ואת צריכה לוותר על היו-יו. אחרי כ"כ הרבה שנים, את בכלל זוכרת איך לחיות חיים יותר מאוזנים? מציעה לך ללכת לטיפול כדי ללמוד את זה מחדש (או מהתחלה) פשוט כי מגיע לך יותר שלוות נפש מזה, פחות דכאונות ופחות לונה פארק של רגשות.

למבולבל

גם אני הייתי מבולבלת. כבר אחרי חודשים הבטחתי לעצמי שאני מסיימת את זה. ושזה לא טוב ויחד עם זאת זה היה כל כך משכר וכיף ומדהים- שזה הותיר אותי מאוד- ממ- מבולבלת! וחסרת החלטיות.
ועם מלא יו יו מתיש.
כבר לא זוכרת איך לחיות בצורה יציבה.
לא מכירה את עצמי. מי הייתי בכלל לפני ארבע שנים? כל כך לא רלוונטי.
אלו גילאים כל כך קריטים.

אבל מה שנכון- שזה היה מתיש. אני מותשת. וצריכה לזכור שכל כך הרבה זמן התאוויתי במקום מסויים שבי שזה יגמר. ויהיה משהו חדש.
זה פשוט שעכשיו אני במקום נמוך - דווקא עכשיו במקום נמוך שקשה לי לראות את המשהו החדש הזה אפשרי או בקרבת מקום

chenby

New member
את צריכה

כנראה איזה שוק תראפי...
העניין הוא לא הוא ולא אשתו... העניין הוא שאת חיה באמונה שהוא הסיכוי האחרון שלך לאהבה, כנראה שגם לפני כן לא חשבת יותר מידי על עצמך כמישהי שראויה לאהבה, אחרת ייתכן ומראש לא היית מכניסה את עצמך לקשר אסור.
ואולי פסיכיאטר זה לא הפתרון? אולי כדורים זה הבריחה הקלה עבורך? עובדה שזה לא עוזר לך ואת רוצה להגדיל את המינון...
אני במקומך הייתי מבררת על טיפול מסוג אחר - משהו מעמיק יותר שיעזור לך להיכנס פנימה לעצמך, ללמוד להכיר את עצמך, לסלוח לעצמך ולמצוא את המקום הזה שבו את אוהבת את עצמך.
יש לך הזדמנות פז עכשיו להתחיל. הקשר הזה נגמר, במקום לחשוב על האובססיה על משהו שממילא סבלת בו, תמחקי את המספר שלו וכל דרך התקשרות אתו ותתחילי לברר על טיפול אמיתי. אם את רוצה המלצות לסוגי טיפולים שלדעתי יוכלו לעזור לך, את מוזמנת לפנות אליי במסרים.
את רק בת 31, וכל יום אפשר להתחיל מחדש - אם תתני לזה.

מה שצריך ונכון לעשות

נכון שלא בהם אני צריכה להתרכז. וכל התעסקות בהם היא בריחה למקום הלא רלוונטי.
פעם , כשהכרתי אותו- וזה היה כל כך חזק ומטורף מבחינתי התחלתי עם הזמן לחשוב באמת שזהו הסיכוי האחרון שלי לאהבה אמיתית וגדולה מהחיים שכזאת. לקח לי הרבה זמן להתגבר על זה.
אין לי ספק שאני צריכה עכשיו עזרה של כדורים- כי אני במצב כל כך לא טוב שאני ממש חושבת מחשבות על מוות . מסוגלת לבלות ימים שלמים במיטה - מבריזה מהעבודה, לא מתפקדת. בוכה בלי הפסקה.
אני יודעת שאת העבודה הגדולה שום דבר ואף אחד לא יעשה אלא רק אני

מריוס זכריה

Member
מנהל
פיספסת את הפואנטה של חן

הפואנטה היא: טיפול לעומק.
כדורים עוזרים לך בינתיים? סבבה. אבל זה, ללא עבודת עומק, לא יעשה את העבודה.

V i n a

New member
מאהבת יקרה..

בגיל 31 ובלי מערכת יחסים יציבה אחת מאחורייך, זה לא הזמן להתעסק בתפל..(געגועים, אובססיות ומחשבות על נקמה).
אני מציעה לך לראות מעבר לקצה האף שלך, ולעשות קצת חשבון נפש עם עצמך.

לא מקרי שנכנסת למערכת-יחסים עם גבר נשוי, היה לך נוח מאחר ולא קיימת מחויבות אמיתית בקשר מסוג זה ולא מדובר בזוגיות נורמטיבית.
אני מתארת לעצמי שאת תלותית מאד, קיים בך פחד ממחויבות ואת חסרת ביטחון, ערבבי את כל המרכיבים יחד והנה לך מתכון לזוגיות כמאהבת.
את לא מעריכה את עצמך מספיק כדי להבין שמגיע לך מישהו שיהיה רק שלך ויאהב אותך ולא יתחלק בך עם אף אחד אחר.
אם תמשיכי להתעסק בתפל ולנסות לכבות שריפות מקומיות, את תמצאי את עצמך בקשר דומה בקרוב מאד.

אני חושבת שהגיע הזמן לעשות 1+1, ולהתרכז בעצמך כרגע, נראה שאת לגמרי אבודה ואת חייבת למצוא את עצמך.
דכאונות חוזרים ונשנים דורשים טיפול קצת יותר מעמיק מאשר שימוש בכדורים פסיכיאטרים.

לו הייתי את, הייתי מרכזת את כל האנרגיה שלי בלנסות לטפל בעצמי כדי שאוכל לחיות חיים מלאים ובריאים.
חבל שתפספסי עוד עשור או שניים בלי לחוות זוגיות ואהבה אמיתית, שחררי את הבחור לדרכו והתרכזי בעצמך.
בהצלחה.

את אוהבת אותו באמת?

שחררי אותו.
בטוב.
בלי איומים.
ושחררי את עצמך.
תמצאי את הטיפול הנכון שיעזור לך לגדל ביטחון עצמי,
לאהוב את עצמך להאמין בעצמך. לשלוט בעצמך.

יחסים עם גבר נשוי אפילו לא מתקרבים לזוגיות אמיתית,
וזוגיות אמיתית זה מה שאת צריכה לאחל לעצמך, ולא להתפשר על מילימטר פחות מזה.
הוא לא שווה אותך... הוא בוגד...הוא פחדן.. הוא שקרן...
זה הגבר שאת מאחלת לעצמך?

זה בסדר

אז עשית טעות, אבל חווית אהבה, למדת והתבגרת. קחי עוד קצת זמן לעכל את הפרידה ואת מה שהיה. הנסיון הזה אומר שאת מסוגלת לאהוב ובוודאי שאפשר לאהוב אותך. אם זה קרה פעם אחת זה יקרה שוב. אלא שהפעם בצירוף הנסיון שלך את הרבה יותר חכמה ולא תחזרי על טעויות עבר.
פעם הבאה זה בוודאי יהיה קשר בריא ויציב שלא פוגע באף אחד ושיש לו עתיד
בהצלחה

הנסיון הזה אומר

שהיא מסוגלת לפתח יופי של אובססיה כלפי דמות בלתי מושגת ולהחזיק רק בחצי גבר, יחד עם עוד מישהי שמתחזקת את החצי הראשי, וגם שהוא הצליח לקשור אותה היטב לצרכיו כדי שתישאר שם תקועה במצב החצוי הזה ארבע שנים לא קצרות.
עוד זה אומר שבלי טיפול עומק בפעם הבאה זה בוודאי יהיה קשר לא בריא אחר, שימשיך את קו ההרס העצמי.

ראיית שחורות

ונבואת זעם תמיד נותנים תחושת עליונות אינטלקטואלית לא ברורה. היא אכן יכולה לגשת לפסיכולוג, לקבל ממנו הגדרה ותוית של דפוקה ואז להעביר כמה שנים אצלו על הספה בנסיון להבין ולקטלג עד כמה היא דפוקה (כאשר היא כלל לא כזאת אלא פשוט טעתה ומעדה) או לחלופין היא יכולה פשוט לקבל החלטה: "אני לא חוזרת יותר על הטעות הזו" ולצאת לדרך חדשה. הבחירה בידיה
יהיה טוב כשתחליטי לעשות משהו בנידון

מקסים

אז מי שהולך לפסיכולוג בעצם הולך לשם כדי לקבל תוית של דפוק?
ואילו טיפול פסיכולוגי הוא נועד להעמיק את 'הדפיקות'?
מעניין.
ועוד יותר מעניין איזו תוית יקבל אדם שהולך למאמן אופטימי שמעלים בהוקוס פוקוס את מראה הארנבת בסיר שעוד שניה מדליקים תחתיו ת'אש?
אה, אני יודעת - סתם טועה.

ChinoShoko

New member
אני יודע

'דפוק שהולך למטפל חסר שכל שמעז להגיד שטיפול זה לאנשים דפוקים , ועוד משלם לו כמו דפוק'

למעלה